Πάτρα - Δυτ. Ελλάδα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Αχαΐα - Κορωνοϊός: Νέα κρούσματα - Σχετικά μεγάλος αριθμός νοσηλευομένων

Οι παλινωδίες Πέμπτης και Παρασκευής, με τα μέτρα που εξαγγέλθηκαν για την Αχαΐα αλλά εν τέλει αναιρούνται δύο μέρες μετά την εφαρμογή τους, για λόγους μη επαρκώς εξηγήσιμους, έκαναν τη ζημιά τους και χαλάρωσαν την κοινωνική πειθαρχία ακόμα περισσότερο.

Ηταν χαρακτηριστικό ότι το Σάββατο, με την πυκνότερη κυκλοφορία πεζών στους κεντρικούς κοινόχρηστους χώρους, η χρήση μάσκας ήταν δυσανάλογα μικρή, σε σχέση με την κρισιμότητα των περιστάσεων.

Αναγγέλλοντας μέτρα η πολιτεία την Πέμπτη τα οποία η ίδια ακύρωσε την επομένη, επειδή διαπιστώθηκε κάμψη επικινδυνότητας (μια μέρα αφότου είχε διαπιστωθεί το αντίθετο) η κυβερνητική πολιτική υπέστη πλήγμα στο πεδίο της εγκυρότητας, ενώ οι πατρινοί στις διάφορες ομηγύρεις εξέφραζαν την εκτίμηση ότι η πολιτεία δεν διαχειρίζεται με τη δέουσα σοβαρότητα την τρίτη πόλη της Ελλάδας.

>Ουκ ολίγοι πολίτες, μάλιστα, δήλωναν μπερδεμένοι: Δεν έχει καταλάβει ο κόσμος τι ισχύει από σήμερα Δευτέρα (επιτρέπεται ξανά η κυκλοφορία στις 12.30 τα μεσάνυχτα, η οποία άρθηκε μόνο για δύο μέρες)

>Τουλάχιστον υπήρξε διάθεση συμμόρφωσης στις τάξεις της νεολαίας. «Σε δέκα λεπτά είχαν αποχωρήσει από Σκάλες και πλατείες» έλεγε ο αστυνομικός διευθυντής Γ. Μιχαλόπουλος. Για να γίνει αυτό, η ΕΛΑΣ έκανε την εμφάνισή της αποφασιστικά και έδινε το μήνυμα το οποίο εισακούστηκε. Μόνο στην πλατεία Ολγας μια ομάδα αντιεξουσιαστών φώναξαν συνθήματα πριν αποχωρήσουν, αλλά αυτά είναι μέσα στο πρόγραμμα, όπως σχολίαζαν με χιούμορ οι αστυνομικοί.

>Προγενέστερα, πάντως, η συμπεριφορά των πολιτών ήταν αποκαρδιωτική, όπως υπογράμμιζε αυτοπροσώπως ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης, που συνηθίζει να ασκεί ρόλο παρατηρητή, στους δημόσιους χώρους.

>Τα κρούσματα που ανακοινώθηκαν στην περιοχή μας ήταν 6. Στη χώρα, φτάσαμε τα 790. Ξεπεράσαμε τα 30.000 κρούσματα από την άνοιξη μέχρι σήμερα. Αναφέρθηκαν 10 θάνατοι και πολύ μεγάλος προβληματισμός για τη Βόρεια Ελλάδα, όπου εκδηλώνονται κρούσματα κατά σμήνη. Αυτή τη φορά στις Σέρρες.

Η κυβέρνηση δεν κρύβει ότι εξετάζει πιο αυστηρά μέτρα, αυτή τη φορά με τοπικά αλλά και γενικευμένα λοκ ντάουν.

>Στην Αχαΐα, χθες Κυριακή νοσηλεύονταν 14 ασθενείς στον χώρο της οφθαλμολογικής, ένας ήταν διασωληνωμένος και άλλος ένας σε ειδικό θάλαμο.

Η εκτίμηση είναι ότι πορευόμαστε προς οριακές συνθήκες, και αυτό μας φέρνει στην κόψη του ξυραφιού, γιατί η πίεση του νοσηλευτικού συστήματος είναι ένας από τους παράγοντες που παίζουν ρόλο στην υγειονομική αξιολόγησης μιας περιοχής.

Πηγη: pelop.gr

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, το πρόγραμμα MOTIVATE – Motivating teachers4Europe και η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας διοργ . . .
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Το Δήμαρχο Δυτικής Αχαΐας Γρηγόρη Αλεξόπουλο επισκέφθηκαν σήμερα καθηγητές και μαθητές από την Κροατία και συγκεκριμένα από το σχολείο Poljoprivredno šumarska škola Vinkovci, στο π . . .
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Η Ολυμπιονίκης και υποψήφια Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Βούλα Πατουλίδου θα επισκεφθεί σήμερα Παρασκευή  στις 12 το μεσημέρι τα γραφεία της Διοικούσας Επιτροπής Εκλογικής Πε . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ημέρα μνήμης η σημερινή, Τετάρτη 19 Απριλίου. Συμπληρώθηκαν 33 χρόνια από την έκρηξη βόμβας στην οδό Βότση, που προκάλεσε τον θάνατο έξι Πατρινών: Του 58χρονου Γιώργου Παπασωτηρόπο . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, το πρόγραμμα MOTIVATE – Motivating teachers4Europe και η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας διοργάνωσαν  διήμερη επιμ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ημέρα μνήμης η σημερινή, Τετάρτη 19 Απριλίου. Συμπληρώθηκαν 33 χρόνια από την έκρηξη βόμβας στην οδό Βότση, που προκάλεσε τον θάνατο έξι Πατρινών: Του 58χρονου Γιώργου Παπασωτηρόπουλου, του 53χρονου Β
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Από τους αστυνομικούς Υπηρεσιών των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αχαΐας, Ηλείας  και  Ακαρνανίας συνελήφθησαν έξι άτομα και σχηματίσθηκαν συνολικά εννέα δικογραφίες για υποθέσεις ενδοοικογενειακής βίας στη
Image
Image

Search