Πάτρα - Δυτ. Ελλάδα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

To διήμερο W-ɘat SPIRIT από τον ΣΚΕΑΝΑ

 Πραγματοποιήθηκε σήμερα  η συνέντευξη τύπου  για το διήμερο W-ɘat SPIRIT, στις 25 & 26 Νοεμβρίου 2019.

Το W-ɘat SPIRIT εντάσσεται στο W-ɘat project του ΣΚΕΑΝΑ, ένα φιλόδοξο εγχείρημα για το γαστρονομικό αποτύπωμα της Δυτικής Ελλάδας.

Την Δευτέρα 25 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθούν σεμινάρια master class, επίσης σεμινάρια οινογνωσίας με τους Α. Τζούδα και Α. Ξένο  με θέμα «Κάνοντας το κρασί εύκολο».

Ο Α. Ματθίδης   εξέχων  sommelier και πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Οινοχόων θα παρουσιάσει τα spirits της ws Karoulias.

Παράλληλα, την Δευτέρα, θα πραγματοποιηθεί ημερίδα  για τους επαγγελματίες της εστίασης με θέμα «Profile καταστημάτων -διαχείριση παραπόνων.

 

Στο διήμερο W-ɘat SPIRIT  θα διοργανωθεί και ο 11ος πανελλήνιος διαγωνισμός Young bartenders με την αιγίδα και την συνεργασία του Hellenic bartenders association (Τρίτη 26 Νοεμβρίου.)

Oι bartenders  θα έχουν την δυνατότητα να ενσωματώσουν στις συνταγές τους τοπικούς οίνους , μπύρες και αποστάγματα.

 

Στην συνέντευξη τύπου σήμερα ο πρόεδρος του ΣΚΕΑΝΑ  Σ. Στεργίου ανέπτυξε την φιλοσοφία του  W-ɘat project, o γ.γραμματέας του ΣΚΕΑΝΑ Τ. Ματθαιόπουλος σημείωσε ότι το W-ɘat project  θα αναδείξει την περιοχή γαστρονομικά και τουριστικά.

Ο Λάμπρος Λιόλιος , μελος του ΔΣ του ΣΚΕΑΝΑ και αντιπρόεδρος του Hellenic bartenders association, αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα ορθής χρήση των προϊόντων στο bar καθώς και στον πανελλήνιο διαγωνισμό των young bartenders.

Ο Α. Τζούδας, μέλος του ΣΚΕΑΝΑ, έκανε λόγο για την προσπάθεια προώθησης των τοπικών οίνων. Η επίκουρη καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Πατρών στο τμήμα διοίκησης τουρισμού, Ι. Πουλάκη δήλωσε την υποστήριξη και συμμετοχή του τμήματος στο πρόγραμμα, χαρακτηρίζοντάς την συνεργασία ακαδημαϊκών και φορέων ουσιώδη κρίκο της ανάπτυξης.

Η Σ. Χριστοπούλου, πρ. προϊσταμένη επιστημονικής καθοδήγησης, κάνοντας μια ιστορική αναδρομή, τόνισε την σημασία των τοπικών πνευματοποιών, οι οποίοι αναφέρονται από το 1856. 

Ο Π. Τζούδας , οικονομικός επόπτης του Επιμελητηρίου Αχαΐας, αναφέρθηκε στις ουσιαστικές ενέργειες του ΣΚΕΑΝΑ τονίζοντας ότι το Επιμελητήριο θα υποστηρίξει έμπρακτα το  project,  το οποίο αναδεικνύει τόσο τα τοπικά προϊόντα αλλά συμβάλλει καθαριστικά στην ανάπτυξη του τουρισμού.

Οι τοπικοί παραγωγοί που συμμετέχουν με προϊόντα στο διήμερο  W-EAT SPIRIT είναι  οι εταιρείες : ΚΑΝΑΚΑΡΗΣ, ΠΑΡΠΑΡΟΥΣΗΣ ,ΚΟΥΚΟΣ, ΧΑΧΑΛΗΣ,CAVINO,AMMOUSA, TOULS,KUKAΟ,ORA,VANTANA, ΟΙΝΟΦΟΡΟΣ-ΡΟΥΒΑΛΗΣ, ΚΟΥΤΟΥΛΑΣ,ΚΙΝΤΩΝΗΣ, ΜΡΙΝΤΖΙΚΗΣ, ACHAIA CLAUSS.

Χορηγός W-ɘat: ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΧΑΙΑΣ

 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η εισαγγελέας εφετών Λάρισας διαβίβασε στην εισαγγελία του Αρειου Πάγου, την μήνυση γονέα θύματος της σιδηροδρομικής τραγωδίας των Τεμπών προκειμένου να αποσταλεί στην Βουλή για να . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Η αμέλεια του κατηγορούμενου είναι βαρύτατη και είναι σωρευτική. Η μοτοσυκλέτα δεν είχε κανένα περιθώριο ελιγμού. Το όχημα που οδηγούσε ο κατηγορούμενος έφραξε όλο το μήκος της λω . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ποινή φυλάκισης 5 ετών επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ιωαννίνων στην τέως εισαγγελέα Πρωτοδικών Κέρκυρας Μαρία Τατάκη, η οποία κάθισε στο εδώλιο κατηγορούμενη για κακο . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τη διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης για τις συνθήκες νοσηλείας του πατέρα του Γιάννη Καλλιάνου, Δημήτριου Καλλιάνου ο οποίος έφυγε χθες από τη ζωή ανακοίνωσε η διοίκηση του  . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία η ημερίδα που συνδιοργάνωσε η Περιφερειακή Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία Δυτικής Ελλάδας & Νοτίων Ιονίων Νήσων με την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Δυτικής Ελλάδας, το Π
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Εργασίες σύνδεσης νέου δικτύου ύδρευσης θα πραγματοποιηθούν στην Εγλυκάδα, σήμερα Παρασκευή 26 Απριλίου. Λόγω των εργασιών, από την ΔΕΥΑΠ, ανακοινώνεται ότι από τις 8 π.μ. έως τις 3 μ.μ. θα υπάρξει π
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με σταθερούς ρυθμούς συνεχίζεται η διενέργεια δειγματοληπτικών ελέγχων προς το ευρύ κοινό  εκ μέρους της 6η ΥΠΕ, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ. Για σήμερα Παρασκευή 26 Απριλίου προγραμματίζονται δειγματο
Image
Image

Search