Πάτρα - Δυτ. Ελλάδα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα: Ανάληψη ευθύνης για την επίθεση αντιεξουσιαστών σε κτίριο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης

 

Tην ανάληψη τη ευθύνης για την επίθεση στο κτίριο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης στην Πάτρα, τα ξημερώματα της περασμένης Παρασκευής, ανέλαβαν με ανάρτησή τους σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, οι «Αναρχικοί/Αναρχικές».

Η επίθεση, όπως αναφέρουν, έγινε κατά της εξόρυξης υδρογονανθράκων στη Δυτική Πελοπόννησο.

Αναλυτικά στην ανακοίνωση αναφέρουν:

«Ανάληψη ευθύνης για την επίθεση στο κτίριο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου. Τα ξημερώματα της Παρασκευής 15 Νοεμβρίου πραγματοποιήσαμε επίθεση με βαριοπούλες και μπογιές στα γραφεία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης του Ρίου προξενώντας υλικές φθορές στην πρόσοψη του κτιρίου. Επιλέξαμε να βάλουμε στο στόχαστρο τη συγκεκριμένη υπηρεσία γιατί είναι υπεύθυνη για την αδειοδότηση θαλάσσιων οικοπέδων σε πολυεθνικούς πετρελαϊκούς κολοσσούς που δραστηριοποιούνται στον ελλαδικό χώρο, αβαντάρωντας με τις αρμοδιότητές της την καταστροφική δραστηριότητα των εταιρειών αυτών. Για μας λοιπόν δε θα μπορούσε να μείνει στο απυρόβλητο η εν λόγω κρατική υπηρεσία η οποία έχει ουσιαστικό ρόλο στη διαδικασία εξόρυξης υδρογονανθράκων στη Δυτική Πελοπόννησο.

Σε μια εποχή βαθειάς δομικής καπιταλιστικής κρίσης το κεφάλαιο πέρα από την υπερεκμετάλλευση της εργατικής μας δύναμης και τη συρρίκνωση των κοινωνικών παροχών ψάχνει νέες διόδους κερδοφορίας και ανάπτυξης. Μέσα στα σχέδια της καπιταλιστικής ανάπτυξης εντάσσονται και οι εξορύξεις υδρογονανθράκων( χερσαίες και θαλάσσιες) σε πολλά σημεία του ελλαδικού χώρου. Εξορύξεις οι οποίες τόσο κατά το στάδιο της έρευνας όσο και κατά το στάδιο της άντλησης έχουν καταστροφικές και μη αναστρέψιμες συνέπειες για το φυσικό κόσμο και τις ίδιες τις τοπικές κοινωνίες. Η διαρροή αργού πετρελαίου και η αντίστοιχη ρύπανση του υδροφόρου ορίζοντα και της ατμόσφαιρας, οι αποψιλώσεις δασικών εκτάσεων και η αύξηση της θνησιμότητας για τους ανθρώπους και τους υπόλοιπους ζωικούς οργανισμούς, τα εργατικά «ατυχήματα»- δολοφονίες για όσους/ες δουλεύουν υπό άθλιες συνθήκες στις εξορυκτικές πλατφόρμες, η ένταση των διακρατικών ανταγωνισμών για τον έλεγχο των πετρελαιοπηγών και το ακόλουθο πύκνωμα των σύννεφων πολέμου στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων και της Ν.Α. Μεσογείου, η αποδιοργάνωση των παραδοσιακών δραστηριοτήτων των κατοίκων και η λεηλασία των τόπων τους, δεν είναι παρά μερικές από τις συνέπειες των εξορυκτικών έργων. Είναι δεδομένο λοιπόν ότι ο μοναδικός κερδισμένος από το «ξεζούμισμα» του φυσικού πλούτου της γης και της θάλασσας είναι οι πολυεθνικές πετρελαϊκές εταιρείες και το ελληνικό Κράτος που είναι διατεθιμένοι να θυσιάσουν τα πάντα στο βωμό της καπιταλιστικής κερδοφορίας.

Εμείς ενάντια στην υπερεκμετάλλευση και καταπίεση των ζωών μας και τη λεηλασία της φύσης καλούμαστε να οργανωθούμε και να δράσουμε τοπικά μέσα σε οριζόντιες και αντιθεσμικές-αντιιεραρχικές πρωτοβουλίες αγώνα, σκεπτόμενοι όμως σε πανελλαδική και διεθνή κλίμακα καθότι γνωρίζουμε ότι το Κεφάλαιο έχει διεθνές εκτόπισμα μέσα στην οικονομία της διεθνοποιημένης αγοράς.

Καμία εξόρυξη ποτέ και πουθενά

Ελεύθερες οι θάλασσες, τα δάση, τα βουνά

Ενάντια στα συμφέροντα των πετρελαϊκών εταιρειών. Αγώνας για τη γη και την ελευθερία

Υ.Γ. Αλληλεγγύη στον αναρχικό Β.Σταθόπουλο, προφυλακισθέντα έπειτα από κατασταλτική επιχείρηση που πραγματοποίησαν τα καθάρματα της Αντιτρομοκρατικής. Αναρχικοί/ες»

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Μετά την πρωινή σεισμική ακολουθία που αναστάτωσε το νομό Ηλείας, και με εντολή του αντιπεριφερειάρχη Ηλείας Νίκου Κοροβέση, όλα τα σχολεία του νομού εκκενώνονται, ενώ τα παιδιά . . .
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Την αύξηση του κατώτατου μισθού στα 830 ευρώ από την 1η Απριλίου ανακοίνωσε το πρωί της Παρασκευής κατά την εισήγησή του στο υπουργικό συμβούλιο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκη . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

29.3.24 | 4ο Αγροτικό Συνέδριο – Έκθεση «Επί Γης»Το 4ο Αγροτικό Συνέδριο – Έκθεση «Επί Γης», διοργανώνεται από το «Olympia Forum», υπό την αιγίδα του Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης με συν . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Ένοχη για την ανθρωποκτονία της πρωτότοκης 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας κρίθηκε από τη Δικαιοσύνη η Ρούλα Πισπιρίγκου, η οποία παρά τη σθεναρή επιμονή της ότι είναι αθώα και δεν σκ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Μετά την πρωινή σεισμική ακολουθία που αναστάτωσε το νομό Ηλείας, και με εντολή του αντιπεριφερειάρχη Ηλείας Νίκου Κοροβέση, όλα τα σχολεία του νομού εκκενώνονται, ενώ τα παιδιά που δεν μπορούν να α
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

29.3.24 | 4ο Αγροτικό Συνέδριο – Έκθεση «Επί Γης»Το 4ο Αγροτικό Συνέδριο – Έκθεση «Επί Γης», διοργανώνεται από το «Olympia Forum», υπό την αιγίδα του Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης με συνδιοργανώτρια την Περ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Εντοπίστηκε πτώμα στην οδό Προύσσης στην Πάτρα. Στο σημείο έσπευσε  η ΕΛ.ΑΣ. για να διαπιστώσει τι ακριβώς έχει συμβεί. Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες ο άνδρας που βρέθηκε νεκρός ήταν ηλικίας 37 ετώ
Image
Image

Search