Πάτρα - Δυτ. Ελλάδα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Καλάβρυτα: O οικονομικός απολογισμός στον δήμο

Η επόμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου θα έχει ως θέμα την παράδοση - παραλαβή και τον οικονομικό απολογισμό.Τη μεθεπόμενη Τετάρτη 18 του μηνός, κατά την ειδική διπλή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, Θ. Παπαδόπουλος και Γ. Λαζουράς, καλούνται να κλείσουν τις διαφορές τους για τα οικονομικά.

Η πρώην δημοτική αρχή του κ. Λαζουρά μιλά για την ύπαρξη αποθεματικού της τάξης του 1,5 εκατ. ευρώ ενώ η νέα Αρχή του κ. Παπαδόπουλου υποστηρίζει ότι παρέλαβε χρέος της τάξης των 200 χιλ. ευρώ.

Κατά τον Δήμαρχο Θανάση Παπαδόπουλο, το αποθεματικό του δήμου υπολογίζεται όμως από την προηγούμενη διοίκηση με βάση τα οικονομικά στοιχεία των οργανισμών, ΔΗΚΕΚ «Σπήλαιο Λιμνών Καστριών» και ΑΕ ΟΤΑ «Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων» και δεν αφορά το κεντρικό ταμείο του Δήμου.

Απαντώντας στις κατηγορίες για 'πλασματικό πλεόνασμα', ο κ. Λαζουράς έχει ήδη χαρακτηρίσει αστήρικτους και αναπόδεικτους τους ισχυρισμούς περί συναλλαγής και κατασπατάλησης δημοσίου χρήματος, μέσω των απευθείας αναθέσεων έργων κατά την περίοδο πριν τις δημοτικές εκλογές. «Ηχούν παράταιροι, φαρισαϊκοί, υποκριτικοί και είναι εκτός πραγματικότητας, όταν, είναι σε όλους γνωστό, ότι ο Δήμος Καλαβρύτων, μετά το 2010, η δημοτική μας αρχή, όχι μόνο κάλυψε και εξόφλησε, όλα τα βάρη και χρέη, που κληρονόμησε, από τους προηγούμενους, όχι μόνο δεν δημιούργησε, ούτε ένα ευρώ, νέα χρέη, αλλά δεν χρωστά πουθενά και πληρώνει άμεσα και έγκαιρα τους συναλλασσόμενους μαζί του και εξοφλεί εμπρόθεσμα τις υποχρεώσεις, που αναλαμβάνει» δηλώνει ο κ. Λαζουράς.

Επικαλείται μάλιστα, για την αποδοτική, οικονομική και αποτελεσματική διαχείριση του το γεγονός ότι για το 2018, ο Δήμος Καλαβρύτων, κρίθηκε ως ο 3ος πιο αποτελεσματικός, μεταξύ 320 δήμων της χώρας, σε πιλοτική έρευνα, από καθηγητές πανεπιστημίου και ειδικούς επιστήμονες, του έγκριτου Κέντρου Φιλελευθέρων Μελετών (ΚΕΦΙΜ).

Τέλος επικαλείται και την κάλυψη οφειλών της τάξης των 2 εκατ. ευρώ τα οποία επιβάρυναν τη λειτουργία του Χιονοδρομικού Κέντρου, μετά το 2009 όταν ο κ. Παπαδόπουλος είχε αποχωρήσει από τη δημαρχία.

Ο νυν δήμαρχος κ. Παπαδόπουλος επισημαίνει ότι, το 2009, κατά την τότε αποχώρησή του, είχε παραδώσει πλήρως ισοσκελισμένο ισολογισμό.

«Ο ισολογισμός του 2009 είναι ισοσκελισμένος. Για να το πω αναλυτικά και να γίνει κατανοητό, όσες είναι οι οφειλές, τόσο είναι και το ταμειακό υπόλοιπο του δήμου, το οποίο ήταν κατατεθειμένο στις τράπεζες στις 31/12/2009» έχει δηλώσει σχετικά ο νέος δήμαρχος.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου και συνεργάτης του κ. Παπαδόπουλου, Θεόδωρος (Λάκης) Νασιώτης, έχει ήδη τονίσει ότι το θέμα με τα οικονομικά πρέπει να κλείσει οριστικά και να μην σκιάζει τις συνεδριάσεις και την συνεργασία των παρατάξεων, εντός του οργάνου.

 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης, Βασίλης Γραμμένος, μιλά για το επεισόδιο ξυλοδαρμού του από τον Κωνσταντίνο Φλώρο έξω από την αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής την Τετάρτη (24/4). . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Η Πάτρα υποδέχθηκε την Πέμπτη, 25 Απριλίου, στο Δημαρχείο της, την Ολυμπιακή Φλόγα των 33ων Θερινών Ολυμπιακών Αγώνων «PARIS 2024» και τιμήθηκε από τον Δήμο Πατρέων σε ειδική εκδήλ . . .
ΕΛΛΑΔΑ

Σε 4ωρη στάση εργασίας προχωρούν αύριο Παρασκευή (26.04.2024), από τις 10 το πρωί, οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ, όπως γνωστοποιεί με ανακοίνωση το συνδικάτο τους. Το συνδικάτο καλεί τ . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έως και την 1η Μαΐου του 2024 θα πρέπει οι εργοδότες να πληρώσουν το φετινό Δώρο Πάσχα στους μισθωτούς εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα που αμείβονται με μισθό ή με ημερομίσθιο και . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Επίσκεψη εργασίας στον Οργανισμό Λιμένος Πατρών, πραγματοποίησε την Τετάρτη24 Απριλίου 2024 ο Αντιπεριφερειάρχης Τουριστικής Ανάπτυξης, Παναγιώτης Σακελλαρόπουλος, όπου είχε συνάντηση με τον Διευθύνον
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Εργασίες σύνδεσης νέου δικτύου ύδρευσης θα πραγματοποιηθούν στην Εγλυκάδα, αύριο Παρασκευή 26 Απριλίου. Λόγω των εργασιών, από την ΔΕΥΑΠ, ανακοινώνεται ότι από τις 8 π.μ. έως τις 3 μ.μ. αύριο, θα υπά
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Η εισήγηση του Πέτρου Ψωμά στο Δημοτικό Συμβούλιο: «Έρχονται σήμερα προς ψήφιση νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για το κέντρο της Πάτρας που θα αλλάξουν τη λειτουργία της πόλης ριζικά. Δυστυχώς θα γ
Image
Image

Search