ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αχτσιόγλου: «Διπλό χτύπημα» στις συλλογικές συμβάσεις από Βρούτση

Επίθεση στον  υπουργό Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, εξαπέλυσε η τομεάρχης Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου, η οποία μέσω δήλωσής της τον κατηγορεί για «διπλό χτύπημα» στις συλλογικές συμβάσεις εργασίας στους εργαζόμενους στους χώρους της εστίασης και τους ξενοδοχοϋπάλληλους.

Ειδικότερα, η κ. Αχτσιόγλου αναφέρει ότι «ο υπουργός Εργασίας -αξιοποιώντας τον νόμο που η ΝΔ ψήφισε εναντίον των κλαδικών συλλογικών συμβάσεων- αρνείται εδώ και 7 μήνες να επεκτείνει και να κηρύξει υποχρεωτική τη συλλογική σύμβαση εργασίας που υπέγραψαν εργαζόμενοι και εργοδότες στον κλάδο του επισιτισμού, αφήνοντας ακάλυπτους τους εργαζόμενους στους πληττόμενους χώρους της εστίασης».

Ταυτόχρονα, προσθέτει πως «ο κ. Βρούτσης αρνείται να κατοχυρώσει και την υποχρεωτικότητα της κλαδικής συλλογικής σύμβασης εργασίας των ξενοδοχοϋπαλλήλων, η ισχύς της οποίας επεκτάθηκε χρονικά μέχρι τις ‪31/8/2020‬, λόγω κορονοϊού, με συμφωνία εργαζομένων και εργοδοτών τον Μάρτιο».

«Η ιδεοληψία και τιμωρητικότητα ξεπερνά κάθε προηγούμενο», σχολιάζει η τομεάρχης Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Δυστυχώς δεν τα κατάφερε και έφυγε από τη ζωή, μετά από νοσηλεία λίγων ημερών από το πρωί του Σαββάτου του Λαζάρου, ο Δημήτρης Τσελιμέκης από την Πάτρα, φοιτητής στο τμήμα Ηλεκτρολ . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Με εορταστικό ωράριο λόγω Πάσχα θα λειτουργούν μέχρι και σήμερα, Μεγάλο Σάββατο (04/05), τα εμπορικά καταστήματα, αλλά και τα σούπερ μάρκετ σε όλη την επικράτεια. Οι καταναλωτές μ . . .
ΕΛΛΑΔΑ

Σήμερα το απόγευμα του Μεγάλου Σαββάτου θα φτάσει στην Ελλάδα από τα Ιεροσόλυμα το Άγιο Φως μεταφέροντας μαζί του το χαρμόσυνο αναστάσιμο μήνυμα. Για το σκοπό αυτό μεταβαίνει επιτ . . .
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΕΣ ΙΑΤΡΟΙ                                3, 4 Μαΐου 2024 (Από 7π.μ. Μ. Παρασκευής έως 7π.μ. Κυριακής Πάσχα) Αγγειοχειρουργός:Λυμπερόπουλος ΛάμπροςΑθανασίου Διάκου 29, . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Δυστυχώς δεν τα κατάφερε και έφυγε από τη ζωή, μετά από νοσηλεία λίγων ημερών από το πρωί του Σαββάτου του Λαζάρου, ο Δημήτρης Τσελιμέκης από την Πάτρα, φοιτητής στο τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του Π
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ο Εμπορικός Σύλλογος Πάτρας ανακοίνωσε το εορταστικό ωράριο για τα καταστήματα, που έχει ως εξής: Μεγάλο Σάββατο 04/05/2024: 09.00 - 15.00Κυριακή του Πάσχα 05/05/2024: ΑργίαΔευτέρα 06/05/2024: Αρ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ο χορός, η μουσική, το τραγούδι, οι φορεσιές, οι εικόνες, οι μνήμες, οι παρουσίες και το χορευτικό αντάμωμα συγκροτημάτων συνθέτουν φέτος το παζλ των εκδηλώσεων που διοργανώνει την Τετάρτη 8 Μαΐου ο δ
Image
Image

Search