Πάτρα - Δυτ. Ελλάδα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Πέφτει ο τζίρος των μαγαζιών εξαιτίας του αντικαπνιστικού

 Συμμόρφωση με τον αντικαπνιστικό νόμο δείχνουν οι έλεγχοι σε καταστήματα της Πάτρας. Καταστηματάρχες και πελάτες φαίνεται να σέβονται τις νέες ρυθμίσεις, με τους ιδιοκτήτες να απαγορεύουν πλήρως το κάπνισμα εντός και τους πελάτες να βγαίνουν έξω για να καπνίσουν.

 

Εξάλλου, αυτό φάνηκε και από τους ελέγχους που έγιναν πριν από δύο εβδομάδες στην ευρύτερη περιοχή, όπου το μόνο πρόστιμο που επιβλήθηκε ήταν για τη μη τήρηση του βιβλίου που προβλέπει ο νόμος και όχι γιατί βρέθηκε κάποιος να καπνίζει.

 

Ωστόσο, αυτή είναι η μία πλευρά του νομίσματος. Η άλλη έχει να κάνει με την αισθητή μείωση του τζίρου στα καταστήματα, αυτή την περίοδο, που παραδοσιακά είναι μειωμένη η κίνηση, καθώς έπονται οι γιορτές των Χριστουγέννων.

 

Ιδιαίτερα όσα καταστήματα, μπαρ και εστιατόρια, λειτουργούν από στη ζώνη ώρας από τις 11 το βράδυ έως τη μία τα ξημερώματα, βλέπουν το τελευταίο διάστημα ραγδαία πτώση του τζίρου τους,

 

Πάντως υπάρχουν και ελάχιστοι καταστηματάρχες οι οποίοι ρισκάρουν και παραβαίνουν το νόμο, επιτρέποντας στους πελάτες τους να καπνίσουν εντός του μαγαζιού, δημιουργώντας συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού για τους υπόλοιπους.

 

Τα νυχτερινά καταστήματα που προσφέρουν αλκοόλ, αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα, πρόβλημα βιωσιμότητας», σύμφωνα με επαγγελματίες που ζητούν την παύση των αντικαπνιστικού νόμου ή τους συνεχείς ελέγχους.

 

Πρόβλημα όμως καταγράφεται και στα καφενεία και στις καφετέριες της Πάτρας, αφού αρκετοί είναι οι καπνιστές που προτιμούν, αντί να βγουν έξω από το κατάστημα να καπνίσουν να καθίσουν σπίτι τους και να απολαύσουν εκεί τον καφέ και το τσιγάρο τους.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

«Δεχθήκαμε λεκτική επίθεση από τον Φλώρο, άρχισε να μας απειλεί και να μας βρίζει. Για να τον αποφύγουμε λοιπόν βγήκα εκτός της αιθούσης» περιγράφει ο βουλευτής της «Ελληνικής Λύση . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ο Παναθηναϊκός γνώρισε την ήττα 3-0 στην OPAP Arena από την ανώτερη ΑΕΚ, η οποία παρέμεινε πρώτη διευρύνοντας τη διαφορά από τους πράσινους στο +4, με τον Φατίχ Τερίμ να δηλώνει πω . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Το αθηναϊκό ντέρμπι της OPAP Arena βάφτηκε κιτρινόμαυρο, καθώς η ΑΕΚ επικράτησε 3-0 του Παναθηναϊκού στο πλαίσιο της έβδομης αγωνιστικής των playoffs της Stoiximan Super League. Η . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Στραβοπάτησε ο Ολυμπιακός στο Κλεάνθης Βικελίδης και οι ελπίδες του για την κατάκτηση του τίτλου μειώθηκαν αισθητά. Οι ερυθρόλευκοι ήρθαν ισόπαλοι 1-1 με τον Άρη για την 7η αγωνιστ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ανακοίνωση: Η έναρξη λειτουργίας των απογευματινών χειρουργείων στην περιοχή μας αναδεικνύει καθημερινά την κυνική ομολογία της κυβέρνησης, ότι οι ασθενείς καλούνται να ξεπεράσουν τις τεράστιες αναμο
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Κατά την σημερινή (Τετάρτη 24 Απρίλη) συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πατρέων, για το θέμα των συμβασιούχων της κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ, το Σώμα ενέκρινε, κατά πλειοψηφία, την ακόλ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Επίσκεψη  στο Κέντρο Ενημέρωσης και Προσέλκυσης Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών του Πανεπιστημίου Πατρών  (ΚΕΔΜΟΠ -Χάρισε Ζωή) πραγματοποίησαν σήμερα Τετάρτη 24 Απριλίου 2024 ο Αναπληρωτής Περιφερειά
Image
Image

Search