Πάτρα - Δυτ. Ελλάδα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Αχαΐα: Στα σούπερ μάρκετ τα self test

Στα σούπερ μάρκετ θα βρίσκουν από δω και πέρα οι πολίτες τα self test στην Αχαΐα όπως ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης.

“Για την Αχαΐα που ο τοπικός Φαρμακευτικός Σύλλογος έχει αποφασίσει αναστολή διάθεσης, η κυβέρνηση θα χρησιμοποιήσει τα σούπερ μάρκετ. Υπάρχει συμφωνία προς την κατεύθυνση αυτή” ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Μέχρι χθες 16 Ιουνίου 10.449 φαρμακεία διέθεσαν 30.000.000 self test σε πολίτες, ενώ 102 φαρμακοποθήκες έχουν διεκπεραιώσει 300.000 αποστολές τεστ σε όλη την επικράτεια. Σχεδόν 9000 φαρμακεία χθες διέθεσαν 450.000 σελφ τεστ. Η σπουδαιότητα του προγράμματος διάθεσης σελφ τεστ, συνέβαλαν στον έλεγχο της διασποράς και επιτεύχθηκε η επανεκκίνηση οικονομικής και κοινωνικής δραστηριότητας. Το 38% των κρουσμάτων στο Μάιο ήταν από σελφ τεστ και τον Ιούνιο είναι 57%. Από τον Απρίλιο μέχρι σήμερα 33.000 κρούσματα καταγράφηκαν κατόπιν επανελέγχων από self test. Από τότε έχουμε μείωση των κρουσμάτων, της θετικότητας, 79% μείωση νέων εισαγωγών και ενεργών νοσηλειών. Η κυβέρνηση ευχαριστεί όσους συνέβαλαν στην επιτυχία του εγχειρήματος, φαρμακεία και φαρμακαποθήκες. Η ομαδική προσπάθεια, φέρνει αποτελέσματα.

 

Είχαμε προγραμματίσει την διάρκεια της δράσης σε 2 μήνες. Θα τη συνεχίσουμε και τους επόμενους μήνες για συγκεκριμένες ομάδες εργαζόμενοι εστίαση και τουρισμό, νέους 18 ως 30 ετών, εκτός από τους εμβολιασμένους, εργαζόμενους Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα. Ζητήσαμε σε συνάντηση με τους φαρμακοποιούς να συνεχίσουν να τα διαθέτουν. Εκπρόσωπος φαρμακαποθηκών συμφώνησε και οι φαρμακοποιοί θα αποφασίσουν σύντομα. Η απόφαση πιστεύουμε ότι θα είναι θετική. Δύο φαρμακευτικοί σύλλογοι έχουν αποφασίσει να μην συνεχίσουν τη διάθεση των σελφ τεστ, για ανόητους λόγους. Να θυμίσω ότι τα σελφ τεστ πληρούν αυστηρές ιατρικές προδιαγραφές. Η πολιτεία οφείλει να διασφαλίζει την πρόσβαση σε κάθε διαθέσιμο μέσο για να προφυλάξει. Δεν θα αφήσουμε κανέναν ακάλυπτο. Για την Αχαΐα που ο τοπικός ΦΣ έχει αποφασίσει αναστολή διάθεσης, η κυβέρνηση θα χρησιμοποιήσει τα σούπερ μάρκετ. Υπάρχει συμφωνία προς την κατεύθυνση αυτή.

Προετοιμαζόμαστε για το ίδιο και στην Αττική, αν ο ΦΣ επιμείνει να σταματήσει να τα διαθέτει στα φαρμακεία. Η πανδημία δεν έχει τελειώσει μόνο με δουλειά θα τα καταφέρουμε».

 

«Κάτω από 100 οι διασωληνωμένοι τον επόμενο μήνα λόγω του εμβολιασμού»

Ανοίγοντας τη συνέντευξη Τύπου η Βάνα Παπαευαγγέλου, εκτίμησε ότι μέσα στον Ιούλιο, οι διασωληνωμένοι σε όλη τη χώρα με κορονοϊό θα έχει πέσει κάτω από τους 100 και πως αυτό οφείλεται στον εμβολιασμό.

 

Η βελτίωση της επιδημιολογικής εικόνας της χώρας συνεχίζεται. Μειώθηκε κατά 37% τα κρούσματα σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα. Αυξημένος αριθμός κρουσμάτων κυρίως σε νέους ανθρώπους, Ρέθυμνος, Σύρος, Σαντορίνη συνδέεται με την αυξημένη κινητικότητα. Αυξημένος αριθμός κρουσμάτων σε άτομα μεγαλύτερης ηλικίας σε περιοχές με χαμηλό ποσοστό εμβιολιασμών.

 

Αναμενόμενη η αύξηση των κρουσμάτων σε νέους. Μειώθηκε ο αριθμός των τεστ την εβδομάδα που πέρασε. Μειώνεται ο δείκτης θετικότητας. Η διασπορά του ιού στην κοινότητα μειώνεται. Οι περισσότερες περιφέρειες της χώρας πρασίνισαν. Σε κάποιους τουριστικούς προορισμούς, Κως, Πάρος, Μύκονος υπάρχει αύξηση επιδημιολογικού φορτίου που χρήζει προσοχής. Προτείνουμε εντατικοποίηση της επιτήρησης στις τουριστικές περιοχές. Ικανοποιητική εικόνα αλλά οι συχνές μικρές εξάρσεις θυμίζουν ότι δεν έχουμε τελειώσει ακόμα.κ

 

Το ΕΣΥ επανέρχεται στην κανονικότητα. 1300 ασθενείς νοσηλεύονται με COVID. Ο αριθμός των νέων νοσηλειών που χρήζουν διασωλήνωσης μειώνεται συνέχεια. Θα πέσουν κάτω από τους 100 οι διασωληνωμένοι μέσα στον επόμενο μήνα και αυτό οφείλεται στον εμβολιασμό».

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Στο Περιφερειακό Συμβούλιο Τουρισμού, που συγκροτήθηκε και λειτουργεί από το υπουργείο Τουρισμού,  μετέχει ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Πάνος Σακελλαρόπουλος ως εκπρόσωπος της Πε . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σε ανακοίνωση της  της Δ.Ε.Ε.Π. Ν.Δ. Αχαΐας, αναφέρονται τα εξής: Στο δρόμο προς τις Ευρωεκλογές συνεχίζονται οι εκδηλώσεις διαλόγου που διοργανώνει η Διοικούσα Επιτροπή Εκλογ . . .
ΕΛΛΑΔΑ

Οι συνήγοροι της οικογένειας της Κυριακής υποστηρίζουν ότι παρακωλύθηκε η έγκαιρη εξέταση του κατηγορουμένου, αλλά και τη ματαίωση της ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης.  Αναλυτικά τ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Το νέο Δημαρχείο της Πάτρας ανοίγει επίσημα τις πόρτες του το Σάββατο 18 Μαΐου 2024 από τις 10 π.μ. έως τη 1 μ.μ. για να υποδεχθεί εκείνους που έζησαν το κτήριο του παλαιού Αρσακεί . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Στο Περιφερειακό Συμβούλιο Τουρισμού, που συγκροτήθηκε και λειτουργεί από το υπουργείο Τουρισμού,  μετέχει ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Πάνος Σακελλαρόπουλος ως εκπρόσωπος της Περιφέρειας Δυτικής Ελ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σε ανακοίνωση της  της Δ.Ε.Ε.Π. Ν.Δ. Αχαΐας, αναφέρονται τα εξής: Στο δρόμο προς τις Ευρωεκλογές συνεχίζονται οι εκδηλώσεις διαλόγου που διοργανώνει η Διοικούσα Επιτροπή Εκλογικής Περιφέρειας Αχα
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Το νέο Δημαρχείο της Πάτρας ανοίγει επίσημα τις πόρτες του το Σάββατο 18 Μαΐου 2024 από τις 10 π.μ. έως τη 1 μ.μ. για να υποδεχθεί εκείνους που έζησαν το κτήριο του παλαιού Αρσακείου ως μαθητές, εκπαι
Image
Image

Search