Πάτρα - Δυτ. Ελλάδα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα: Θρήνος για την εκπαιδευτικό Γεωργία Γκοτσοπούλου

Tην τελευταία της πνοή άφησε η πατρινή εκπαιδευτικός και συγγραφέας Γεωργία Γκοτσοπούλου. Ο θάνατός της σκόρπισε θλίψη στην εκπαιφευτική κοινότητα και όχι μόνο, καθώς ήταν από τα πιο αγαπητά πρόσωπα της κοινωνίας. Τη χαρακτήριζε η ευγένεια, το ήθος και η αξιοπρέπεια.

Η εκλιπούσα ήταν μέλος της Εταιρείας Λογοτεχνών και επί σειρά ετών τίμησε με επιτυχία το βήμα των Φιλολογικών Βραδινών ικανοποιώντας απόλυτα το ακροατήριό τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι είχε αποσπάσει το Α΄ Βραβείο Διηγήματος από την Ακαδημία Αθηνών το 2008 για την νουβέλα της με τίτλο: «Το όνειρο», ενώ η πρώτη συλλογή διηγημάτων που κυκλοφόρησε με τον τίτλο: «Νερό στις ρίζες» έτυχε θερμής αποδοχής από το Πατρινό κοινό και κολακευτικών λόγων από τους κριτικούς της Λογοτεχνίας μας.

Η Γεωργία Γκοτσοπούλου γεννήθηκε στην Πάτρα, με καταγωγή από την Λακόπετρα Αχαΐας και ζούσε μόνιμα στο Πετρωτό Κλάους Πατρών.

Τελείωσε το Πειραματικό Σχολείου του Πανεπιστημίου Πατρών και το 2000 αποφοίτησε από τη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Από το 2001 υπηρετούσε την εκπαίδευση, δημόσια και ιδιωτική.

Το «νερό στις ρίζες», «6 μικρά διηγήματα της φύσης και του ανθρώπου» είναι το πρώτο της βιβλίο.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Ένα αδιανόητο περιστατικό σημειώθηκε χθες το βράδυ σε κεντρικό σημείο του Πύργου που είχε σαν αποτέλεσμα ένας νεαρός να μεταφερθεί με τραύματα στο κεφάλι στο γενικό νοσοκομείο του . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΪΑΣΣύλληψη αλλοδαπού για παράνομη οπλοκατοχή Συνελήφθη, χθες το βράδυ, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ τηςΥποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, ένας αλλοδ . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες του Δήμου Πατρέων σχετικά με το περιστατικό ηλεκτροπληξίας μαθητή Λυκείου χθες το μεσημέρι, σε σχολικό συγκρότημα σε προάστιο της Πάτρας. Αμέσως με . . .
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η πόλη της Πάτρας μεταμορφώνεται σε έναν ζωντανό κινηματογραφικό προορισμό από τις 28 έως τις 31 Μαρτίου, φιλοξενώντας το Urban Film LUX. Αυτή η μοναδική εκδήλωση προσκαλεί τους κ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΪΑΣΣύλληψη αλλοδαπού για παράνομη οπλοκατοχή Συνελήφθη, χθες το βράδυ, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ τηςΥποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, ένας αλλοδαπός άνδρας, διότι σ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Εφυγε από τη ζωή σε ηλικία 67 ετών ο Νικόλαος Κεραμιδάς, μετά από πολύμηνη μάχη με ασθένεια. Γεννημένος το 1957, ξεκίνησε να εργάζεται σε εκτελωνιστικό γραφείο από το 1969 σε ηλικία 13 ετών. Διετέλεσ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Συνελήφθη, προχθές το πρωί, στον Πύργο , από τους αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου, ένας ημεδαπός άνδρας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε, κακουργηματι
Image
Image

Search