Πάτρα - Δυτ. Ελλάδα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Αχαία: «Βατερλώ» η κίνηση στον Άραξο

«Βατερλώ» χαρακτηρίζει τις πρώτες 10 μέρες λειτουργίας του πολιτικού αεροδρομίου του Αράξου, αφότου επιτράπηκε η λειτουργία των περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας, ο αερολιμενάρχης του Αράξου, Γιώργος Γκουβίτσας .

Πιο συγκεκριμένα το χρονικό διάστημα αυτών των πρώτων 10-11 ημερών στον Άραξο είχαμε 2.415 επιβάτες, εκ των οποίων όπως μας είπε, οι 2.037 ήρθαν και οι 378 αναχώρησαν. Πρόκειται κυρίως για τουρίστες από τη Γερμανία ενώ υπήρξαν και πτήσεις που έφεραν Βέλγους, Λιθουανούς, Λετονούς και Τσέχους τουρίστες ενώ δεν έλειψαν και κάποιες ακυρώσεις πτήσεων όπως από την Πολωνία. Από την Γερμανία ήρθαν πτήσεις από Αννόβερο, Μόναχο, Φρανκφούρτη, Στουτγκάρδη και Ντύσελντοφ. «Οι Γερμανοί παραδοσιακά κρατούν τα σκήπτρα από πλευράς αφίξεων και κίνησης καθώς στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Ελλάδας λειτουργούν και ξενοδοχειακές μονάδες Γερμανικών συμφερόντων όπως το Ρόμπινσον. Επίσης όλες τις προηγούμενες χρονιές είχαμε τουρίστες από Ρωσία, Λευκορωσία και Ουκρανία που δυστυχώς φέτος παραμένουν για την ώρα στην κόκκινη λίστα και δεν επιτρέπονται λόγω των μέτρων κατά του covid-19 οι μετακινήσεις και αφίξεις απ’ αυτές τις χώρες. Αν το επόμενο διάστημα ανοίξουν κι αυτές οι χώρες τότε θα βελτιωθεί και η κίνηση που σε ποσοστό μέχρι στιγμής είναι κοντά στο 83-84% κάτω σε σχέση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα πέρυσι», ανέφερε ο κ. Γκουβίτσας   o οποίος πάντως αν και προβληματισμένος με την κατάσταση, δήλωσε συγκρατημένα αισιόδοξος.

«Δεν εξαρτάται από μας, είμαστε σε αχαρτογράφητα νερά, βιώνουμε μία κατάσταση πρωτόγνωρη και το θέμα είναι πώς θα πάνε και πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα. Πάνω απ’ όλα είναι η υγεία του κόσμου», τόνισε ο κ. Γκουβίτσας προσθέτοντας πάντως και το αισιόδοξο στοιχείο πως από τους μέχρι τώρα δειγματοληπτικούς ελέγχους που γίνονται στο αεροδρόμιο του Αράξου δεν είχαμε ούτε 1 περιστατικό θετικό στον covid-19.

Στο αεροδρόμιο του Αράξου εφαρμόζονται όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα και κανονισμοί από τον ΕΟΔΥ, οι μάσκες στο προσωπικό, τα αντισηπτικά και φυσικά οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι βάσει της ηλεκτρονικής φόρμας που συμπληρώνουν οι επιβάτες, της Passenger Location Form (PLF), η οποία αν δείξει 1 και 3 τότε οι επιβάτες είναι υποχρεωμένοι να υποβληθούν σε τεστ κορωνοιού.

Στο αεροδρόμιο του Αράξου επικεφαλής της ομάδας που έχει επωμιστεί το δύσκολο και τόσο υπεύθυνο έργο των ελέγχων είναι ο γιατρός του Αράξου, Κωνσταντίνος Οικονόμου, στρατιωτικός ιατρός της 116, λοιμωξιολόγος.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η εκδήλωση που πραγματοποίησε η Πανελλήνια Εταιρεία Γηριατρικής & Γεροντολογίας και η ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α Ν. Αχαΐας την Τετάρτη 27 Μαρτίου στην Αίθουσα της Γηρια . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Μετά την πρωινή σεισμική ακολουθία που αναστάτωσε το νομό Ηλείας, και με εντολή του αντιπεριφερειάρχη Ηλείας Νίκου Κοροβέση, όλα τα σχολεία του νομού εκκενώνονται, ενώ τα παιδιά . . .
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Την αύξηση του κατώτατου μισθού στα 830 ευρώ από την 1η Απριλίου ανακοίνωσε το πρωί της Παρασκευής κατά την εισήγησή του στο υπουργικό συμβούλιο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκη . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

29.3.24 | 4ο Αγροτικό Συνέδριο – Έκθεση «Επί Γης»Το 4ο Αγροτικό Συνέδριο – Έκθεση «Επί Γης», διοργανώνεται από το «Olympia Forum», υπό την αιγίδα του Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης με συν . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η εκδήλωση που πραγματοποίησε η Πανελλήνια Εταιρεία Γηριατρικής & Γεροντολογίας και η ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α Ν. Αχαΐας την Τετάρτη 27 Μαρτίου στην Αίθουσα της Γηριατρικής (Ν.Ε.Ο Πατρών
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Μετά την πρωινή σεισμική ακολουθία που αναστάτωσε το νομό Ηλείας, και με εντολή του αντιπεριφερειάρχη Ηλείας Νίκου Κοροβέση, όλα τα σχολεία του νομού εκκενώνονται, ενώ τα παιδιά που δεν μπορούν να α
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

29.3.24 | 4ο Αγροτικό Συνέδριο – Έκθεση «Επί Γης»Το 4ο Αγροτικό Συνέδριο – Έκθεση «Επί Γης», διοργανώνεται από το «Olympia Forum», υπό την αιγίδα του Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης με συνδιοργανώτρια την Περ
Image
Image

Search