Πάτρα - Δυτ. Ελλάδα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Δ. Αχαΐα: Επιδιώκουν συνάντηση με τον υπουργό για αστυνομικό τμήμα στα Σαγέικα

Αποφασισμένοι είναι στην Δυτική Αχαΐα να φτάσουν το θέμα με τον καταυλισμό των ρομά στα Σαγέικα έως το τέρμα.

Πού είναι αυτό το τέρμα; Στο γραφείο του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοϊδη.

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας Σπύρος Μυλωνάς, στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο που έγινε, η δημοτική αρχή θα επιδιώξει να έχει συνάντηση μέσα στις επόμενες ημέρες με τον υπουργό.

Εκεί ο δήμαρχος, συνοδεία ενδεχομένως και κατοίκων της περιοχής, θα εκθέσει το όλο θέμα του καταυλισμού στον υπουργό, ζητώντας από την πολιτεία να πάρει μέτρα αφού η παραβατικότητα στην περιοχή έχει φτάσει το «κόκκινο».

Τα περιστατικά που έχουν γίνει τους τελευταίους δύο μήνες φανερώνουν το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί. Κλοπές, διαρρήξεις, βίαια επεισόδια που έχουν ταλαιπωρήσει τους κατοίκους του χωριού ανησυχώντας τους υπολοίπους στην ευρύτερη περιοχή.

Η παραβατικότητα, βλέπετε, εκτείνεται και σε όλα τα γύρω χωριά, με ορμητήριο τον καταυλισμό των ρομά.

Παράλληλα, ο κ. Μυλωνάς θα θέσει το ζήτημα και του υγειονομικού τομέα καθώς δεκάδες άνθρωποι που ζουν στον καταυλισμό διαβιώνουν κάτω από άθλιες συνθήκες.

Το βασικό αίτημα του δημάρχου και των κατοίκων της περιοχής στη συνάντηση που θα επιδιώξει να έχει στην Αθήνα - πιθανότατα - με τον υπουργό θα είναι η δημιουργία στο χωριό των Σαγείκων ενός αστυνομικού τμήματος, με την ελπίδα ότι με αυτόν τον τρόπο θα ελεγχθεί κάπως η παραβατικότητα.

«Δεν γίνεται σε μία περιοχή που εμφανίζει τον υψηλότερο ίσως δείκτη παραβατικότητας στο νομό να μην υπάρχει ένα αστυνομικό τμήμα» αναφέρει σχετικά στέλεχος της δημοτικής αρχής.

Το αστυνομικό τμήμα στα Σαγέικα είναι απαραίτητη προϋπόθεση για τη μείωση της εγκληματικότητας που προέρχεται κυρίως από τον συγκεκριμένο καταυλισμό.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σάββατο 27 Απριλίου 2024 και είναι το Σάββατο του Λαζάρου. Η Ορθόδοξη Εκκλησια γιορτάζει την ανάμνηση του θαύματος της Ανάστασής του. Ο Λάζαρος είναι πρόσωπο της Καινής Διαθήκης, . . .
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΕΣ ΙΑΤΡΟΙ                                27,28 Απριλίου 2024 (Από 7 π.μ. Σαββάτου έως 7 π.μ. Δευτέρας) Αγγειοχειρουργός:Κουρή ΑναστασίαΑγ. Νικολάου 41-43, 1ος όροφος, . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σοβαρό τροχαίο με δύο μηχανές που συγκρούστηκαν στην κάθοδο της οδού Ελευθερίου Βενιζέλου, πριν το Παμπελοποννησιακό στάδιο, σήμερα στις 7 το πρωί   Αγνωστο κάτω από ποιες συνθ . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Σε 25 συλλήψεις προχώρησε την Παρασκευή, η Αστυνομία στην Πάτρα, μετά τις φθορές σε αστικά λεωφορεία και την επίθεση εναντίον αστυνομικών στο κέντρο της πόλης. Ειδικότερα, ομάδα ν . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σοβαρό τροχαίο με δύο μηχανές που συγκρούστηκαν στην κάθοδο της οδού Ελευθερίου Βενιζέλου, πριν το Παμπελοποννησιακό στάδιο, σήμερα στις 7 το πρωί   Αγνωστο κάτω από ποιες συνθήκες προκλήθηκε η σφ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Στις φυλακές Μαλανδρίνου θα μεταχθεί σύμφωνα με πληροφορίες ο 38χρονος ηγετικό στέλεχος των αντιεξουσιαστών στην Πάτρα, που συνελήφθη από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία τη Δευτέρα, για συμμετοχή στην
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

O χρυσός Ολυμπιονίκης Ιστιοπλοΐας το 1996 στην Ατλάντα και Αργυρός Ολυμπιονίκης το 2004 στην Αθήνα, Νίκος Κακλαμανάκης αναγορεύεται σήμερα σε επίτιμο Διδάκτορα των Τμημάτων Λογοθεραπείας και Φυσικοθερ
Image
Image

Search