Πάτρα - Δυτ. Ελλάδα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα: Πορεία φοιτητών και εκπαιδευτικών στο κέντρο

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο πραγματοποιείται αυτή την ώρα στο κέντρο της Πάτρας, Αίτημα το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων και των πανεπιστημίων αλλά και ενάντια στο νέο νόμο του υπουργείου Παιδείας που, μεταξύ άλλων, προβλέπει την ίδρυση ειδικής Ομάδας Προστασίας Πανεπιστημιακού Ιδρύματος.

Σε ανακοίνωση της η ΕΛΜΕ αναφέρει:

Η κυβέρνηση από την αρχή της σχολικής χρονιάς αδιαφορεί για τα δίκαια αιτήματα εκπαιδευτικών, γονιών και μαθητών για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων και, αποφασισμένη να μην διαθέσει ούτε ένα ευρώ για να τα ικανοποιήσει, επιλέγει  παρατεταμένο  -για πέντε ολόκληρους συνεχόμενους μήνες!!!- κλείσιμο σχολείων, καταδικάζοντας τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς στο αντιπαιδαγωγικό μέτρο της τηλεκπαίδευσης. Ενώ στο ίδιο διάστημα βρίσκει 2 εκατομμύρια ευρώ (!!!) να δώσει στη cisco για να κρατήσει τα σχολεία κλειστά!!!

Τώρα πάλι και εν μέσω έξαρσης της πανδημίας, δεν διαθέτει  χρήματα για να προστατεύσει την υγεία των μαθητών, των εκπαιδευτικών και όλων των εργαζομένων στα σχολεία, και κατ’επέκταση όλης της κοινωνίας. Ανοίγει τα σχολεία με τα ίδια μέτρα που ισχύουν εδώ και ένα χρόνο-αναγκαία μεν, αλλά από μόνα τους δεν αναχαίτισαν παγκοσμίως την πανδημία- με το επιπρόσθετο μέτρο των αυτό-διαγνωστικών τεστ, αποθέωση δηλ. του δόγματος της ατομικής ευθύνης. Αναθέτει σε μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικούς και φαρμακοποιούς την ανίχνευση, διάγνωση και την προστασία από τον ιό, ενώ αφήνει εκκρεμή μια σειρά ζητήματα, όπως της αποκομιδής των απορριμμάτων από τα τεστ, της αντιμετώπισης των παιδιών και των εκπαιδευτικών που θα διαπιστωθεί ότι είναι φορείς, της λειτουργίας των τμημάτων που θα βρεθεί κρούσμα κλπ.

 ΩΣ Α΄ΕΛΜΕ ΑΧΑΙΑΣ:

 

ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ, ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ.

 

ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΔΟΓΜΑ ΤΗΣ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΚΑΙ ΑΞΙΩΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΗΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΛΑΟ.

 

ΕΧΟΥΜΕ ΕΠΑΝΕΙΛΗΜΜΕΝΑ ΕΚΦΡΑΣΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΟΤΙ Η ΖΩΝΤΑΝΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΗ ΚΑΙ Η ΤΗΛΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΕΧΕΙ ΣΟΒΑΡΕΣ ΑΡΝΗΤΙΚΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΣΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ. ΓΙ’ΑΥΤΟ:

 

ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΑΝΟΙΓΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΓΙΣΤΗ ΔΥΝΑΤΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ. ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΠΑΝΕΙΛΗΜΜΕΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΔΙΑΤΥΠΩΣΕΙ.

 

Συναδέλφισσες – οι σας καλούμε

 

•ΣΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ-ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΣΤΗΝ ΔΔΕ, ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 12-4 , ΚΑΙ ΩΡΑ  1.00μ.μ., ΠΡΟΚΗΡΡΥΣΟΝΤΑΣ ΔΙΩΡΗ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΤΙΚΗ ΣΤΑΣΗ 12-2 μ.μ.

 

•ΣΕ ΑΝΟΙΧΤΗ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ, 14-4, ΚΑΙ ΩΡΑ 8.30μ.μ.

 

•ΣΕ ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ, 15-4 ΚΑΙ ΩΡΑ 6.00 μ.μ. ΣΤΗΝ ΠΛ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ.

 

ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΕ ΣΥΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ, ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ( ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ) ΚΑΙ ΤΑ Α’ΘΜΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ.

 

Τέλος, καλούμε τους εκπαιδευτικούς συναδέλφους μας, για οποιοδήποτε πρόβλημα προκύψει στα σχολεία τους από Δευτέρα, να απευθύνονται στο Δ.Σ. της ΕΛΜΕ

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΕΛΛΑΔΑ

Γνωρίζετε πόσο αλκοολ πίνουν οι ευρωπαίοι; Κάθε χρόνο στην Ευρώπη, κάθε άτομο ηλικίας 15 ετών και άνω καταναλώνει, κατά μέσο όρο 9,5 λίτρα καθαρού αλκοόλ, που ισοδυναμεί με περίπου . . .
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Όλα τα βλέμματα στον ΣΥΡΙΖΑ, στρέφονται στην αποψινή επίσημη παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου από τον Στέφανο Κασσελάκη και φυσικά των πέντε προσώπων που έχει επιλέξει για την ολοκλή . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Από τους αστυνομικούς Υπηρεσιών των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αχαΐας, Ηλείας  και  Ακαρνανίας συνελήφθησαν έξι άτομα και σχηματίσθηκαν συνολικά εννέα δικογραφίες για υποθέσεις ενδοοικ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Άλλη μια απώλεια σημειώθηκε το βράδυ στην εκπαιδευτική κοινότητα της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας, καθώς έφυγε από τη ζωή ο συνταξιούχος δάσκαλος Παύλος Ριχάνης. Την είδηση του . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Από τους αστυνομικούς Υπηρεσιών των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αχαΐας, Ηλείας  και  Ακαρνανίας συνελήφθησαν έξι άτομα και σχηματίσθηκαν συνολικά εννέα δικογραφίες για υποθέσεις ενδοοικογενειακής βίας στη
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Άλλη μια απώλεια σημειώθηκε το βράδυ στην εκπαιδευτική κοινότητα της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας, καθώς έφυγε από τη ζωή ο συνταξιούχος δάσκαλος Παύλος Ριχάνης. Την είδηση του θανάτου του γνωστοπο
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σήμερα Παρασκευή, 19 Απριλίου, στις 11 το πρωί, θα τελεστεί το ετήσιο μνημόσυνο για τους έξι Πατρινούς που βρήκαν πριν από 33 χρόνια, τραγικό θάνατο από τη φονική έκρηξη βόμβας στην οδό Βότση.   Το
Image
Image

Search