Πάτρα - Δυτ. Ελλάδα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα: Τρεις μήνες φυλακή, για να συνετιστεί

 Σε μια πρωτοφανή απόφαση προχώρησε το Πλημμελειοδικείο Πατρών, που καταδίκασε έναν 60χρονο σε ποινή φυλάκισης 15 μηνών, εκ των οποίων, τους τρεις θα πρέπει να τους εκτίσει στη φυλακή.

Ο άνδρας, κρίθηκε ένοχος για τα αδικήματα της απειλής και της εξύβρισης σε βάρος της πρώην συντρόφου του, καθώς είχε παραβιάσει προηγούμενη δικαστική απόφαση ασφαλιστικών περιοριστικών μέτρων και είχε μετατρέψει τη ζωή της σε κόλαση, σύμφωνα με την μήνυση που υποβλήθηκε σε βάρος του.

Η απόφαση ελήφθη σε εφαρμογή του νέου Ποινικού Κώδικα, που προβλέπει έκτιση ποινής σε φυλακή, ακόμα και για πλημμελήματα, ωστόσο η ποινή βρίσκεται σε αναστολή, αφού ο κατηγορούμενος άσκησε έφεση.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, το δικαστήριο τιμώρησε τον κατηγορούμενο, με την ανώτερη προβλεπόμενη ποινή. Οπως δήλωσε ο συνήγορος πολιτικής αγωγής, δικηγόρος Πατρών Γιάννης Παπαναστασόπουλος: «Η απόφαση αυτή του δικαστηρίου, με την οποία επιβλήθηκαν σε βάρος του δράστη οι ανώτατες προβλεπόμενες από τον νόμο ποινές, είναι μεν πρωτοφανής, καταδεικνύει όμως και το μέγεθος της απάνθρωπης συμπεριφοράς του δράστη. Ειδικότερα, είναι πρωτοφανής η διάταξη της απόφασης να εκτίσει ο καταδικασθείς από το σύνολο της ποινής, τρεις μήνες στην φυλακή. Ικανοποιείται έτσι πλήρως το περί δικαίου αίσθημα, διότι ουδείς ανέχεται να κυκλοφορεί ατιμώρητος ένας άνθρωπος που καταδιώκει ολόκληρο το εικοσιτετράωρο και επί πολλούς μήνες την πρώην ερωτική του σύντροφο, της οποίας επιλογή ήταν η λήξη της σχέσης τους».

Η μηνύτρια περιέγραψε στο δικαστήριο, τις απειλές και τις δημόσιες προσβολές που ζούσε τους τελευταίους μήνες, μετά τον χωρισμό της, με τον 60χρονο δράστη. Οπως υποστήριξε, επικαλούμενη στοιχεία, ο πρώην σύντροφός της, τη διέσυρε στο οικογενειακό, φιλικό και επαγγελματικό της περιβάλλον, φτάνοντας στα όρια των απειλών και της ηθικής της εξόντωσης, με επιστολές σε γνωστά της πρόσωπα, ακόμα και με αφισοκολλήσεις στη γειτονιά της.

Ο 60χρονος αρνήθηκε τις κατηγορίες, προβάλλοντας τους δικούς του ισχυρισμούς. Ωστόσο, η εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή του και χαρακτήρισε απάνθρωπο και αδιανόητο να φτάνει κανείς στο σημείο, να μετατρέπει τη ζωή μιας γυναίκας σε κόλαση, και να τη διαπομπεύει, επειδή έλυσε τον δεσμό της.

 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Με προσδοκίες για ειρήνη και ευημερία γιορτάζουν οι χριστιανοί την Ανάσταση του Κυρίου με την ευχή να φέρει το φως και την ελπίδα. Το μήνυμα της πρώτης Ανάστασης ήχησε το πρωί το . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Απίστευτο περιστατικό στην Κέρκυρα το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου (04/05/2024) κατά τη διάρκεια του εθίμου των Μπότιδων στο νησί του Ιονίου. Σύμφωνα με το corfunews στις 11:00 ακριβ . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Λαμπρή και μεγαλοπρεπής ήταν και φέτος η υποδοχή του Αγίου Φωτός στην Πάτρα! Το Άγιο Φως έφθασε στο Επισκοπείο, λίγο πριν τις 11 το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου και το υποδέχθηκαν ο  . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Back-to-back άνοδο πέτυχε η Ίπσουιτς, η οποία τερμάτισε στη δεύτερη θέση της Championship και πήρε έτσι το εισιτήριο για τον προβιβασμό της στην Premier League τη νέα σεζόν. Η τελε . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Απίστευτο περιστατικό στην Κέρκυρα το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου (04/05/2024) κατά τη διάρκεια του εθίμου των Μπότιδων στο νησί του Ιονίου. Σύμφωνα με το corfunews στις 11:00 ακριβώς στελέχη του Δήμου
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Εξιχνιάστηκαν, μετά από μεθοδική έρευνα των αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Δυτικής Αχαίας, 30 περιπτώσεις φθοράς ξένης ιδιοκτησίας, που διαπράχθηκαν σε κοιμητήριο στη Δυτική Αχαία. Για την υπόθ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Η Ιερά Μητρόπολη Πατρών σε ανακοίνωσή της αναφέρει: Τό Μέγα Σάββατο τό πρωί, στούς κατάμεστους ἀπό εὐσεβεῖς Χριστιανούς Ναούς τῶν Πατρῶν, ἐτελέσθη ἡ Θεία Λειτουργία τοῦ Μεγάλου Βασιλείου καί ἡ πρώτ
Image
Image

Search