Πάτρα - Δυτ. Ελλάδα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Αχαΐα: Ακυρώθηκαν 2.500 αφίξεις στο αεροδρόμιο Αράξου

Τα πρώτα αρνητικά μηνύματα για τον τουρισμό της περιοχής μας, αρχίζουν να καταφθάνουν δυστυχώς από αγορές του εξωτερικού, που ακυρώνουν οργανωμένα ταξίδια διακοπών, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Η έναρξη της τουριστικής σεζόν, που γινόταν κάθε χρόνο αυτή την εποχή στη βορειοδυτική Πελοπόννησο, φαίνεται ότι θα πάει πίσω τουλάχιστον κατά έναν μήνα, με βάση τις πλέον αισιόδοξες εκτιμήσεις.

Το αεροδρόμιο του Αράξου λειτουργεί ξανά αυτή την περίοδο, χωρίς όμως πτήσεις και με ελάχιστο προσωπικό, που εργάζεται εκ περιτροπής, αφού οι μόνες πτήσεις που εξυπηρετούνται, αφορούν προς το παρόν, μόνο ιατρικά περιστατικά.

Σύμφωνα με τον αερολιμενάρχη του αεροδρομίου Αράξου Γιώργο Γκουβίτσα, οι πρώτες προγραμματισμένες πτήσεις με τουρίστες, για τον μήνα Απρίλιο ήδη ακυρώθηκαν, ενώ άγνωστο παραμένει, το τι θα κάνουν οι αεροπορικές εταιρείες και οι διεθνείς τουριστικοί πράκτορες από τον Μάιο και μετά.

Τον Απρίλιο είχε προγραμματιστεί η άφιξη 1.500 τουριστών από το Ισραήλ, με ξεχωριστά γκρουπ, για να κάνουν τις διακοπές τους, στα ξενοδοχεία της Ηλείας και της Δυτικής Αχαϊας, όμως, προ ημερών, όλες οι πτώσεις ακυρώθηκαν.

Το ίδιο έγινε, όπως τόνισε ο κ. Γκουβίτσας και με την προγραμματισμένη άφιξη 1000 επαγγελματιών του τουρισμού και εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης, από τη Ρωσία, την Ουκρανία, τη Λευκορωσία και χώρες της Βαλτικής, που επρόκειτο να φέρει η εταιρεία TEZ Tour, ένας από τους μεγαλύτερους στον κόσμο tour operator.

Αυτοί οι άνθρωποι θα έρχονταν στην περιοχή, στο πλαίσιο προώθησης των τουριστικών ανταλλαγών με την Ελλάδα και είχαν προγραμματίσει να μείνουν για αρκετές ημέρες, στο ξενοδοχείο Grecotel μέχρι τις αρχές Μαΐου.

Η συγκεκριμένη αγορά, όπως τόνισε στην «Π», ο κ. Γκουβίτσας, κινείτο ανοδικά για την φετινή τουριστική σεζόν, με ρυθμούς 17% - 20%, αλλά δυστυχώς, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, γίνονται πολλές ακυρώσεις.

Ο αερολιμενάρχης δεν μπόρεσε να προβλέψει τι θα γίνει τον Μάιο. Το αεροδρόμιο έχει προγραμματίσει αφίξεις αεροσκαφών, από εταιρείες που έχουν κρατήσει χρονοθυρίδες, αλλά ακόμα δεν ξέρουν τι θα κάνουν. Μάλιστα, πολλές εταιρείες μπορεί να οδηγηθούν ακόμα και σε χρεοκοπία, όπως είπε ο κ. Γκουβίτσας λόγω της πανδημίας.

Η περιοχή μας, δυστυχώς θα δεχθεί και αυτή ένα μεγάλο πλήγμα στον τουρισμό της, τόνισε ο αερολιμενάρχης. Πολλά άτομα από την περιοχή, που έβρισκαν εποχιακή εργασία στο αεροδρόμιο, φέτος δεν θα ξέρουν τι να κάνουν. Πρόκειται για κατοίκους της Δυτικής Αχαΐας, που απασχολούνταν στον τουρισμό, στις μεταφορές, σε επιχειρήσεις επίγειας εξυπηρέτησης, σε ενοικιάσεις αυτοκινήτων, κ.ά. που τα τελευταία χρόνια πήγαιναν πολύ καλά, λόγω της αύξησης των εργασιών.

Πηγή: pelop.gr

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Στην απόρριψη της πρότασης δυσπιστίας που κατέθεσαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης, (ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, Νέα Αριστερά, Πλεύση Ελευθερίας) προχώρησε αργά το βράδυ της Πέμπτης (28/3) η Β . . .
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με την ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην ολομέλεια της Βουλής, ολοκληρώνεται η τριήμερη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας που κατέθεσαν ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, Νέα Αριστερά και . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Πάτρας, πραγματοποίησαν φοιτητές καθώς και μικρή ομάδα αντιεξουσιαστών για την τραγωδία των Τεμπών. Οι φοιτητές διήλθαν από τον σταθμό του ΟΣΕ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Άλλο ένα κρούσμα βίας μεταξύ ανηλίκων σημειώθηκε σε Γυμνάσιο του Πύργου, όπως έγινε γνωστό σήμερα Πέμπτη (23.03.24). Δύο μαθήτριες Γυμνασίου ήταν οι πρωταγωνίστριες αυτού του νέου . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Πάτρας, πραγματοποίησαν φοιτητές καθώς και μικρή ομάδα αντιεξουσιαστών για την τραγωδία των Τεμπών. Οι φοιτητές διήλθαν από τον σταθμό του ΟΣΕ στην Όθωνος Αμαλίας
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Άλλο ένα κρούσμα βίας μεταξύ ανηλίκων σημειώθηκε σε Γυμνάσιο του Πύργου, όπως έγινε γνωστό σήμερα Πέμπτη (23.03.24). Δύο μαθήτριες Γυμνασίου ήταν οι πρωταγωνίστριες αυτού του νέου επεισοδίου. Σε βίν
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με σταθερούς ρυθμούς συνεχίζεται η διενέργεια δειγματοληπτικών ελέγχων προς το ευρύ κοινό  εκ μέρους της 6η ΥΠΕ, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ. Για αύριο Παρασκευή 29 Μαρτίου προγραμματίζονται δειγματολη
Image
Image

Search