Πάτρα - Δυτ. Ελλάδα

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Δήμος και Περιφέρεια συμπράττουν για την αποκατάσταση και προστασία Ρίου – Αγίου Βασιλείου

 Το μείζον πρόβλημα προστασίας της παράκτιας ζώνης Ρίου – Αγίου Βασιλείου, μετά και τις καταστροφές που προκλήθηκαν από τις κακοκαιρίες της χειμερινής περιόδου και οι οποίες έθεσαν την περιοχή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ήταν το αντικείμενο  σύσκεψης εργασίας  που πραγματοποιήθηκε  σήμερα Τρίτη 15 Ιουνίου 2021 στο γραφείο του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριου Φαρμάκη. 

Στη σύσκεψη, εκτός του Περιφερειάρχη, παραβρέθηκαν επίσης, ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αχαΐας Χαράλαμπος Μπονάνος, ο Αντιδήμαρχος  Αρχιτεκτονικού Έργου Χρήστος Κορδάς, καθώς επίσης στελέχη των τεχνικών υπηρεσιών της Περιφέρειας και του Δήμου. 

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης εξετάστηκε συγκεκριμένη μελέτη, η οποία βρίσκεται στο τελικό στάδιο διαμόρφωσης και αποβλέπει στην αποκατάσταση και ανάπλαση της περιοχής. Η πρωτοβουλία ανήκει από κοινού στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και στον Δήμο Πατρέων και για τον λόγο αυτό συμφωνήθηκε να υπάρχει διαρκής επαφή για την ολοκλήρωση της μελέτης, καθώς και την εύρεση της πηγής χρηματοδότησης της συγκεκριμένης δράσης. 

«Η προστασία του φυσικού σε συνδυασμό με το οικιστικό  περιβάλλον αποτελεί τεράστια προτεραιότητα, αλλά και μια δύσκολη εξίσωση την οποία είμαστε υποχρεωμένοι να λύσουμε, διασφαλίζοντας τις θάλασσες και τις ακτές μας, αλλά και τις παράκτιες περιοχές όπου αναπτύσσεται ανθρωπογενής δραστηριότητα. Σε κάθε περίπτωση είμαστε βέβαιοι ότι μέσα από την συνεργασία με τον Δήμο Πατρέων και την κοινή αντίληψη για μια πόλη που σέβεται το φυσικό της πλούτο θα καταφέρουμε να δώσουμε μακροπρόθεσμη λύση σε ένα μεγάλο και σύνθετο πρόβλημα που έχει θέσει σε κατάσταση συναγερμού μία σημαντική παράκτια περιοχή της Πάτρας και ταλανίζει χιλιάδες πολίτες» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Περιφερειάρχης, μετά το τέλος της σύσκεψης.

 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Διευρυμένη συνάντηση εργασίας, ενόψει της επικείμενης έναρξης της τουριστικής περιόδου στη Δυτική Αχαΐα, είχε ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας Γρηγόρης Αλεξόπουλος, ο οποίος υποδέχθηκε στ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Εφυγε από τη ζωή σε ηλικία 67 ετών ο Νικόλαος Κεραμιδάς, μετά από πολύμηνη μάχη με ασθένεια. Γεννημένος το 1957, ξεκίνησε να εργάζεται σε εκτελωνιστικό γραφείο από το 1969 σε ηλικί . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Αποπνικτική παραμένει η ατμόσφαιρα στην Πάτρα, με την σκόνη να έχει απομονώσει την πόλη, αφού ο ορίζοντας είναι τελείως κλειστός και χάθηκαν στην κυριολεξία, η Ναύπακτος, η Παλιοβο . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Συνελήφθη, προχθές το πρωί, στον Πύργο , από τους αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου, ένας ημεδαπός άνδρας, σε βάρος του οποίου σχηματ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Εφυγε από τη ζωή σε ηλικία 67 ετών ο Νικόλαος Κεραμιδάς, μετά από πολύμηνη μάχη με ασθένεια. Γεννημένος το 1957, ξεκίνησε να εργάζεται σε εκτελωνιστικό γραφείο από το 1969 σε ηλικία 13 ετών. Διετέλεσ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Συνελήφθη, προχθές το πρωί, στον Πύργο , από τους αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου, ένας ημεδαπός άνδρας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε, κακουργηματι
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Μία τεράστια τρύπα, έχει ανοίξει στο οδόστρωμα στην συμβολή των οδών Καποδιστρίου και Κουμανιώτη στην Πάτρα. Μάλιστα ένα σήμα στην τεράστια λακούβα, προειδοποιεί τους οδηγούς και τους πεζούς για τον κ
Image
Image

Search