Πάτρα - Δυτ. Ελλάδα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Το φθινόπωρο ανοίγει η Παιδοψυχιατρική Κλινική του Καραμανδανείου

Μέχρι το τέλος του φθινοπώρου αναμένεται να λειτουργήσει η Παιδοψυχιατρική Κλινική του Καραμανδανείου Νοσοκομείου Παίδων της Πάτρας, καλύπτοντας έτσι ένα σημαντικό κενό που υπήρχε εδώ και χρόνια στον τομέα της δημόσιας υγείας της περιοχής.

Σύμφωνα με τη διοίκηση και το διοικητή Παύλο Αθανασόπουλο, για το έργο έχουν προκηρυχθεί τρεις διαγωνισμοί που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Ο πρώτος αφορά τις οικοδομικές εργασίες για τη διαμόρφωση των χώρων της νέας κλινικής, ο δεύτερος έχει να κάνει με την προμήθεια υλικού και ο τρίτος αφορά το διαγωνισμό για τις προσλήψεις του προσωπικού που είναι να στελεχώσει τη νέα δομή.

Εφόσον όλα πάνε καλά με το θέμα του κορωνοϊού και δεν υπάρξει κάποια καθυστέρηση σε αυτές τις διαδικασίες, οι οικοδομικές εργασίες αναμένεται να ξεκινήσουν μέσα στον Αύγουστο και από εκεί και πέρα το πράγμα θα πάρει την πορεία του.

Η νέα κλινική θα στεγαστεί στο κτίριο του Καραμανδάνη, απέναντι από το Παλαιό Δημοτικό Νοσοκομείο, το οποίο έχει ανακαινιστεί και λειτουργεί σε αυτό από το 2012 και μετά το Παιδοψυχιατρικό Κέντρο.

Η κλινική αποτελεί ένα όραμα για τη συντονίστρια του Παιδοψυχιατρικού Κέντρου Βιολέτα Σιγάλα και τους συνεργάτες της που εδώ και καιρό είχαν ξεκινήσει προσπάθειες για τη λειτουργία της, υποστηρίζοντας ότι αποτελεί μία άμεση ανάγκη για τη δημόσια υγεία της περιοχής.

Στο Παιδοψυχιατρικό Κέντρο που λειτουργεί εκεί εδώ και οκτώ χρόνια, υπάρχουν τουλάχιστον 600 περιπτώσεις παιδιών το μήνα που βρίσκονται σε άμεση επαφή μαζί του, παρακολουθώντας συνεδρίες για κάποιο πρόβλημα που μπορεί να αντιμετωπίζουν.

Η λειτουργία της Παιδοψυχιατρικής Κλινικής, σε συνδυασμό με την ύπαρξη του Κέντρου, αναμένεται να βοηθήσει δεκάδες παιδιά της Πάτρας και της ευρύτερης περιοχής, με δεδομένο ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει μία τέτοια δομή, ούτε στα δύο μεγάλα νοσοκομεία, στο Πανεπιστήμιο Πατρών και στον Άγιο Ανδρέα, αλλά ούτε και στην Περιφέρεια.

Η χρηματοδότηση του έργου έρχεται από τρεις ξεχωριστές πλευρές, από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, από την 6η ΥΠΕ και από πρόγραμμα του ΕΣΠΑ.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Συμπληρώνουν σχεδόν ένα μήνα οι σακούλες με μπάζα που είναι τοποθετημένες σε πολλά κεντρικά σημεία της Αχαικής πρωτεύουσας και κυρίως στις οδούς Κορίνθου, Γούναρη και κανακάρη, προ . . .
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Την πεποίθησή του ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα είναι πρώτο κόμμα στις ευρωεκλογές επανέλαβε ο Στέφανος Κασσελάκης μιλώντας στην εκπομπή “Αυτοψία” του Alpha ενώ για τις ευρύτερες επιδιώξεις τ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Θύμα απατεώνα έπεσε ηλικιωμένη με αποτέλεσμα να χάσει χιλιάδες ευρώ! H ηλικιωμένη γυναίκα, που διαμένει στο Αίγιο, δέχθηκε χθες τηλεφώνημα από άτομο που ισχυρίστηκε πως η κόρη της . . .
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Τα σωματεία:  1) «Σύλλογος Σοκολατοριχτών Πάτρας» με διακριτικό τίτλο ‘‘Σοκολατορίχτες’’,  2) «Club Σοκολατοπόλεμος Πατρινού Καρναβαλιού» με διακριτικό τίτλο ‘‘Σοκολατομαχίες’’, . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Θύμα απατεώνα έπεσε ηλικιωμένη με αποτέλεσμα να χάσει χιλιάδες ευρώ! H ηλικιωμένη γυναίκα, που διαμένει στο Αίγιο, δέχθηκε χθες τηλεφώνημα από άτομο που ισχυρίστηκε πως η κόρη της είχε τραυματιστεί κ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Πάτρας με μεγάλη θλίψη  αποχαιρέτα τη συνάδελφο  νηπιαγωγό Κοτσίρη Χριστίνα. Η Χριστίνα υπηρετούσε τα τελευταία χρόνια στο 16 Ν/Γ Πατρών. Όλοι αυτοί  που είχαν την
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Από σήμερα και για 4 ημέρες (μέχρι και την Μεγάλη Δευτέρα, 29 Απριλίου), στον φιλόξενο χώρο του ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας, θα διεξαχθεί η καθιερωμένη ετήσια δωροέκθεση από το «Άλμα Ζωής Πάτρας». Μία πρωτοβο
Image
Image

Search