Πάτρα - Δυτ. Ελλάδα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ανοιχτή εκδήλωση – συζήτηση της Οργάνωσης Μελών Εκπαιδευτικών του ΣΥΡΙΖΑ

Με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας αναφέρει ότι: «Η κυβερνητική πολιτική για τον περιορισμό του αριθμού των εισακτέων στα δημόσια πανεπιστήμια αναμφίβολα θα επιφέρει σημαντική αύξηση της πελατείας των ιδιωτικών Κολεγίων, για όσους μπορούν να ανταποκριθούν στα δίδακτρα, αλλά ταυτόχρονα και ραγδαία αύξηση των μορφωτικών ανισοτήτων.

 

Με τη θεσμοθέτηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής, αναμένεται ότι φέτος θα μείνουν εκτός Α.Ε.Ι. 20.000 έως 30.000 υποψήφιοι σε σχέση με τη περσινή χρονιά, καθώς και ότι θα δημιουργηθούν χιλιάδες κενές θέσεις σε περιφερειακά Α.Ε.Ι. τα οποία αναμένεται να βρεθούν σε διοικητικό και οικονομικό αδιέξοδο.

 

Το χειρότερο όλων όμως, είναι ότι αυτή η αλλαγή που θα οδηγήσει πολλές χιλιάδες οικογένειες σε δυσχερή θέση, γίνεται σε μια χρονιά ιδιαίτερα επιβαρυμένη τόσο για τους υποψήφιους όσο και για τις οικογένειές τους.

 

Τα παιδιά της φετινής Γ’ Λυκείου τα τελευταία δύο χρόνια έχουν στερηθεί, εξ αιτίας της πανδημίας, το εκπαιδευτικό περιβάλλον, τους καθηγητές τους, τους φίλους τους, τη διασκέδαση στον ελεύθερο χρόνο τους, την εφηβεία τους. Και καλούνται φέτος να δώσουν εξετάσεις, έτσι κι αλλιώς, σε ένα εντελώς στρεσογόνο περιβάλλον.

 

Η σπουδή της Κυβέρνησης να αλλάξει εν μέσω της πανδημίας τους όρους εισαγωγής στις πανελλαδικές εξετάσεις, επιδεινώνοντας ακόμη περισσότερο το βάρος που αισθάνονται στις πλάτες τους οι μαθητές-υποψήφιοι και δυσχεραίνοντας τις πιθανότητες επιτυχίας τους, είναι απαράδεκτη και αποδεικνύει την εγκληματική τους αδιαφορία για τη νέα γενιά του τόπου μας.

 

Μπροστά στα πιθανά κέρδη κάποιων ιδιωτών, εν προκειμένω στο χώρο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, δεν διστάζουν να θυσιάσουν το χαμόγελο τουλάχιστον 25.000 υποψηφίων, που θα ήταν επιτυχόντες αν δεν αλλάζανε εφέτος τους όρους εισαγωγής.

 

 

 

 

 

Σε αυτό το πλαίσιο η Οργάνωση Μελών Εκπαιδευτικών του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Αχαΐας διοργανώνει ανοιχτή, δια ζώσης, εκδήλωση - συζήτηση την Παρασκευή 11 Ιουνίου 2021 και ώρα 8:00 μμ στο Θεατράκι της Μαρίνας στην Πάτρα με θέμα:

 

« Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής – Ο αποκλεισμός χιλιάδων εισακτέων από τα δημόσια πανεπιστήμια και η ραγδαία αύξηση των μορφωτικών ανισοτήτων »

 

 

 

Στην εκδήλωση - συζήτηση ομιλητές θα είναι οι:

 

Μπαξεβανάκης Δημήτρης, πρώην Υφυπουργός Παιδείας.

 

Παπασταμόπουλος Δημοσθένης, Συντονιστής Τμήματος Παιδείας ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία

 

Κυπριανός Παντελής, Καθηγητής Πανεπιστημίου Πατρών

 

Στη συζήτηση θα παρέμβουν οι Βουλευτές Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Σία Αναγνωστοπούλου και Κώστας Μάρκου.

 

Επίσης στη συζήτηση θα συμμετέχουν εκπρόσωποι γονεϊκού κινήματος και της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ.»

 

 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Μία τεράστια τρύπα, έχει ανοίξει στο οδόστρωμα στην συμβολή των οδών Καποδιστρίου και Κουμανιώτη στην Πάτρα. Μάλιστα ένα σήμα στην τεράστια λακούβα, προειδοποιεί τους οδηγούς και τ . . .
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Χριστίνα Πετροπούλου, “ΤΑ ΕΓΓΟΝΙΑ ΤΟΥ ΟΜΗΡΟΥ”, Μνήμη Συγγένεια Ταυτότητα στο Γκαλλιτσιανό της Καλαβρίας, Επίκεντρο, Θεσσαλονίκη 2023. Επειδή ακόμα και σήμερα πολλοί ίσως να έχ . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Διαστάσεις λαμβάνει το τελευταίο χρονικό διάστημα και στην Πάτρα η παραβατικότητα και η βία των ανηλίκων και η τοπική κοινωνία οφείλει να προσπαθήσει να ορθώσει  αναχώματα στο ανησ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Από το Σωματείο Εργαζομένων στα Ιδρύματα Υγείας Ιδιωτικού Δικαίου & ΝΠΙΔ Ν. Αχαΐας ανακοινώνονται τα εξής: Το Κλαδικό Σωματείο Στην Ιδιωτική Υγεία – Πρόνοια – Ειδική Αγωγή χαι . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Μία τεράστια τρύπα, έχει ανοίξει στο οδόστρωμα στην συμβολή των οδών Καποδιστρίου και Κουμανιώτη στην Πάτρα. Μάλιστα ένα σήμα στην τεράστια λακούβα, προειδοποιεί τους οδηγούς και τους πεζούς για τον κ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Από το Σωματείο Εργαζομένων στα Ιδρύματα Υγείας Ιδιωτικού Δικαίου & ΝΠΙΔ Ν. Αχαΐας ανακοινώνονται τα εξής: Το Κλαδικό Σωματείο Στην Ιδιωτική Υγεία – Πρόνοια – Ειδική Αγωγή χαιρετίζει όλους τους σ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ο Δήμος Πατρέων στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων πυροπροστασίας  για την Αντιπυρική Περίοδο 2024, ΚΑΛΕΙ τους ιδιοκτήτες και εκμεταλλευτές οικοπέδων να  φροντίσουν για τον καθαρισμό και την συντή
Image
Image

Search