Πάτρα - Δυτ. Ελλάδα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Πατρών - Πύργου - Μυλωνάς : Τρεις νέοι κόμβοι και διόδια στα σύνορα με Ηλεία

Σε αντίθετη κατεύθυνση από αυτή του προκατόχου του Χρ. Νικολάου - ο οποίος προ ημερών πρότεινε τον συμβολικό κλείσιμο της ΝΕΟ Πατρών-Πύργου (την Τρίτη) από τους Δήμους Πατρέων, Δυτικής Αχαΐας, Ηλείας και Ζακύνθου - κινείται ο δήμαρχος Σπ. Μυλωνάς, ο οποίος φέρνει το θέμα στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου (τη Δευτέρα) μία ημέρα πριν τη συνάντηση του περιφερειάρχη Νεκ. Φαρμάκη με τον υπουργό Υποδομών Κ. Καραμανλή, στην Αθήνα.

ΤΑΚΤΙΚΗ

Ο κ. Μυλωνάς, θέλοντας να στοχεύσει στην ουσία του μεγάλου οδικού έργου, σε ότι αφορά τα συμφέροντα του δήμου και των κατοίκων του- κατά πληροφορίες της «Π» - θα ταχθεί κατά της όποιας κινητοποίησης, αφού όπως θα πει στο ΔΣ, «δεν πιστεύει ότι αποδίδουν τέτοιας μορφής αγώνες».

ΣΤΟΧΟΙ

Αντιθέτως, η δημοτική αρχή θα προτείνει να ληφθεί απόφαση, για υπόμνημα και υπερπροσπάθεια διεκδίκησης, ώστε ναι μεν να αρχίσει και να ολοκληρωθεί ταχύτατα η κατασκευή του νέου αυτοκινητόδρομου, αλλά να επιτευχθούν τέσσερις πολύ συγκεκριμένοι στόχοι:

1) Αποκατάσταση της πρόσβασης κατοίκων της δυτικής Ωλενίας (σήμερα διαθέτει τρεις) αφού το νέο σχέδιο οδηγεί σε μισή, δηλαδή σε δρόμο προς τη θάλασσα, που καταλήγει σε χωράφια κι ένα στενό δρομάκι, στο ύψος των Αλισσών, αλλά θα πρέπει αντί «τυφλής εξόδου» να έχει κανονικό Κόμβο που θα εξυπηρετεί τα χωριά αλλά και τις επιχειρήσεις της ΒΙΠΕ.

2) Αλλαγή του Κόμβου για την έδρα του δήμου, όχι με Κόμβο κοντά στο Γομοστό (7χλμ. μετά την Αχαγιά) αλλά κανονικά στο ύψος της Κάτω Αχαΐας, όπως σήμερα, προς αποφυγή ταλαιπωρίας των οδηγών (15 χλμ. παραπάνω) οι οποίοι θέλουν να πάνε σ' αυτήν. Να μην κινείται δε αντίθετα προς την κύρια ροή της πόλης... Αχαγιά - Πάτρα.

3) Οδική σύνδεση της «Ολυμπίας Οδού» με τον Κρατικό Αερολιμένα Αράξου, με διαμόρφωση νέου κανονικού δρόμου κι όχι όπως τώρα μετά τεράστιων δυσκολιών. Αυτό στο σχέδιο προβλέπεται ως προαίρεση και θα ζητείται να γίνει κύρια υποχρέωση του αναδόχου.

4) Η θέση των Διοδίων να είναι στα διοικητικά όρια Αχαΐας - Ηλείας και όχι πριν την Κ. Αχαΐα (Καμίνια) για να μην χρεώνονται όσοι καθημερινά κινούνται προς και από την Πάτρα, ή προς το εσωτερικού του δήμου.

Ο δημοτικός σύμβουλος Σπύρος Τραχάνης, εκ μέρους της αξιωματικής αντιπολίτευσης του δήμου, δηλώνει στην «Π»: «Η αγωνία μας για τον αυτοκινητόδρομο είναι μεγάλη. Χρόνια τώρα δεν εισακούστηκαν οι φωνές μας. Δεν θέλουμε προσχώματα στο έργο, αλλά ένα έργο σωστό και ασφαλές. Στις κινήσεις μας πρέπει να είναι η ένωση δυνάμεων Αχαΐας - Ηλείας - Ιονίων νήσων, μακριά από μικρότητες. Θέλουμε τον δρόμο, γιατί δύο και τρεις φορές τη μέρα πηγαινοερχόμαστε Πάτρα - Αχαγιά ή Πάτρα - Πύργο. Επίσης να λάβουμε υπόψη μας τις επιχειρήσεις της ΒΙΠΕ και τους στρατιωτικούς της 116 ΠΜ Αράξου»

Πηγή: pelop.gr

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΚΟΣΜΟΣ

Η Ρωσική Ανακριτική Επιτροπή ανακοίνωσε σήμερα ότι ανακάλυψε αποδεικτικά στοιχεία που δείχνουν ότι οι ένοπλοι που σκότωσαν περισσότερους από 140 ανθρώπους στην επίθεση σε αίθουσα σ . . .
ΕΛΛΑΔΑ

Τα επιδημιολογικά δεδομένα της τελευταίας εβδομάδας (από 18 έως 24 Μαρτίου) για τη γρίπη, τον κορονοϊό και τον RSV ανακοίνωσε την Πέμπτη, ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Παιδείας Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Γιάννη Βρούτση, αναβλήθηκε η προγραμματισμένη για την ερχόμενη Κυριακή (31/3, 21:00) αναμέτρηση στο ΟΑΚΑ, . . .
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πέθανε ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στην Πιερία Γεώργιος Τερζόπουλος. «Με οδύνη αποχαιρετούμε το ιδρυτικό μας στέλεχος Γεώργιο Τερζόπουλο. Με καταγωγή από τον Πόντο, πήρε μέρος στη . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΪΑΣΣύλληψη αλλοδαπού για παράνομη οπλοκατοχή Συνελήφθη, χθες το βράδυ, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ τηςΥποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, ένας αλλοδαπός άνδρας, διότι σ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Εφυγε από τη ζωή σε ηλικία 67 ετών ο Νικόλαος Κεραμιδάς, μετά από πολύμηνη μάχη με ασθένεια. Γεννημένος το 1957, ξεκίνησε να εργάζεται σε εκτελωνιστικό γραφείο από το 1969 σε ηλικία 13 ετών. Διετέλεσ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Συνελήφθη, προχθές το πρωί, στον Πύργο , από τους αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου, ένας ημεδαπός άνδρας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε, κακουργηματι
Image
Image

Search