ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βαρβιτσιώτης: «Δεν κάνουμε εκπτώσεις στην εθνική μας κυριαρχία»

«Τα καταστρεπτικά χαρακώματα "Βορείων" και "Νοτίων" δεν πρέπει να έχουν θέση στον ευρωπαϊκό διάλογο» επισημαίνει ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης σε συνέντευξή του στον Φιλελεύθερο της Κυριακής.

«Η Ευρώπη δεν έχει την πολυτέλεια να σπαταλά χρόνο σε ατέρμονες συγκρούσεις και κοντόφθαλμους εσωτερικούς διχασμούς» αναφέρει χαρακτηριστικά και τονίζει ότι η πανδημία δημιούργησε νέα δεδομένα ως προς τη συζήτηση για το μέλλον της Ευρώπης. «Μίας Ευρώπης που μέσα από τα διδάγματα της πανδημίας, θέλουμε να βγει πιο δυνατή, πιο ενωμένη και να ανταποκρίνεται στις φιλοδοξίες των πολιτών της» υπογραμμίζει ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών.

Ενόψει της τουριστικής περιόδου, ο κ. Βαρβιτσιώτης σημειώνει ότι «η απάντηση της χώρας στην πανδημία αποτελεί διαβατήριο ασφάλειας, αξιοπιστίας και υγείας που θα προσελκύσει τους ξένους επισκέπτες».

Επιπλέον, με αφορμή τη συνεχιζόμενη τουρκική προκλητικότητα, τονίζει ότι «δεν κάνουμε εκπτώσεις στην εθνική μας κυριαρχία» και ότι «η ψυχραιμία που επιδεικνύουμε ως τώρα, σε καμία περίπτωση, δεν πρέπει να παρερμηνευτεί ως αδυναμία». Ο κ. Βαρβιτσιώτης παρατηρεί ότι τους τελευταίους μήνες η Τουρκία ακολουθεί μια άνευ προηγουμένου κλιμάκωση τόσο στην επιθετική της ρητορική όσο και στις προκλητικές της ενέργειες απέναντι στην Ελλάδα αλλά και την Κύπρο και σημείωσε ότι η κλιμάκωση αυτή προφανώς μας προβληματίζει και έχει ενεργοποιήσει τα αντανακλαστικά μας, σε πολιτικό κι επιχειρησιακό επίπεδο. Σε αυτό το πλαίσιο, διαμηνύει πως «η Ελλάδα και μπορεί και θα υπερασπιστεί, αδιαπραγμάτευτα, τα συμφέροντά της με οποιοδήποτε τρόπο κριθεί απαραίτητος απέναντι σε κάθε πρόκληση που θα δεχτεί». Περαιτέρω σημειώνει πως οι παραβιάσεις των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων θα παίρνουν πάντα την απάντηση που αναλογεί και αρμόζει.

 

 

 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Η μεγάλη έξοδος του Πάσχα ξεκίνησε ήδη. Από το πρωί της Παρασκευής οι πρώτοι φοιτητές πήραν το δρόμο για τον προορισμό που θα περάσουν τις ημέρες του Πάσχα ενώ δεν είναι λίγες οι ο . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Δύο βράδια μετά από το επικό πρώτο ματς της σειράς, Μπαρτσελόνα και Ολυμπιακός έδωσαν την Παρασκευή (26/4) ακόμα μία εκπληκτική μάχη στο Παλάου Μπλαουγκράνα. Αυτή τη φορά χαμογέλασ . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Η Λέστερ επιστρέφει στην Premier League μία σεζόν έπειτα από τον υποβιβασμό της στην Championship. Οι "αλεπούδες" δεν αγωνίστηκαν, όμως η συντριβή της Λιντς από την ΚΠΡ με 0-4 στο . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Πολύ σκληρή για να βρεθεί με την “πλάτη στον τοίχο” από το δεύτερο, μόλις, παιχνίδι αποδείχθηκε η Μονακό, που επικράτησε με 93-88 της Φενέρμπαχτσε και ισοφάρισε τη σειρά των playof . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Το πρωί της Παρασκευής 26 Απριλίου ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος τέλεσε την Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ερυμανθείας Τριταίας για τους μαθητές τ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σε ανακοίνωση της Αστυνομίας αναφέρονται τα εξής: Σχετικά με δημοσιεύματα που αναφέρονται σε περιστατικό με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών ανακοινώνεται ότι μεσημβρινές ώρες σήμερα, Παρασκευή 2
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας συμβουλεύει και συνιστά στους πολίτες, οι οποίοι κατά την περίοδο εορτασμού του Πάσχα θα απουσιάζουν από τα σπίτια τους, να είναι ιδιαίτερα π
Image
Image

Search