ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Τα θετικά συμπεράσματα από την δημοσκόπηση και… οι απορίες

Τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων – που έχουν να κάνουν με την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης και τα εργασιακά και όχι την διαφορά ανάμεσα στα κόμματα –  παρακολουθούν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον στον ΣΥΡΙΖΑ.

Mε αφορμή μάλιστα την δημοσκόπηση της Metron Analysis τα στελέχη της Κουμουνδούρου στάθηκαν σε δύο ευρήματα.

Στις αρνητικές  γνώμες για τους χειρισμούς της κυβέρνησης   στην οικονομία  που είναι περισσότερες από τις θετικές ( 51 % μάλλον αρνητικές  – 43 % μάλλον θετικές  ) αλλά και στα εργασιακά  που τα ευρήματα είναι ακόμα χειρότερα (53% μάλλον αρνητικές  – 37 % μάλλον θετικές).

Απορία για την δημοφιλία των πολιτικών αρχηγών

Σε ότι αφορά τις δημοφιλίες των αρχηγών – όπου ο Αλέξης Τσίπρας εμφανίστηκε για πρώτη φορά,  να είναι τρίτος μετά την Φώφη Γεννηματά- οι ίδιοι άνθρωποι εξέφραζαν απλώς την απορία πως γίνεται η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ να ανεβαίνει σε δημοτικότητα και το κόμμα της να μην εισπράττει τίποτα  από αυτό το γεγονός. Ο Αλέξης Τσίπρας πάντως και στην χθεσινή τηλεοπτική του συνέντευξη στον ΑΛΦΑ  υπεραμύνθηκε του προγράμματος «Μένουμε όρθιοι II» που παρουσίασε τη Δευτέρα στο Ζάππειο δηλώνοντας πως «τα 13 δισ. ευρώ είναι κοστολογημένα και ζυγισμένα» συμπληρώνοντας πως η διαφορά με την κυβέρνηση είναι στην ποιότητα και στη χρονικότητα των μέτρων.

“Η κυβέρνηση επιδοτεί την αναστολή εργασίας”

«Η κυβέρνηση επιδοτεί την αναστολή της εργασίας με λιγότερα χρήματα από όσα θα έπρεπε να χρηματοδοτήσει. Την αναστολή όμως της εργασίας και όχι την ίδια την εργασία. Άρα, στην πραγματικότητα έρχεται πολύ αργά και με ένα πολύ μικρό πακέτο να αντιμετωπίσει μια κρίση η οποία μας απειλεί να μας οδηγήσει σε μια πολύ βαθιά ύφεση μέσα στο 2020. Και η ύφεση, για να καταλάβει ο κόσμος , δεν είναι απλά ένας αριθμός: είναι αυτό που ζήσαμε στη χώρα μας το 2012, το 2013, το 2014 με μια ανεργία που εκτοξεύτηκε στο 29%. Με λουκέτα στα μικρά μαγαζιά και στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.Όλο αυτό το δράμα το οποίο ζήσαμε. Και είναι πράγματι άδικο, είναι κρίμα, είναι αμαρτία να βγαίνουμε από μια τόσο μεγάλη κρίση, να παίρνουμε ανάσα και να κινδυνεύουμε μέσα σε λίγους μήνες να χάσουμε όσα κερδίσαμε σε πέντε χρόνια που καταφέραμε να πάμε την ανεργία από το 29% στο 17%» είπε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε:

Αναφερόμενος ακόμα  στο πρόγραμμα ανάκαμψης της ΕΕ τόνισε ότι  θετική εξέλιξη, πρόσθεσε ωστόσο  ότι η εμπειρία του από τα Συμβούλια Κορυφής τον οδηγεί,  στο να μη βιαστεί να πανηγυρίσει.«Η αργοπορία της κυβέρνησης στην οικονομία θα αυξήσει την ανεργία. Γι’ αυτό προτείνουμε ένα επίδομα έκτακτης ανάγκης, που θα καλύπτει με 400 ευρώ μηνιαίως κάθε πρώτο ενήλικο μέλος νοικοκυριού, με 200 ευρώ κάθε πρόσθετο ενήλικο μέλος και με 100 ευρώ το κάθε παιδί.»

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Από τους αστυνομικούς Υπηρεσιών των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αχαΐας,Ηλείας και Αιτωλίας συνελήφθησαν δυο άτομα και σχηματίσθηκαν συνολικάπέντε δικογραφίες για υποθέσεις ενδοοικογενει . . .
ΕΛΛΑΔΑ

Ένα αποτρόπαιο περιστατικό σημειώθηκε στη Νίκαια όταν ένας δημοτικός σύμβουλος γρονθοκόπησε τον αντιδήμαρχο. Ο άνδρας μεταφέρθηκε στο Τζάνειο για τις πρώτες βοήθειες.  Όλα έγιναν . . .
ΕΛΛΑΔΑ

Την τελευταίια του πνοή άφησε  ο πατέρας του Γιάννη Καλλιάνου, ο οποίος νοσηλευόταν στο “Αττικόν”. Ο  βουλευτής της ΝΔ και γνωστός μετεωρολόγος είχε μιλήσει για την σοβαρότη . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στο Δασύλλιο της Πάτρας το πρωί της Πέμπτης προκάλεσε μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής. Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στο τέρμα της οδού Καραϊσκάκη και πιθανό . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Από τους αστυνομικούς Υπηρεσιών των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αχαΐας,Ηλείας και Αιτωλίας συνελήφθησαν δυο άτομα και σχηματίσθηκαν συνολικάπέντε δικογραφίες για υποθέσεις ενδοοικογενειακής βίας στη Δυτική
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στο Δασύλλιο της Πάτρας το πρωί της Πέμπτης προκάλεσε μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής. Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στο τέρμα της οδού Καραϊσκάκη και πιθανότατα προκλήθηκε από
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Τροχαίο ατύχημα με εκτροπή οχήματος και τραυματισμό του οδογού, σημειώθηκε λίγο μετά τη 1 τα ξημερώμαατα στην Καλλιθέα, λίγο πριν το χωριό. Για άγνωστο λόγο ο οδηγός ενός ΙΧ έχασε τον έλεγχο και το ό
Image
Image

Search