ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΥΠΕΞ: Διευκρινίσεις για τη σταδιακή άρση των περιορισμών στις πτήσεις

Διευκρινίσεις όσον αφορά το πώς θα πραγματοποιούνται οι διεθνείς πτήσεις με προορισμό τη χώρα μας και τι αλλάζει από τις 15 Ιουνίου που ξεκινά η σταδιακή άρση των εξωτερικών περιορισμών στα σύνορα και επανεκκινεί επίσημα ο τουρισμός, εξέδωσε το Υπουργείο Εξωτερικών.

 

Με ανακοίνωσή του με τίτλο "η Ελλάδα καλωσορίζει τον κόσμο", το υπουργείο ενημερώνει για τις φάσεις σταδιακής άρσης των περιορισμών στα σύνορα και τις πτήσεις και έχει απαντήσεις σε ένα ερωτηματολόγιο που προσπαθεί να εξηγήσει τους κανόνες για τη νέα πραγματικότητα όσον αφορά την υποδοχή των τουριστών.

 

Συγκεκριμένα διευκρινίζει πως μέχρι τις 15 Ιουνίου εξακολουθεί να ισχύει ο κανόνας πως όλοι οι επισκέπτες, ανεξαρτήτως εθνικότητας, ακόμη και οι Έλληνες που έρχονται από το εξωτερικό, πρέπει να κάνουν τεστ και αν αυτό είναι αρνητικό οφείλουν να μείνουν σε αυτοπεριορισμό για επτά ημέρες. Εάν είναι θετικοί, οφείλουν να μείνουν σε υποχρεωτική καραντίνα για 14 ημέρες.

 

Από τις 15 Ιουνίου η μέθοδος αυτή του υποχρεωτικού τεστ και καραντίνας θα εξακολουθήσει για τους πολίτες που έρχονται από χώρες με υψηλό κίνδυνο μετάδοσης του κορονοϊού, όπως αξιολογούνται από τον Οργανισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Αεροπορική Ασφάλεια (EASA). Η λίστα ενημερώνεται διαρκώς και οι ταξιδιώτες πρέπει να ελέγχουν πριν ταξιδέψουν. Όλοι οι άλλοι ταξιδιώτες θα εισέλθουν χωρίς περιορισμούς και ενδέχεται να υποβληθούν σε δειγματοληπτικά τεστ κατά την άφιξή τους.

 

Υπενθυμίζεται ότι το υπουργείο Τουρισμού έδωσε χθες στη δημοσιότητα λίστα με τις 29 πρώτες χώρες ππυ εξαιρούνται από το υποχρεωτικό τεστ και την καραντίνα.

 

Το υπουργείο Εξωτερικών επισημαίνει ακόμη ότι στην επόμενη φάση, από την 1η Ιουλίου, όλοι οι ταξιδιώτες θα υποβάλλονται πλέον μόνο σε δειγματοληπτικά τέστ κατά την άφιξή τους. Πρόσθετοι περιορισμοί όσον αφορά ορισμένες χώρες θα ανακοινωθούν αργότερα.

 

Σημειώνεται ακόμη ότι οι ίδιοι κανόνες ισχύουν είτε το ταξίδι γίνεται με απευθείας πτήση είτε με ανταπόκριση.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Στο νοσοκομείο του Αγρινίου μεταφέρθηκε σήμερα το μεσημέρι 13χρονη που οποία παρασύρθηκε από αυτοκίνητο στον περιοχή του πάρκου Αγρινίου,σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες.Στο σημεί . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Μια αρνητική «πρωτιά» έχει η Ελλάδα και μάλιστα αφορά την εργασία. Συγκεκριμένα, η Ελλάδα, που είναι «πρωταθλήτρια» σε πολύωρη εργασία αλλά και στις μικρές αμοιβές. Σύμφωνα με τα . . .
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μετά την αποφυλάκιση του Νίκου Μιχαλολιάκου, αντίστοιχο αίτημα κατέθεσε και ο Ηλίας Κασιδιάρης. O Ηλίας Κασιδιάρης, πρωτόδικα καταδικασμένος σε 13 χρόνια κάθειρξης για την υπόθεση . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Έρχεται κακοκαιρία τις επόμενες ημέρες με βροχές, καταιγίδες, πτώση της θερμοκρασίας αλλά και αφρικανική σκόνη. Σύμφωνα με τα μετεωρολογικά στοιχεία η θερμοκρασία δεν θα ξεπερά . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Η σιέστα των πασχαλινών διακοπών ολοκληρώνεται και τα κόμματα αρχίζουν να ζεσταίνουν τις μηχανές τους ενόψει ευρωεκλογών. Ετσι και στην Πάτρα οι κομματικοί μηχανισμοί ετοιμάζουν τις εξορμήσεις τους,
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Η ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ Αχαΐας διοργανώνει  ανοιχτή πολιτική εκδήλωση την Πέμπτη 9η Μάϊου 2024 και ώρα 7:30 μμ το απόγευμα στο Θέατρο Επίκεντρο, Νόρμαν 16 και Αγίου Διονυσίου 36, στην Πάτρα με θέμα:  «ΕΥΡΩΠΗ:
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Αναβίωσε για άλλη μια χρονιά το έθιμο των ιπποδρομιών στον Άγιο Γεώργιο Μεσολογγίου. Με έξι κούρσες παρουσία εκατοντάδων θεατών οι οποίοι καταχειροκρότησαν τους συμμετέχοντες. Νωρίτερα στην  εκκλησία
Image
Image

Search