Πάτρα - Δυτ. Ελλάδα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Επιστολή ΣΚΕΑΝΑ προς φορείς για τα μέτρα στήριξης της εστίασης

Επιστολή απέστειλε ο ΣΚΕΑΝΑ σε φορείς για τα μέτρα στήριξης της εστίασης. Σε αυτήν αναφέρει: 

Ο κλάδος της εστίασης πληττόμενος πρώτος και ακαριαία από την πανδημία του κορονοϊού, αισθάνεται απομονωμένος και στοχοποιημένος αρνητικά, αφού ενώ έχουν ανακοινωθεί 4 δέσμες μέτρων απ’ την κυβέρνηση ,ψάχνει να βρει την ομπρέλα προστασίας των επιχειρήσεων του κλάδου . Επειδή αδυνατούμε να πιστέψουμε, ότι το οικονομικό επιτελείο πιστεύει πως θα λύσει την μεγαλύτερη οικονομική κρίση των τελευταίων 100 χρόνων, με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου και συντεχνιακές υποχωρήσεις που οξύνουν τον κοινωνικό αυτοματισμό, διαμαρτυρόμαστε έντονα για την ιδεοληπτικη αντιμετώπιση της εστίασης και απαιτούμε ίση μεταχείριση με ΟΛΟΥΣ τους κλάδους για όσο διάστημα είναι κλειστά τα καταστήματα μας, με κρατική εντολή και εξελίσσεται η υγειονομική κρίση .

Τα μέτρα της επόμενης μέρας, τα οποία είναι διατυπωμένα διαχρονικά, σε κανονικές οικονομικές συνθήκες, θεωρούμε πως πρέπει να είναι η βάση της επόμενης μέρας, συνδυασμένα με άμεση οικονομική ρευστότητα σε κάθε μια απ’ τις επιχειρήσεις που έμειναν κλειστές η υπέστησαν συντριπτική μείωση τους τζίρου τους

Διεκδικούμε :

1. Να είναι όλοι οι επιχειρηματίες (Ατομικές Ο.Ε. Ε.Ε. ΙΚΕ), δικαιούχοι των 800€ χωρίς τον διαχωρισμό των μέχρι 5 εργαζόμενων .

2.Μεταφορά των δόσεων των ρυθμίσεων στο τέλος της κάθε περιόδου, που η εκάστοτε ρύθμιση ορίζει και όχι αναστολή για τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο. Οφειλές τρεχουσών υποχρεώσεων που ανεστάλησαν να μεταφερθούν στο επόμενο φορολογικό έτος ρυθμισμένες ατόκως σε 12 δόσεις. Η έκπτωση του -25% για τις εμπρόθεσμες καταβολές να περιλαμβάνει τόσο τις κλειστές όσο και τις πληττόμενες επιχειρήσεις.

3. Πάγωμα κάθε υποχρέωσης προς τις τράπεζες και καταμερισμός σε πολλές δόσεις στο μέλλον χωρίς επιπρόσθετα επιτόκια.

4. Λύση στο θέμα των ενοικίων για τις κλειστές και πληττόμενες επιχειρήσεις και πάγωμα εξώσεων για 12 μήνες

5. Μειωση του ΦΠΑ στην εστίαση στο 6% και 13% άμεσα.

6. Διατήρηση των θέσεων εργασίας και των μισθών του προσωπικού μας με επιδότηση των εργοδοτικών εισφορών.

7. Ένταξη της εστίασης σε όλα τα προγράμματα ΕΣΠΑ που αφορούν τον τουρισμό, ώστε ο κλάδος να συμμετέχει ισότιμα στα ευρωπαϊκά κεφαλαία, με στόχευση στις πολύ μικρές επιχειρήσεις .

8. Αποζημίωση του χαμένου τζίρου συγκριτικά με το περσινό διάστημα του Μαρτίου, Απριλίου και Μαΐου .Ποσοστό αυτού του τζίρου να δοθεί σε όλες τις επιχειρήσεις, ως ένεση ρευστότητας για την επόμενη  μέρα, χωρίς τραπεζικό δανεισμό .

9. Ξεχωριστη προσοχή για τις εποχικές επιχειρήσεις εστίασης που συνδέονται άμεσα με τον τουρισμό και πλήττονται αναλογικά σε πολλαπλάσιο βαθμό στον τζίρο τους. Οι κρίσιμες στιγμές που η χώρα ζει, απαιτούν σταθερή προσήλωση στο στόχο, καλό σχεδιασμό, πειθαρχία και πάνω από όλα ενότητα, γιατί είμαστε όλοι ίσοι απέναντι στην απειλή...Η αντιμετώπιση της κρίσης είναι εθνική και όλοι μας πρέπει να σηκώσουμε το κόστος που μας αναλογεί αλλά και ολοι πρέπει να στηριχτούμε ισότιμα και με εξειδικευμένα μέτρα ανα κλάδο, ώστε να αποφύγουμε το οριστικό κλείσιμο των καταστημάτων μας και την απώλεια χιλιάδων θέσεων εργασίας

Με εκτίμηση, Εκ μέρους του

Δ.Σ ΣΚΕΑΝΑ

Ο Πρόεδρος Σπυρίδων Στεργίου

Ο Γεν. Γραμματέας Παναγιώτης Ματθαιόπουλος

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Πάτρας, πραγματοποίησαν φοιτητές καθώς και μικρή ομάδα αντιεξουσιαστών για την τραγωδία των Τεμπών. Οι φοιτητές διήλθαν από τον σταθμό του ΟΣΕ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Άλλο ένα κρούσμα βίας μεταξύ ανηλίκων σημειώθηκε σε Γυμνάσιο του Πύργου, όπως έγινε γνωστό σήμερα Πέμπτη (23.03.24). Δύο μαθήτριες Γυμνασίου ήταν οι πρωταγωνίστριες αυτού του νέου . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ενημερωτικά e-mail σε 136.673 επαγγελματίες και επιχειρήσεις που δεν έχουν ακόμα προχωρήσει στη διασύνδεση ταμειακής μηχανής με POS, απέστειλε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.  . . .
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Υπουργός Επικρατείας, Σταύρος Παπασταύρου και ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Γιάννης Μπρατάκος, υπέβαλαν πριν από λίγο στον Πρωθυπουργό Κυριάκος Μητσοτάκη τις παραιτήσεις τους . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Πάτρας, πραγματοποίησαν φοιτητές καθώς και μικρή ομάδα αντιεξουσιαστών για την τραγωδία των Τεμπών. Οι φοιτητές διήλθαν από τον σταθμό του ΟΣΕ στην Όθωνος Αμαλίας
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Άλλο ένα κρούσμα βίας μεταξύ ανηλίκων σημειώθηκε σε Γυμνάσιο του Πύργου, όπως έγινε γνωστό σήμερα Πέμπτη (23.03.24). Δύο μαθήτριες Γυμνασίου ήταν οι πρωταγωνίστριες αυτού του νέου επεισοδίου. Σε βίν
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με σταθερούς ρυθμούς συνεχίζεται η διενέργεια δειγματοληπτικών ελέγχων προς το ευρύ κοινό  εκ μέρους της 6η ΥΠΕ, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ. Για αύριο Παρασκευή 29 Μαρτίου προγραμματίζονται δειγματολη
Image
Image

Search