Πάτρα - Δυτ. Ελλάδα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα: Ο ληστής αποδείχθηκε πως ήταν αριστούχος μαθητής και σημαιοφόρος

Η ζωή για κάποιους ανθρώπους μπορεί να ακολουθεί μια ομαλή πορεία, για τους περισσότερους όμως, συνήθως επιφυλάσσει σκαμπανεβάσματα, που σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να μετατραπούν σε καταστροφικές ανατροπές. Μία τέτοια περίπτωση κλήθηκε να αντιμετωπίσει χθες το Πενταμελές Εφετείο Πατρών, που εξέτασε την υπόθεση τριών νεαρών, οι οποίοι στην μετεφηβική τους ηλικία, είχαν υποπέσει στο μεγάλο σφάλμα της διάπραξης ληστειών, σε βάρος ντελιβεράδων.

Η παρέα των νεαρών καταδικάστηκε κατά περίπτωση για τρεις ληστείες κατά συναυτουργία και συγκεκριμένα, ο πρώτος σε φυλάκιση 3 ετών και 8 μηνών μετατρέψιμη προς 5 ευρώ την ημέρα, για δύο ληστείες από κοινού και μια απόπειρα ληστείας, ο δεύτερος σε φυλάκιση 2 ετών, μετατρέψιμη προς 5 ευρώ την ημέρα, για συναυτουργία σε μια ληστεία και ο τρίτος, σε φυλάκιση 1 έτους με αναστολή, για απλή συμμετοχή σε μια ληστεία, ενώ σε όλους αναγνωρίστηκαν ελαφρυντικά.

Οι ληστείες γίνονταν με …τηλεφωνική παραγγελία για σουβλάκια και πίτες και όταν ο διανομέας φαγητού, πήγαινε στην διεύθυνση που είχε δηλωθεί, τότε έπεφτε θύμα ληστείας.

Η ΑΠΟΤΥΧΙΑ

«Πρωταγωνιστής» της υπόθεσης, ήταν ένας νεαρός, ο οποίος την επίμαχη περίοδο, σπούδαζε στην Πάτρα. Στο δικαστήριο ήρθε χθες ο πατέρας του, από τον τόπο καταγωγής του, για να τον υπερασπιστεί, δηλώνοντας συντετριμμένος και ντροπιασμένος για όσα είχε κάνει ο γιος του.

Μίλησε για έναν νεαρό, που ως μαθητής ήταν αριστούχος και σημαιοφόρος στις παρελάσεις του σχολείου, μαζί με τον αδελφό του. Το μεγάλο όνειρο του γιου του, όπως είπε, ήταν να μπει στη Σχολή Ευελπίδων. Στις πανελλαδικές εξετάσεις έγραψε πολύ καλά, όμως κόπηκε στις εξετάσεις της σχολής λόγω κάποιου ζητήματος υγείας και από τότε άρχισαν τα μεγάλα προβλήματα.

Ο γιος του διαταράχθηκε ψυχολογικά, γιατί δεν κατάφερε να διαχειριστεί τη δοκιμασία της αποτυχίας, καταλήγοντας να έχει πολύ σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα.

Σήμερα, όπως είπε ο πατέρας του, ο γιος του ακολουθεί θεραπεία και έχει μετανιώσει για το λάθος του. Κλαίγοντας, είπε στο δικαστήριο ότι ο ίδιος έχει εξαντληθεί, ενώ έχει κλειστεί στο σπίτι του, από ντροπή.

Ο ΔΙΑΝΟΜΕΑΣ

Στο δικαστήριο κατέθεσε και ένας διανομέας φαγητού, ο οποίος έπεσε θύμα ληστείας ένα βράδυ του Φεβρουαρίου του 2012. Οταν διαπίστωσε ότι η διεύθυνση δεν συμφωνούσε με το όνομα που είχε δοθεί για παραγγελία, επιχείρησε να φύγει, αλλά είδε μπροστά του, δύο ψηλούς άνδρες με καλυμμένα πρόσωπα που τον απείλησαν και του πήραν το φαγητό, ένα κινητό τηλέφωνο και 250 ευρώ από τις εισπράξεις.

ΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΙ

Ο δεύτερος κατηγορούμενος, παραδέχθηκε ότι βρισκόταν μπροστά στην πρώτη ληστεία, αλλά αρνήθηκε ότι συμμετείχε, ισχυριζόμενος ότι αιφνιδιάστηκε. Επιβεβαίωσε ότι ο φίλος του, του είχε πει νωρίτερα ότι σκόπευε να διαπράξει ληστεία, αλλά δεν τον είχε πιστέψει.

Ο τρίτος κατηγορούμενος, είχε εμπλακεί στην τρίτη ληστεία, καθώς είχε μεταφέρει τον πρώτο δράστη με το αυτοκίνητό του, στην περιοχή του συμβάντος. Στο δικαστήριο είπε και αυτός ότι δεν είχε καμία συμμετοχή και δήλωσε άγνοια για τις προθέσεις του φίλου του, προσθέτοντας ότι, μόλις το πληροφορήθηκε, διαπληκτίστηκαν και αποχώρησε από το σημείο.

Πηγή: pelop.gr

 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Η Πάτρα υποδέχεται σήμερα στο Δηµαρχείο της, την Ολυµπιακή Φλόγα των 33ων Θερινών Ολυµπιακών Αγώνων «PARIS 2024». Η Φλόγα αναµένεται να φθάσει στην Πάτρα µέσω της Γέφυρας Ρίου- Αν . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Τοπικές βροχές στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια τμήματα της χώρας σημειώνονται  σήμερα Πέμπτη, ωστόσο, τις επόμενες ημέρες, ωστόσο, περιμένουμε γενικά καλές καιρικές συνθήκες, αρκετ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ενα επεισόδιο μεταξύ δύο γιατρών, το οποίο φέρεται να έλαβε χώρα το πρωί της Πέμπτης, σε χώρο εντός του Νοσοκομείου Πύργου, εξετάζει τόσο το Α.Τ. Πύργου, όσο και η διοίκηση του Γ.Ν . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Την Τρίτη 23 Απριλίου 2024 αντιπροσωπεία της Ένωσης μας αποτελούμενη από την β΄ Αντιπρόεδρο Αργυρώ Χαϊκάλη, τον Γενικό Γραμματέα Γεώργιο Μπαλάση και τα μέλη του ΔΣ Μαρία Θεοδοσοπού . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ενα επεισόδιο μεταξύ δύο γιατρών, το οποίο φέρεται να έλαβε χώρα το πρωί της Πέμπτης, σε χώρο εντός του Νοσοκομείου Πύργου, εξετάζει τόσο το Α.Τ. Πύργου, όσο και η διοίκηση του Γ.Ν. Ηλείας. Σύμφωνα μ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Την Τρίτη 23 Απριλίου 2024 αντιπροσωπεία της Ένωσης μας αποτελούμενη από την β΄ Αντιπρόεδρο Αργυρώ Χαϊκάλη, τον Γενικό Γραμματέα Γεώργιο Μπαλάση και τα μέλη του ΔΣ Μαρία Θεοδοσοπούλου και Γεώργιο Αποσ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Από τους αστυνομικούς Υπηρεσιών των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αχαΐας,Ηλείας και Αιτωλίας συνελήφθησαν δυο άτομα και σχηματίσθηκαν συνολικάπέντε δικογραφίες για υποθέσεις ενδοοικογενειακής βίας στη Δυτική
Image
Image

Search