Πάτρα - Δυτ. Ελλάδα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Eμπορικός Σύλλογος: Ζητά χωρίς οχήματα το κέντρο για δύο μέρες

  Οι έμποροι της Πάτρας ετοιμάζονται για τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς και προχωρούν σε δράσεις που θα τονώσουν την αγορά, αυξάνοντας την εμπορική κίνηση και κάνοντας τους Πατρινούς να μπουν στο κλίμα αυτών των ημερών, αλλάζοντας την διάθεση τους και αφήνοντας στην άκρη τα προβλήματα που υπάρχουν. 

Καρδιά των δράσεων αυτών και επίκεντρο θα αποτελέσει ο χώρος του Εσπέρου που έχει συμφωνηθεί από τον δήμο Πατρέων να παραχωρηθεί στον Εμπορικό Σύλλογο από τις 21 Δεκεμβρίου έως και την παραμονή της Πρωτοχρονιάς. 

Ωστόσο, το πνεύμα του Εμπορικού Συλλόγου είναι να δοθεί ένα ακόμα γιορτινό κλίμα στην αγορά και για τον λόγο αυτό, σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται να προχωρήσει εντός των ωρών, σε συγκεκριμένη πρόταση στον δήμο, ζητώντας να πεζοδρομηθεί άτυπα για την παραμονή των Χριστουγέννων και την παραμονή της Πρωτοχρονιάς το σύνολο σχεδόν του ιστορικού κέντρου της Πάτρας. 

Η πεζοδρόμηση σημαίνει βέβαια απαγόρευση της κυκλοφορίας των οχημάτων και έρχεται κάπως καθυστερημένα αφού βρισκόμαστε μια ανάσα από τις γιορτές. Αυτό που πρόκειται να ζητήσει ο Εμπορικός Σύλλογος από τον δήμο είναι η πεζοδρόμηση για αυτές τις δύο ημέρες, σε ένα σχέδιο που θα ξεκινάει από την Γούναρη, στο ύψος της Υψηλάντου και να φτάνει στην Ρήγα Φεραίου έως την Αράτου. 

Οι εκδηλώσεις του Εμπορικού Συλλόγου ξεκινούν πάντως από τις 21 του μήνα και περιλαμβάνουν σχεδόν τα πάντα. Συναυλίες, μουσικές, δημιουργική απασχόληση, μαγειρική, παραμύθια, χορό και πολλά ακόμα. Αυτό όμως που τελικά δεν θα γίνει έχει να κάνει με το τραινάκι που ήθελε να κυκλοφορήσει ο Εμπορικός τις μέρες των γιορτών. 

Βλέπετε, θα έπρεπε να εξασφαλιστεί άδεια για το τραινάκι από ένα πακέτο υπηρεσιών του κράτους και των μηχανισμών του, διαδικασίες που είναι χρονοβόρες. Ωστόσο, οι εκδηλώσεις του Εμπορικού Συλλόγου θα έχουν αυτό το κλίμα των γιορτών σε κάθε περίπτωση και θα πραγματοποιηθούν εκτός από την πλατεία Γεωργίου, στο Αγυιά και στην Ακρωτηρίου. 

Το πρόγραμμα έχει ως εξής: 

Σάββατο  21/12

11:00 πμ  «Μικρός Ζαχαροπλάστης»

Γλυκές δημιουργίες με την καθοδήγηση των ειδικών από τα ΙΕΚ ΒΕΡΓΗ 

Τα υλικά είναι προσφορά των SM ΑΡΑΠΗΣ  3Α

«Το Δέντρο των Ευχών»  από το Make a Wish 

Κυριακή  22/12

11:00 πμ «Έρχονται τα Ρομπότ»

Παιδική Ρομποτική από την «Ακαδημία Ρομποτικής» του Παν/μιου Μακεδονίας

και το SD Patras του Στάθη Καγκελάρη

«Το Δέντρο των Ευχών»  από το Make a Wish 

Δευτέρα  23/12

6:00 μμ «Μεγάλη Χριστουγεννιάτικη Συναυλία»

Από την Ιόνια Ορχήστρα   

Τρίτη   24/12

11:00 πμ «Ταχυδακτυλουργίες»

Ο Ταχυδακτυλουργός μας κάνει τα Χριστούγεννα ακόμη πιο μαγικά  

Παρασκευή   27/12

12:00 πμ Τα παιδιά των Ιδρυμάτων «Κιβωτός της Αγάπης» & «Φιλοξενία» επισκέπτονται το Χριστουγεννιάτικο χωριό και ακολουθεί γεύμα αγάπης.

6:00 μμ Συναυλία « Χριστούγεννα σαν άλλοτε » 

Ορχήστρα και Χορωδία “Belle Époque” του Μαέστρου Σταύρου Σακοράφα 

Σάββατο   28/12

11:00 πμ «Παιδική Γιόγκα»

Γιατί στις διακοπές πρέπει να χαλαρώνουμε. 

Κυριακή  29/12

11:00 πμ «Μικρός Αρχαιολόγος»

Το εργαστήριο «Archaeo Lab» μυεί τους Αρχαιολόγους του μέλλοντος στα μυστικά των ανασκαφών. 

1:00 μμ Συναυλία «Χριστούγεννα & Πρωτοχρονιά στην Ελλάδα» 

Με την Χορωδία Παραδοσιακού Τραγουδιού «Ροές» 

Τρίτη   31/12

11:00 πμ «Ταχυδακτυλουργίες»

Ο Ταχυδακτυλουργός μας είναι πιο γρήγορος και από τον Άη Βασίλη 

Τα λουκούμια «Κούλου», το ζαχαροπλαστείο «Αχαϊκό Εντελβάϊς» και η ποτοποιία «Χάχαλη» θα μας γλυκάνουν, θα μας ευφράνουν και θα μας ζεστάνουν. 

Παράλληλα η καλλιτεχνική επιτροπή του «2ου Διαγωνισμού Χριστουγεννιάτικης Βιτρίνας» επισκέπτεται και βαθμολογεί τον εορταστικό διάκοσμο των καταστημάτων. Μεγάλα δώρα για τους νικητές από την Minoan Lines & Super Fast

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Με προσδοκίες για ειρήνη και ευημερία γιορτάζουν οι χριστιανοί την Ανάσταση του Κυρίου με την ευχή να φέρει το φως και την ελπίδα. Το μήνυμα της πρώτης Ανάστασης ήχησε το πρωί το . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Απίστευτο περιστατικό στην Κέρκυρα το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου (04/05/2024) κατά τη διάρκεια του εθίμου των Μπότιδων στο νησί του Ιονίου. Σύμφωνα με το corfunews στις 11:00 ακριβ . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Λαμπρή και μεγαλοπρεπής ήταν και φέτος η υποδοχή του Αγίου Φωτός στην Πάτρα! Το Άγιο Φως έφθασε στο Επισκοπείο, λίγο πριν τις 11 το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου και το υποδέχθηκαν ο  . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Back-to-back άνοδο πέτυχε η Ίπσουιτς, η οποία τερμάτισε στη δεύτερη θέση της Championship και πήρε έτσι το εισιτήριο για τον προβιβασμό της στην Premier League τη νέα σεζόν. Η τελε . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Απίστευτο περιστατικό στην Κέρκυρα το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου (04/05/2024) κατά τη διάρκεια του εθίμου των Μπότιδων στο νησί του Ιονίου. Σύμφωνα με το corfunews στις 11:00 ακριβώς στελέχη του Δήμου
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Εξιχνιάστηκαν, μετά από μεθοδική έρευνα των αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Δυτικής Αχαίας, 30 περιπτώσεις φθοράς ξένης ιδιοκτησίας, που διαπράχθηκαν σε κοιμητήριο στη Δυτική Αχαία. Για την υπόθ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Η Ιερά Μητρόπολη Πατρών σε ανακοίνωσή της αναφέρει: Τό Μέγα Σάββατο τό πρωί, στούς κατάμεστους ἀπό εὐσεβεῖς Χριστιανούς Ναούς τῶν Πατρῶν, ἐτελέσθη ἡ Θεία Λειτουργία τοῦ Μεγάλου Βασιλείου καί ἡ πρώτ
Image
Image

Search