Πάτρα - Δυτ. Ελλάδα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Στους Δήμους Ξηρομέρου, Ακτίου-Βόνιτσας και Αμφιλοχίας ο Περιφερειάρχης Δ.Ε.

Τους Δήμους Ξηρομέρου, Ακτίου – Βόνιτσας και Αμφιλοχίας, επισκέφθηκε σήμερα, Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2019, ο Περιφερειάρχης, Νεκτάριος Φαρμάκης, συνεχίζοντας τον κύκλο επαφών του με τις Δημοτικές Αρχές της Δυτικής Ελλάδας.

Ο κ. Φαρμάκης συναντήθηκε διαδοχικά με τους Δημάρχους, Γιάννη Τριανταφυλλάκη (Ξηρομέρου), Γιώργο Αποστολάκη (Ακτίου – Βόνιτσας) και Γιώργο Κατσούλα (Αμφιλοχίας), με τους οποίους συζήτησε για όλα τα ζητήματα που αφορούν τις συγκεκριμένες περιοχές και κυρίως, την επιτάχυνση και προώθηση των έργων και δράσεων που εντάσσονται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα 2014-2020.

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας επανέλαβε την πρόθεσή του, η Περιφέρεια να συνεργαστεί στενά με τους Δήμους για να ξεπεραστούν τα εμπόδια, γεγονός που θα λάβει «σάρκα και οστά» μέσω αναλυτικών τεχνικών συναντήσεων μεταξύ υπηρεσιακών παραγόντων της Περιφέρειας και των Δήμων.

Επίσης, υπήρξε ανταλλαγή απόψεων για παραγωγικούς τομείς που μπορούν να προσφέρουν θέσεις εργασίας και οικονομική ανάπτυξη στους δήμους, μεταξύ των οποίων, ο τουρισμός, οι ιχθυοκαλλιέργειες, κ.ά.

«Η δυτική πλευρά της Αιτωλοακαρνανίας αποτελεί μία δυναμική ζώνη υψηλών δυνατοτήτων ανάπτυξης, την οποία οφείλουμε όλοι να ενισχύσουμε ώστε να καλύψει τον χαμένο χρόνο και το χαμένο έδαφος. Είμαι βέβαιος ότι μπορούν να γίνουν πολλά και καλά, αρκεί να αξιοποιήσουμε τα χρηματοδοτικά εργαλεία που έχουμε στα χέρια μας και να έχουμε ως στόχο, κάθε έργο και δράση που εκτελείται, να καλύπτει τις πραγματικές τοπικές ανάγκες και να πολλαπλασιάζει τις δυνατότητες προκοπής όλων» ανέφερε ο κ. Φαρμάκης.

Σημειώνεται ότι στα πλαίσια της επίσκεψής του, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, επισκέφθηκε τις εργασίες ασφαλτόστρωσης που εκτελούνται στον δρόμο από Αμφιλοχία προς Λευκάδα, έργο που εκτελείται από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και είναι ενταγμένο στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Επίσης, επισκέφθηκε τον Βιολογικό Καθαρισμό στο Μενίδι, ο οποίος χρηματοδοτήθηκε και κατασκευάστηκε από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δυτικής Ελλάδας 2014-2020, με προϋπολογισμό 4,7 εκατομμύρια ευρώ.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ποινή φυλάκισης δύο ετών με αναστολή επιβλήθηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας, στον πρώην διοικητή του ΕΣΚΕ, Ιωάννη Φωστιέρη, έναν εκ των βασικών κατηγορουμένων για τ . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσπίστηκαν και με υπουργική απόφαση οι παραλίες σε όλη τη χώρα που θα απαγορεύονται οι ξαπλώστρες και οι ομπρέλες.Ειδικότερα, από τα Γραφεία Τύπου των υπουργείων Εθνικής Οικονομία . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το δρόμο για τη φυλακή πήρε ο 29χρονος που είχε συλληφθεί στην Καλαμάτα, για απόπειρα βιασμού νεαρής κοπέλας. Κατάφερε να την παγιδέψει και την προσέγγισε… Προφυλακιστέος κρίθηκε . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ένοχος κρίθηκε από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου ένας 38χρονος κάτοικος Ιωαννίνων, ο οποίος κατηγορήθηκε για κατοχή ναρκωτικών. Κατά τον απόπλου του πλοίου για τη Σ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Συμπληρώνονται 57 χρόνια από το στρατιωτικό πραξικόπημα της 21ης Απριλίου και η Δημοτική Αρχή, όπως κάθε χρόνο, τιμά τους αγωνιστές  που φυλακίστηκαν, βασανίστηκαν και εξορίστηκαν κατά την διάρκεια
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Εθιμοτυπική επίσκεψη πραγματοποίησε ο Διοικητής ΚΕΤΧ, Ταξίαρχος, Γιώργος Αλεξίου μαζίμε τον Αντισυνταγματάρχη, Λεωνίδα Παπαναστασόπουλο στον Αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας,Φωκίωνα Ζαΐμη τη Πέμπτη 18 Απριλίο
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Οι εργαζόμενοι στον τομέα Καθαριότητας του Δήμου Πατρέων, αξιοποιώντας τα μηχανήματά του (κλαδοθρυμματιστή, φορτηγά κ.λπ.), καθάρισαν την περιοχή που βρίσκεται το εργοτάξιο του ΟΣΕ στον Άγιο Βασίλειο.
Image
Image

Search