Πάτρα - Δυτ. Ελλάδα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

"Φεύγουν" από την ΕΛ.ΑΣ. οι μεταγωγές κρατουμένων στα νοσοκομεία !

Την Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2019 πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων νέα διευρυμένη συνάντηση αντιπροσωπείας της Ένωσής μας αποτελούμενη από τον Πρόεδρο Τσίτσικα Χαράλαμπο και τον Αντιπρόεδρο Σακελλαρίου Κωνσταντίνο με την Γενική Γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής του Υπουργείου κα Νικολάου Σοφία παρουσία και του Υποστράτηγου κ. Σκλάβου Σπυρίδωνα προϊσταμένου της Διεύθυνσης Υπηρεσίας Εξωτερικής Φρούρησης Καταστημάτων Κράτησης (ΔΥΕΦΚΚ). Στην συνάντηση παρευρέθησαν οι Βουλευτές Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας κα Αλεξοπούλου Χριστίνα και κ. Τσιγκρής Άγγελος καθώς επίσης και αντιπροσωπεία της Ένωσης Εξωτερικών Φρουρών του Καταστήματός Κράτησης Πάτρας.

Στην συνάντηση αυτή αναλύθηκε διεξοδικά από την Ένωσή μας, με συγκεκριμένα στοιχεία, η υπηρεσιακή ανωμαλία που προκαλείται καθημερινά με ένα πάρεργο το οποίο βάση Νόμου εδώ και είκοσι (20) χρόνια δεν αποτελεί καθήκον μας καθώς και το πόσο αυτό αποβαίνει εις βάρος της καθημερινής αστυνόμευσης και της προστασίας του Πολίτη. Από την πλευρά τους οι Βουλευτές ζήτησαν με την σειρά τους εφόσον υπάρχει, όπως αποδείχτηκε και στη σύσκεψη, και ταύτιση απόψεων μεταξύ και των εκπροσώπων των εργαζομένων των δύο υπηρεσιών, την άμεση απεμπλοκή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας από τις μεταγωγές αυτές, καθώς και την επίσπευση των διαδικασιών πρόσληψης επιπλέον υπαλλήλων στην ΥΕΦΚΚ ώστε άμεσα να υπάρξει λύση.

Η Γενική Γραμματέας κα Νικολάου Σοφία μετά την ενημέρωση που είχε, δήλωσε κατηγορηματικά ότι πρέπει άμεσα να απεμπλακούν οι Αστυνομικοί από την διαδικασία των μεταγωγών και ότι μέχρι αρχές του έτους αυτό θα γίνει πράξη, ενώ παράλληλα δήλωσε ότι θα ικανοποιήσει το αίτημα που της τέθηκε για ενίσχυση του προσωπικού της ΥΕΦΚΚ στο Κατάστημα Κράτησης Πατρών. Όλα τα παραπάνω αποτελούν σίγουρα θετική έκβαση σε ένα χρόνιο αίτημα της Ένωσης μας καθώς υπάρχει για πρώτη φορά σύγκλιση απόψεων όλων των εμπλεκόμενων φορέων. Η Ένωση μας θα αναμένει η δέσμευση αυτή να γίνει σύντομα πράξη αφού εκτός των άλλων πεποίθηση της Γενικής Γραμματέως όπως μας δήλωσε είναι ότι οι Αστυνομικοί πρέπει να αφεθούν απερίσπαστοι να διεξάγουν το έργο τους.

Η ανακοίνωση της Χριστίνας Αλεξοπούλου - Βουλευτής Αχαΐας Ν.Δ

Στη συνάντηση με την Γενική Γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής ΣοφίαΝικολάου, που πραγματοποιήθηκε χθες, 8 Οκτωβρίου, στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, μαζί με τη Βουλευτή Αχαΐας Χριστίνα Αλεξοπούλου, έλαβαν μέρος εκπρόσωποι της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας και της Ένωσης Υπαλλήλων Εξωτερικών Φρουρών του Καταστήματος Κράτησης Πάτρας. Βασικό αντικείμενο της συνάντησης αποτέλεσε το θέμα της ενίσχυσης του προσωπικού της Υπηρεσίας Εξωτερικής Φρούρησης, ώστε να αντιμετωπισθεί το πρόβλημα των μεταγωγών κρατουμένων, που μέχρι σήμερα έχει επωμισθεί η Αστυνομική Διεύθυνση Αχαΐας, η δύναμη της οποίας δεν επαρκεί για να καλύψει τις σχετικές ανάγκες.

Η Χριστίνα Αλεξοπούλου στήριξε ανεπιφύλακτα, από την αρχή, τα δίκαια αιτήματα των αστυνομικών και των φρουρών, συμμετέχοντας ενεργά στη σειρά των επαφών που πραγματοποιήθηκαν, προκειμένου να καλυφθούν οι ελλείψεις προσωπικού και να αποδεσμευτούν οι δεκάδες αστυνομικοί, επιστρέφοντας στα καθήκοντά τους δίπλα στον πολίτη, κάτι που αποτελεί επιθυμία και δέσμευση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Η Γενική Γραμματέας Σοφία Νικολάου εξέφρασε την βούλησή της για την επίλυση του ζητήματος, μέσω της ενίσχυσης του προσωπικού των εξωτερικών φρουρών, με προσλήψεις που θα πραγματοποιηθούν στις αρχές του επόμενου έτους.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΕΛΛΑΔΑ

Η Ολυμπιακή φλόγα είναι έτοιμη να ταξιδέψει στη Γαλλία, μετά την 11ημερη λαμπαδηδρομία στη χώρα μας. Η τελετή παράδοσης θα αρχίσει στις 18:30 στο Παναθηναϊκό Στάδιο με τη Νάνα Μούσ . . .
ΕΛΛΑΔΑ

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν μετά την απολογία τους οι τρεις από τους δέκα κατηγορούμενους που συνελήφθησαν κατά την πρόσφατη επιχείρηση της αστυνομίας για την δολοφονία του αστυνομικού . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σε 24ωρη απεργία από τις 05:00 το πρωί της Μεγάλης Τετάρτης 1 Μαΐου έως τις 05:00 το πρωί της Μεγάλης Πέμπτης 2 Μαΐου προχωρούν οι δημοσιογράφοι, τεχνικοί, διοικητικοί και φωτορεπό . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Νεότερα: Έληξε σύμφωνα με πληροφορίες η κατάληψη στο γραφείο του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών, έπειτα από περίπου 4 ώρες. Πρώτη ενημέρωση: Αναστάτωση επικρατεί στο Πανεπιστήμι . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας συμβουλεύει και συνιστά στους πολίτες, οι οποίοι κατά την περίοδο εορτασμού του Πάσχα θα απουσιάζουν από τα σπίτια τους, να είναι ιδιαίτερα π
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, εκφράζει τη θλίψη του για το θάνατο της νηπιαγωγού Χριστίνας Κοτσίρη, προϊσταμένης του 16ου Νηπιαγωγείου Πατρών, στο οποία και υπηρετούσε τα τελευταία χρόνια.Ο Δή
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Στις εκδηλώσεις υποδοχής της Ολυμπιακής Φλόγας στην Αιτωλοακαρνανία και την Αχαΐα, συμμετείχαν την Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024, εκπρόσωποι της Περιφερειακής Αρχής, με επικεφαλής τον Περιφερειάρχη Δυτικής
Image
Image

Search