Πάτρα - Δυτ. Ελλάδα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα: Στο απροχώρητο η κατάσταση στα «Επείγοντα» του «Αγίου Ανδρέα» -«Έφοδος» Καρβέλη

Πέμπτη βράδυ ώρα 10.00. ... Ο διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Γιάννης Καρβέλης περνάει το κατώφλι του πολεμικού μετώπου στο οποίο μετατρέπεται σε κάθε εφημερία του το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του «Αγίου Ανδρέα» με 400 περιστατικά να διεκδικούν άμεση αντιμετώπιση.

Σκοπός του κ. Καρβέλη ήταν να δει εάν εφαρμόστηκε ο σχεδιασμός αντιμετώπισης της κατάστασης που είχε αποφασιστεί σε πρόσφατη σύσκεψη με όλους τους παράγοντες του νοσοκομείου.

Οι εικόνες που καταγράφει μάλλον δείχνουν ότι δεν έγινε το ελάχιστο βήμα.

«Είδα τον κόσμο να συνωστίζεται σε αυτόν τον περιβόητο διάδρομο του Τμήματος. Ασθενείς και συνοδοί στοιβαγμένοι να περιμένουν με τις ώρες. Ανθρωποι ταλαιπωρημένοι και εξουθενωμένοι να βρίσκονται στην αναμονή για να αντιμετωπίσουν το πρόβλημά τους. Παντού έβλεπες αγανακτισμένα πρόσωπα και από την άλλη το προσωπικό να δίνει μάχη για να αντιμετωπίσει την κατάσταση».

Ο κ. Καρβέλης δεν έμεινε στην απλή θέαση της κατάστασης. Στριμώχτηκε διέσχισε τοn διάδρομο και συνομίλησε με ασθενείς, συνοδούς και νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό.«Με πλησίασε ο κόσμος και μιλούσε με ευγένεια. Εβλεπαν τις προσπάθειες που γίνονταν. Αλλά υπάρχουν και όρια στην ταλαιπωρία. «Πιάστηκαν τα πόδια μας. Τόσες ώρες εδώ και δεν έχουμε πού να καθίσουμε» μου ανέφεραν κάποιοι ζητώντας να μπουν καρέκλες. Τους εξήγησα ότι ο συγκεκριμένος χώρος δεν είναι κατάλληλος για να στεγάσει μία τέτοια υπηρεσία κι αυτό διογκώνει ακόμα περισσότερο την ταλαιπωρία τους. Το χειρότερο όμως ήταν ότι δεν είχε γίνει ούτε ένα βήμα από τον σχεδιασμό που αποφασίσαμε» τονίζει ο κ. Καρβέλης κι εξηγεί:

«Δηλαδή η διαλογή των περιστατικών να γίνεται στην είσοδο και να μην στριμώχνονται όλοι έξω από τα ιατρεία. Στον διάδρομο αυτό να περνάνε μόνον τα επείγοντα περιστατικά φυσικά μόνο με έναν συνοδό όχι τρεις - τέσσερις όπως συμβαίνει σήμερα και χωρίς καθυστερήσεις να μπαίνουν στα ιατρεία. Κάλεσα επί τόπου τον αναπληρωτή διοικητή τον κ. Δημόπουλο και ξεκινήσαμε την οριοθέτηση του χώρου ώστε να γίνεται η διαλογή όπως πρέπει. Η ταλαιπωρία του κόσμου θα σταματήσει».

ΟΙ ΔΙΑΚΟΜΙΔΕΣ

Το δεύτερο πρόβλημα με το οποίο ήρθε αντιμέτωπος ο κ. Καρβέλης αφορούσε τα περιστατικά που βρίσκονταν στην αναμονή για διακομιδή είτε στα σπίτια τους είτε στο ΠΓΝΠ για πιο εξειδικευμένες εξετάσεις. Το θέμα αυτό είχε αναδείξει πρόσφατα η «Π» μεταφέροντας την αγανάκτηση συγγενών και ασθενών που βρίσκονταν στην αναμονή για 8 και 10 ώρες με το εξιτήριο στο χέρι μέχρι να βρεθεί ασθενοφόρο να μεταφερθούν στο σπίτι τους.

«Ηταν έτοιμες κάποιες διακομιδές αλά δεν εμφανίζονταν ασθενοφόρο για να παραλάβει τα περιστατικά. Αναγκάστηκα και πήρα δύο και τρεις φορές εγώ το Τμήμα Επιχειρήσεων του ΕΚΑΒ για να έρθουν και να παραλάβουν. Ο κόσμος βλέποντας την προσπάθεια που γινόταν μας ενθάρρυνε για συνέχισή της περιγράφοντας τις δικές τους περιπέτειες και ζητώντας να σταματήσει αυτή η ταλαιπωρία».

Το ξημέρωμα της Παρασκευής βρήκε πάλι τον κ. Καρβέλη στο Τμήμα Επειγόντων προκειμένου να δει αν είχαν ξεκινήσει οι εργασίες διαμόρφωσης του χώρου. Αυτή τη φορά κατέγραψε ενέργειες και παρεμβάσεις που είχε ζητήσει να γίνουν.

Η προσπάθειά του όμως δεν σταματάει εκεί. «Εχω έρθει σε επαφή με γιατρό από την Αθήνα, ο οποίος έχει εξειδικευτεί στα ΤΕΠ στην Αμερική και γνωρίζει πολύ καλά τη διαλογή και την γρήγορη αξιολόγηση των περιστατικών. Σκοπεύω να τον φέρω στην Πάτρα και να πάει στα νοσοκομεία ώστε να εκπαιδεύσει κατάλληλα και το δικό μας προσωπικό».

Το ξημέρωμα της Παρασκευής βρήκε πάλι τον κ. Καρβέλη στο Τμήμα Επειγόντων προκειμένου να δει αν είχαν ξεκινήσει οι εργασίες διαμόρφωσης του χώρου. Αυτή τη φορά κατέγραψε ενέργειες και παρεμβάσεις που είχε ζητήσει να γίνουν.

Η προσπάθειά του όμως δεν σταματάει εκεί. «Εχω έρθει σε επαφή με γιατρό από την Αθήνα ο οποίος έχει εξειδικευτεί στα ΤΕΠ στην Αμερική και γνωρίζει πολύ καλά τη διαλογή και την γρήγορη αξιολόγηση των περιστατικών. Σκοπεύω να τον φέρω στην Πάτρα και να πάει στα νοσοκομεία ώστε να εκπαιδεύσει κατάλληλα και το δικό μας προσωπικό».

Πηγή: pelop.gr

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Μέσα από την ψηφιακή εφαρμογή «MyCoast» θα μπορούν οι πολίτες να υποβάλουν άμεσα καταγγελίες για υπέρβαση των παραχωρήσεων ή για αυθαίρετη κατάληψη παραλίας. Συγκεκριμένα, δ . . .
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τα αποκαλυπτήρια του ψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ για τις ευρωκλογές έκανε ο Στέφανος Κασσελάκης καθώς παρουσίασε στο Κέντρο Πολιτισμού – Ελληνικός Κόσμος και τα πέντε τελευταία ονόματ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ισχυρό μπουρίνι το απόγευμα της Παρασκευής στην περιοχή της Μεσσάτιδας Πατρών, με τα φαινόμενα να είναι έντονα σε Πετρωτό, Σαραβάλι, Κεφαλόβρυσο και Κρήνη. Το σκηνικό του καιρού συ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Λίγα λεπτά μετά το τροχαίο με τραυματισμό δικυκλιστή στους Πέντε Δρόμους της Πάτρας, είχαμε δύο ακόμη με τραυματισμούς. Αρχικά, κοντά στην πλατεία Βουδ, συγκρούστηκαν δύο ΙΧ με απο . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ισχυρό μπουρίνι το απόγευμα της Παρασκευής στην περιοχή της Μεσσάτιδας Πατρών, με τα φαινόμενα να είναι έντονα σε Πετρωτό, Σαραβάλι, Κεφαλόβρυσο και Κρήνη. Το σκηνικό του καιρού συνέθεταν σφοδροί άνεμ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Λίγα λεπτά μετά το τροχαίο με τραυματισμό δικυκλιστή στους Πέντε Δρόμους της Πάτρας, είχαμε δύο ακόμη με τραυματισμούς. Αρχικά, κοντά στην πλατεία Βουδ, συγκρούστηκαν δύο ΙΧ με αποτέλεσμα τον τραυματι
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Στο Γενικό Νοσοκομείο του Πύργου, τραυματισμένος, κατέληξε ένας 19χρονος μετά από άγρια συμπλοκή που σημειώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής στα Χαλικιάτικα. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του patrisnews.c
Image
Image

Search