Πάτρα - Δυτ. Ελλάδα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα - Παιδοψυχιατρική Καραμανδανείου: Ετοιμάζεται το καταφύγιο των παιδιών

Με ταχύτατους ρυθμούς προχωρούν οι διαδικασίες ανάπτυξης της Παιδοψυχιατρικής Κλινικής του Καραμανδανείου. Ο διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Γιάννης Καρβέλης, σε συνέχεια της σύσκεψης που είχε συγκαλέσει με τις διοικήσεις του Καραμανδανείου και του ΠΓΝΠ, τη διευθύντρια του Παιδοψυχιατρικού Τμήματος Βιολέτα Σιγάλα και τον καθηγητή - διευθυντή της Ψυχιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Φίλιππου Γουρζή προχώρησε άμεσα στο επόμενο βήμα. Προχθές υπέγραψε τη μετακίνηση δύο παιδοψυχιάτρων από το ΠΓΝΠ. Παράλληλα σε συνεργασία με τη διοικήτρια του Καραμανδανείου Βασιλική Γεωργιοπούλου δρομολογεί τις διαδικασίες πλήρους στελέχωσης της Κλινικής με επιπλέον γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό και φυσικά την κατάλληλη διαμόρφωση των χώρων.

Οπως έχει γράψει ήδη η «Π» η Κλινική θα στεγαστεί στον χώρο του παλαιού Καραμανδανείου όπου σήμερα λειτουργεί το Παιδοψυχιατρικό Κέντρο.

«Από την πλευρά μας έχουμε καταθέσει στην Περιφέρεια σχέδιο για την άμεση πρόσληψη προσωπικού, ενός γιατρού ακόμα και νοσηλευτών, μέσω ΕΣΠΑ. Επίσης με τη στήριξη της Υγειονομικής Περιφέρειας προχωράμε τις απαραίτητες τροποποιήσεις για τη διαμόρφωση του χώρου. Πιστεύουμε ότι η προσπάθειά μας θα ολοκληρωθεί σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα παρά τις χρονοβόρες γραφειοκρατικές διαδικασίες» δήλωσε στην «Π» η κ. Γεωργιοπούλου.

Η υλοποίηση όλων των παραπάνω θα καλύψει ένα χρόνιο κενό στην ευρύτερη περιφέρειά μας που αφορά την παιδοψυχιατρική νοσηλεία των παιδιών.

Οπως έχει αναδείξει η «Π» τα παιδοψυχιατρικά περιστατικά μέχρι τώρα νοσηλεύονται αναγκαστικά στις κλίνες της παθολογικής ή άλλης κλινικής του Καραμανδανείου με ότι αυτό συνεπάγεται κυρίως για τα ίδια τα παιδιά.

Σύμφωνα δε με τα στοιχεία που μας έχει δώσει η διευθύντρια του Παιδοψυχιατρικού Κέντρου του Καραμανδανείου Βιολέτα Σιγάλα σε μηνιαία βάση 4-5 παιδιά έχουν ανάγκη νοσηλείας. Μάλιστα κάποια από αυτά με εισαγγελική παραγγελία πρέπει να εισαχθούν για νοσηλεία. Η έλλειψη δομών ωστόσο τους στερεί πολύτιμες υπηρεσίες φροντίδας.

«Εχουμε σοβαρότατα προβλήματα σχεδόν καθημερινά. Να φανταστείτε ότι τα παιδιά που δεν είναι επιθετικά κι έχουν ήρεμη συμπεριφορά με την ανοχή και τη σύμφωνη γνώμη του διευθυντή της παθολογικής κλινικής τα νοσηλεύουμε εκεί. Ολα τα άλλα τα παραπέμπουμε στην Αθήνα όπου επίσης υπάρχει σοβαρότατο πρόβλημα ελλείψει κατάλληλων δομών» μας έχει δηλώσει η κ. Γεωργιοπούλου. Αλλά και η Αθήνα αντιμετωπίζει πρόβλημα έλλειψης προνοιακών και άλλων δομών με αποτέλεσμα τα παιδοψυχιατρικής φύσεως περιστατικά να νοσηλεύονται στα παιδιατρικά νοσοκομεία.

Πηγή: Εφημερίδα Πελοπόννησος

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ισχυρή σεισμική δόνηση τώρα στην Πάτρα! Σύμφωνα με τα πρωτα στοιχεια ο σεισμός είχε επίκεντρο τον Πύργου και ήταν μεγέθους 5,8 Ρίχτερ, ενώ είχε μεγάλη διάρκεια.   . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Θεόδωρος Κανελλόπουλος σχολίασε επί της ουσίας την μη αξιοποίηση του λιμανιού της Πάτρας. Η ανάρτησή του«Είναι γνωστό ότι η βιομηχα . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο θα ανακοινώσει σήμερα την απόφαση του για μία από τις πιο αποκρουστικές υποθέσεις, με θύμα ένα ανήλικο παιδί, που έχουν απασχολήσει την Δικαιοσύνη. Την υ . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ένα σοβαρό ατύχημα είχε ένας αγρότης χθες (28/03) το πρωί, στην Στιμάγκα Κορινθίας, κατά την διάρκεια εργασιών σε χωράφι. Σύμφωνα με πληροφορίες του korinthostv.gr, ο άτυχος ά . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ισχυρή σεισμική δόνηση τώρα στην Πάτρα! Σύμφωνα με τα πρωτα στοιχεια ο σεισμός είχε επίκεντρο τον Πύργου και ήταν μεγέθους 5,8 Ρίχτερ, ενώ είχε μεγάλη διάρκεια.  
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Θεόδωρος Κανελλόπουλος σχολίασε επί της ουσίας την μη αξιοποίηση του λιμανιού της Πάτρας. Η ανάρτησή του«Είναι γνωστό ότι η βιομηχανία της κρουαζιέρας
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σήμερα η οικογένειά της, συγγενέις και φίλοι θα αποχαιρετήσουν την Ντιάνα Καράμπελα - Μαγνησαλή, που έφυγε σε ηλικία 60 ετών. Η εξόδιος ακολουθία θα τελεσθεί στον Ιερό Ναό Αγίου Ανδρέα (νέο) Πατρών σ
Image
Image

Search