Πάτρα - Δυτ. Ελλάδα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

91 κίτρινοι κάδοι ανακύκλωσης στην Πάτρα για έντυπο χαρτί

91 κίτρινοι κάδοι έρχονται στην Πάτρα μέσα στο επόμενο διάστημα στους δρόμους και στους κοινόχρηστους χώρους της πόλης. Πρόκειται για τους κάδους με το κίτρινο καπάκι που διαφέρουν από τους κοινούς μπλε κάδους ανακύκλωσης, καθώς αφορούν μόνο το έντυπο χαρτί. 

Σύμφωνα με τα όσα ειπώθηκαν στη συνέντευξη Τύπου, που παραχωρήθηκε στο δημαρχιακό μέγαρο το μεσημέρι της Πέμπτης, ο δήμος θα προχωρήσει σε εκστρατεία καμπάνιας ενημέρωσης για την ανακύκλωση του έντυπου χαρτιού και οι κάδοι αυτοί πρόκειται να τοποθετηθούν μέσα στο επόμενο διάστημα έξω από τα κτίρια δημόσιων υπηρεσιών και της τοπικής αυτοδιοίκησης. 

Τόσο ο Κώστας Πελετίδης, όσο και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Νίκος Ασπράγκαθος, αναφέρθηκαν στις δυσκολίες που υπάρχουν για το θέμα της ανακύκλωσης εξαιτίας της λανθασμένης κεντρικής πολιτικής που ακολουθείτε με τις οδηγίες του κράτους και της ευρωπαϊκής ένωσης.

Η ανακύκλωση, όπως τόνισαν και οι δύο με βάση την ισχύουσα νομοθεσία, δεν είναι ένα ζήτημα που διαχειρίζονται οι δήμοι και η τοπική αυτοδιοίκηση, αλλά ένας ιδιωτικός φορέας σύμπραξης που έχει δημιουργηθεί μέσα από την ΣΔΙΤ, τη σύμπραξη ιδιωτικού με το δημόσιο, με τις εταιρείες να έχουν σχηματίσει έναν κοινό φορέα, έχοντας το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών, κάνοντας έτσι το κουμάντο πάνω στο θέμα.

Εκεί οφείλονται, τα χαμηλά ποσοστά της ανακύκλωσης που υπάρχουν όχι μόνο στην Πάτρα, αλλά σε όλο το πανελλήνιο. Στην Πάτρα το ποσοστό ανακύκλωσης δεν ξεπερνά το 5%, κάτι που ο δήμος θα προσπαθήσει να βελτιώσει μέσα από το επιχειρησιακό χρονοδιάγραμμα που έχει σχεδιάσει για τα επόμενα χρόνια με ορίζοντα έως και το 2025. 

Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο δήμος, ακόμα περιμένει την έγκριση των 42 πράσινων σημείων για την ανακύκλωση που έχει καταθέσει στους αρμόδιους φορείς, αλλά και τους καφέ κάδους που θα ενισχύσουν τον στόλο του. Οι πράσινοι κάδοι του τομέα της καθαριότητας που είναι ένα θέμα που διαχειρίζεται ο ίδιος έχουν πάντως αυξηθεί, έχοντας παραγγείλει τους τελευταίους μήνες 1.400 καινούριους. 

Σημειώνουμε ότι τους κίτρινους κάδους που έρχονται στην Πάτρα θα τους καθαρίζουν τα συνεργεία του δήμου, αφού ο ιδιωτικός φορέας σύμπραξης της ανακύκλωσης δεν δέχτηκε να το κάνει. 

Στους κίτρινους κάδους ρίχνουμε: βιβλία, έντυπα, εφημερίδες, περιοδικά, τετράδια, τυπωμένα χαρτιά, χαρτί περιτυλίγματος .Τα σημεία όπου υπάρχουν κίτρινοι κάδοι, μπορούν οι δημότες να τα βρίσκουν στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://tinyurl.com/recyclexarti .Την Τρίτη 10 Δεκεμβρίου και ώρα 12 το μεσημέρι έχουν προσκληθεί στην Αγορά Αργύρη οι εκπρόσωποι 80  δημοσίων φορέων και υπηρεσιών της πόλης σε μία ενημερωτική  συνάντηση  προκειμένου να υπάρξει ο αναγκαίος συντονισμός για την ανακύκλωση  του έντυπου χαρτιού.

 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Σε κοινό αγώνα για μόνιμες προσλήψεις καλεί ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης του πρώην συμβασιούχους των κοινωφελή προγραμμάτων της Πάτρας, ο οποίος μιλώντας στο «achaianews.gr» . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Γεμάτοι με ξερά χόρτα και κλαδιά που δημότες κλαδεύουν από τις αυλές και τους κήπους τους τα περιβόλια τους, έχουν γεμίσει τα σημεία περιμετρικά των κάδων, ακόμα και δίπλα από παιδ . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος ο 45χρονος που κατηγορείται για το θάνατο του 65χρονου Γερμανού στα Φέρμα Ιεράπετρας. Με τη διαδικασία τ . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη απέστειλε στη διευθύνουσα την Εισαγγελία Εφετών Λάρισας παραγγελία προκειμένου να διενεργηθεί πειθαρχική ευθύνη της Εισαγγελέως Πρωτ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σήμερα Παρασκευή, 19 Απριλίου, στις 11 το πρωί, θα τελεστεί το ετήσιο μνημόσυνο για τους έξι Πατρινούς που βρήκαν πριν από 33 χρόνια, τραγικό θάνατο από τη φονική έκρηξη βόμβας στην οδό Βότση.   Το
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

 Η Επιτροπή Ειρήνης Πάτρας – Δυτικής Αχαΐας σε ανακοίνωσή της αναφέρει: Η Επιτροπή Ειρήνης Πάτρας και Δυτικής Αχαΐας της Ε.Ε.Δ.Υ.Ε στο πλαίσιο της κλιμάκωσης της πολύμορφης δράσης της, που βρίσκε
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με σταθερούς ρυθμούς συνεχίζεται η διενέργεια δειγματοληπτικών ελέγχων προς το ευρύ κοινό  εκ μέρους της 6η ΥΠΕ, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ.   Για σήμερα Παρασκευή 19 Απριλίου προγραμματίζονται δειγμ
Image
Image

Search