Πάτρα - Δυτ. Ελλάδα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Περί τους 200 πάσχοντες στην Αχαϊα ζουν με την αγωνία της ανεύρεσης αίματος

Με την αγωνία της ανεύρεσης αίματος ώστε να καταστεί δυνατή η σωτήρια μετάγγισή τους ζουν 200 ασθενείς της Μονάδας Μεσογειακής Αναιμίας του ΠΓΝΠ.

Πρόβλημα που προκύπτει σε τακτά χρονικά διαστήματα και το οποίο έχει ενταθεί λόγω του κορονοϊού. Το Κέντρο Αίματος του ΠΓΝΠ με ανακοίνωσή του απευθύνει έκκληση προς τους πολίτες που είναι σε θέση να αιμοδοτήσουν να προσέλθουν στην κινητή μονάδα που θα υπάρχει στην πλατεία Ολγας.

Αντίστοιχη έκκληση απηύθυνε και ο Αχαϊκός Σύλλογος Προστασίας Πασχόντων από Μεσογειακή Αναιμία εκ μέρους του οποίου ο Σταύρος Μπαλοδήμος που είναι ένας από τους μεταγγιζόμενους στο ΠΓΝΠ μας επισήμανε: «Ζούμε συνεχώς με την αγωνία εάν θα υπάρχει διαθέσιμο αίμα για την μετάγγισή μας. Η έλλειψη αίματος δυστυχώς είναι ένα διαρκές πρόβλημα το οποίο θα πρέπει να αντιμετωπιστεί. Η μη έγκαιρη μετάγγισή μας αποβαίνει εις βάρος της υγείας μας».

Οπως εξηγεί ο ίδιος: «Οι μεταγγίσεις των πασχόντων γίνονται με δυσκολία, με συχνότατες αναβολές και με περιορισμένες ποσότητες αίματος, εξαιτίας της αδυναμίας της αιμοδοσίας του Νοσοκομείου να ανταποκριθεί στις ανάγκες τους. Η κατάσταση αυτή που θεωρείται πλέον πάγια, επικρατεί τα τελευταία επτά τουλάχιστον χρόνια καθ' όλη τη διάρκεια του έτους».

Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ

Από την πλευρά του το Κέντρο Αίματος του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών οργανώνει εθελοντικές αιμοδοσίες επί της πλατείας Ολγας με την Κινητή Μονάδα Αιμοδοσίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Το πρόγραμμα των αιμοληψιών για τους πολίτες της Πάτρας που επιθυμούν να αιμοδοτήσουν χωρίς να επισκεφτούν το νοσοκομείο είναι το παρακάτω:

Τρίτη 11-08, ωράριο 9:00-13:00,

Παρασκευή 14-08, ωράριο 9:00-13:00,

Τρίτη 18 -08, ωράριο 9:00-13:00,

Παρασκευή 21-08, ωράριο 9:00-13:00,

Τρίτη 25-08, ωράριο 9:00-13:00,

Παρασκευή 28-08, ωράριο 9:00-13:00.

«Οι ανάγκες αίματος των πασχόντων από Μεσογειακή Αναιμία καλύπτονται με δυσκολία και καθυστέρηση την τρέχουσα περίοδο. Ενημερώνουμε τους αιμοδότες που θα ήθελαν να τους υποστηρίξουν με την προσφορά αίματος, ότι οι διαδικασίες αιμοληψίας πληρούν όλες τους κανόνες προστασίας της υγείας τους. Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη διαρκή βοήθειά σας» επισημαίνουν οι άνθρωποι του Κέντρου Αίματος που δίνουν καθημερινά τη μάχη ώστε να μην αφήσουν ακάλυπτο κάποιον ασθενή.

Τηλέφωνο επικοινωνίας με την Αιμοδοσία για την οποιαδήποτε ερώτηση, απορία ή προγραμματισμό αιμοδοσίας στο ΠΓΝΠ ή την πλατεία Ολγας:

2613604017, 2613603668.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με την ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην ολομέλεια της Βουλής, ολοκληρώνεται η τριήμερη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας που κατέθεσαν ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, Νέα Αριστερά και . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Πάτρας, πραγματοποίησαν φοιτητές καθώς και μικρή ομάδα αντιεξουσιαστών για την τραγωδία των Τεμπών. Οι φοιτητές διήλθαν από τον σταθμό του ΟΣΕ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Άλλο ένα κρούσμα βίας μεταξύ ανηλίκων σημειώθηκε σε Γυμνάσιο του Πύργου, όπως έγινε γνωστό σήμερα Πέμπτη (23.03.24). Δύο μαθήτριες Γυμνασίου ήταν οι πρωταγωνίστριες αυτού του νέου . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ενημερωτικά e-mail σε 136.673 επαγγελματίες και επιχειρήσεις που δεν έχουν ακόμα προχωρήσει στη διασύνδεση ταμειακής μηχανής με POS, απέστειλε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.  . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Πάτρας, πραγματοποίησαν φοιτητές καθώς και μικρή ομάδα αντιεξουσιαστών για την τραγωδία των Τεμπών. Οι φοιτητές διήλθαν από τον σταθμό του ΟΣΕ στην Όθωνος Αμαλίας
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Άλλο ένα κρούσμα βίας μεταξύ ανηλίκων σημειώθηκε σε Γυμνάσιο του Πύργου, όπως έγινε γνωστό σήμερα Πέμπτη (23.03.24). Δύο μαθήτριες Γυμνασίου ήταν οι πρωταγωνίστριες αυτού του νέου επεισοδίου. Σε βίν
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με σταθερούς ρυθμούς συνεχίζεται η διενέργεια δειγματοληπτικών ελέγχων προς το ευρύ κοινό  εκ μέρους της 6η ΥΠΕ, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ. Για αύριο Παρασκευή 29 Μαρτίου προγραμματίζονται δειγματολη
Image
Image

Search