Πάτρα - Δυτ. Ελλάδα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Δήμος Πατρέων: Στο Δημοτικό Συμβούλιο σειρά μέτρων λόγω κορωνοϊού

Σε ανακοίνωση του ο Δήμος Πατρέων ανακοινώνει πως θα φέρει προς ψήφιση στο Δημοτικό Συμβούλιο μέτρα για την ελάφρυνση των εργαζομένων επαγγελματιών και αυτοαπασχολούμενων. Παράλληλα επιτίθεται στην Κυβέρνηση για τα μέτρα τα οποία έλαβε και ανακοινώνει σειρά διεκδικήσεων. Αναλυτικά η ανακοίνωση:

 

 "Την τελευταία δεκαετία ο λαός της πόλης μας, της χώρας μας, βιώνει καθημερινά τις αντιφάσεις και τα αδιέξοδα του καπιταλισμού. Η ζωή του λαού πηγαίνει από καταστροφή σε καταστροφή και από αβεβαιότητα σε αβεβαιότητα. Η επιβίωση των επαγγελματιών, αυτοαπασχολούμενων, μικροεμπόρων, βρίσκεται σε οριακό σημείο.

 

Ο κορωνοϊός λειτουργεί ως επιταχυντής μιας σειράς αρνητικών εξελίξεων για τα εργατικά - λαϊκά στρώματα. Είναι γνωστό σε όλους ότι το 2020 ξεκίνησε με την αντιλαϊκή πολιτική σταθερά στο προσκήνιο, με ακόμα περισσότερους συμπολίτες μας σε δύσκολη θέση, εξαιτίας της όλο και πιο μεγάλης συγκέντρωσης πλούτου σε λίγα χέρια και την ταυτόχρονη μείωση του εισοδήματος των λαϊκών οικογενειών.

 

Η Δημοτική Αρχή θα φέρει στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο προς ψήφιση μια σειρά μέτρων ανακούφισης εργαζόμενων, επαγγελματιών και αυτοαπασχολούμενων. Οι υπηρεσίες του Δήμου επεξεργάζονται τα διαδικαστικά και ουσιαστικά ζητήματα που αφορούν στην εφαρμογή τους.

 

Ζητούμε από την Κυβέρνηση να κάνει δεκτή την πρότασή μας και να προχωρήσει σε σχετική νομοθετική ρύθμιση, ώστε να είναι δυνατή η  διαγραφή χρεών προς τους Δήμους, όλων όσων αποδεδειγμένα έχουν οικονομική αδυναμία, με απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου.

Να σταματήσει η διακοπή ρεύματος, όσων αδυνατούν αποδεδειγμένα  να εξυπηρετήσουν τους λογαριασμούς των εταιρειών παροχής ηλεκτρικής ενέργειας.

Να απαγορευτούν οι απολύσεις, οι τροποποιήσεις συμβάσεων των εργαζομένων επί το δυσμενέστερο. Να μην διανοηθούν να προβούν σε μειώσεις μισθών των εργαζομένων του Δημοσίου. Να επανέλθει το δώρο Πάσχα για τους εργαζόμενους στο Δημόσιο Τομέα.

Πλήρης κάλυψη του κόστους μισθοδοσίας των εργαζομένων ΙΔΟΧ, με διάφορες συμβάσεις στο Δήμο και στα Νομικά του Πρόσωπα, καθ’ όλο το χρονικό διάστημα της αναγκαστικής παύσης λειτουργίας των δομών στις οποίες εργάζονται, με παράλληλη έκτακτη επιχορήγηση από την μεριά της κυβέρνησης, ώστε σειρά από αυτές να ανταποκριθούν με το αναγκαίο προσωπικό και την έκταση των δομών τους σε παλιές και  νέες ανάγκες  που ήδη καταγράφονται για τα νοικοκυριά και θα παραμείνουν και μετά την άρση των μέτρων της πανδημίας. Παράδειγμα η δομή του Βοήθεια Στο Σπίτι, που σήμερα καταγράφει νέες ανάγκες και παραμένει απογυμνωμένη από το αναγκαίο προσωπικό, οι συμβάσεις για τις  καθαρίστριες στα σχολεία μας  που λήγουν το Ιούνη, οι εκπαιδευτικοί στο Δημοτικό Ωδείο, στο Εικαστικό Εργαστήρι και στη Δραματική Σχολή.

Είναι γνωστό ότι έχουν απαλλαγεί από την καταβολή τροφείων στους παιδικούς σταθμούς, όλοι όσοι έχουν εισόδημα έως 25.000 ευρώ. Για το διάστημα το οποίο έχει ανασταλεί η λειτουργία τους, δεν θα  καταβάλλονται τροφεία και από όσους έχουν εισόδημα άνω των 25.000 Ευρώ.

Οι σπουδαστές και οι μαθητές των πολιτιστικών δομών των Οργανισμών του Δήμου δεν θα καταβάλλουν τη συμβολική συμμετοχή τους για το διάστημα που έχει ανασταλεί η λειτουργία τους.

Επίσης, απαλλάσσονται της καταβολής των μηνιαίων μισθωμάτων τα κυλικεία των σχολείων, όπως και το κυλικείο του Δημοτικού Κοιμητηρίου.

Απαλλάσσονται της καταβολής μισθωμάτων για δημοτικούς χώρους, οι επιχειρήσεις των οποίων έχει ανασταλεί η λειτουργία.

Απαλλαγή σε δημοτικά τέλη επιχειρήσεων στις οποίες έχει παραχωρηθεί κοινόχρηστος χώρος, καθώς επίσης και του ενιαίου ανταποδοτικού τέλους καθαριότητας και φωτισμού για το χρονικό διάστημα που ισχύουν οι περιορισμοί . Όπως επίσης δεν μπορεί η δημοτική αρχή και το δημοτικό μας συμβούλιο να σταθούν αδιάφοροι και όσον αφορά μέτρα ελάφρυνσης που πρέπει να παρθούν για εργαζομένους στην πόλη μας που αυτό το διάστημα  είτε αναστάλθηκε η εργασιακή τους σχέση ή απολύονται κτλ.

 

Μέσα σε αυτές τις συνθήκες τα ψίχουλα που δίνονται στους δήμους δεν επαρκούν ούτε για τα επείγοντα των συνθηκών. Απαιτείται η πλήρης οικονομική κάλυψη των αναγκών τους και η καταβολή των πόρων που προβλέπονται από τους υπάρχοντες νόμους, που προβλέπουν τριπλάσια χρηματοδότηση από αυτή που τους δίνεται σήμερα. Μέσα στις συνθήκες  της πανδημίας μένουμε δυνατοί και δεν βάζουμε σε καραντίνα τη ζωή και τα δικαιώματα του λαού μας.

 

Στο Δημοτικό Συμβούλιο θα υπάρχουν αναλυτικές διευκρινήσεις  για τις προϋποθέσεις εφαρμογής των παραπάνω, καθώς και το πλαίσιο των διεκδικήσεων μας απέναντι στην  Κυβέρνηση."

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Η Ελλάδα είναι η 2η ακριβότερη χώρα, στην τιμή αμόλυβδης βενζίνης, στην Ευρωζώνη και η  επίθεση του Ιράν το περασμένο Σαββατοκύριακο στο Ισραήλ ήρθε να προστεθεί σε μία σειρά γεγον . . .
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

 Η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Πατρών  σε συνεργασία με το Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων ,το Κέντρο Πρόληψης Καλλίπολις και το Κέντρο Υγείας Άνω Πόλης σας καλούν σε ανοι . . .
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέες εξελίξεις αναμένεται να προκύψουν σύντομα στην υπόθεση της διαρροής των προσωπικών δεδομένων των αποδήμων από το υπουργείο Εσωτερικών και τη χρήση τους από την ευρωβουλεύτρια . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Απόπειρα αυτοκτονίας έκανε μια 36χρονη γυναίκα στο Αίγιο μετά από επεισόδιο ενδοοικογενειακής βίας.Όλα συνέβησαν το μεσημέρι της Τετάρτης (17/4) όταν, για άγνωστο λόγο, ξέσπασε καβ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Απόπειρα αυτοκτονίας έκανε μια 36χρονη γυναίκα στο Αίγιο μετά από επεισόδιο ενδοοικογενειακής βίας.Όλα συνέβησαν το μεσημέρι της Τετάρτης (17/4) όταν, για άγνωστο λόγο, ξέσπασε καβγάς ανάμεσα στην γυν
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Κυνηγητό μέσα στο Δικαστικό Μέγαρο Πατρών για δύο νεαρές που έκλεψαν άνδρα στον πεζόδρομο της Κανάρη και “κρύφτηκαν” στα Δικαστήρια. Ανδρες της ομάδας ΔΙΑΣ έφθασαν στο σημείο για την αναζήτηση των δύ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με ανάρτησή του στο facebook, δείχνει την αγάπη του για τα παιδιά του και την υπερηφάνεια του ταυτόχρονα για την πρόοδό τους σε εκπαιδευτικό και επαγγελματικό επίπεδο, ο αντιδήμαρχος Αθλητισμού και πα
Image
Image

Search