Πάτρα - Δυτ. Ελλάδα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα: «Επιδημία» οι χρήστες ναρκωτικών στα Υψηλά Αλώνια

Διαστάσεις επιδημίας έχει λάβει το φαινόμενο με τους χρήστες ναρκωτικών στην περιοχή των Υψηλών Αλωνίων στην Πάτρα. Ώρες κατά τις οποίες στην πλατεία (μια εκ των τριών κεντρικότερων των Πατρών),παίζουν παιδιά, οι καφετέριες και τα μαγαζιά πέριξ είναι γεμάτα και ηλικιωμένοι κάθονται στα παγκάκια και συζητούν, υπάρχουν δίπλα τους και άνθρωποι που καταρρέουν από τη χρήση ουσιών, που πέφτουν κάτω και χάνουν τις αισθήσεις τους, που παραπαίουν και ζητούν ημιβυθισμένοι χρήματα από τους περαστικούς.

Οι σκηνές που βλέπετε εκτυλίχθηκαν το απόγευμα της περασμένης Τρίτης, ώρα 7 το απόγευμα. Ένας νεαρός, υπό την επήρεια των ναρκωτικών περπατάει παραπατώντας και υποβασταζόμενος απόέναν φίλο του. Στην πορεία από το πάνω δεξιά μέρος της πλατείας μέχρι το σημείο όπου καταρρέει, κάνει εμετό, πέφτει και ξανασηκώνεται, σωριάζεται στο παγκάκι, κάνει λίγα βήματα και μετά σωριάζεται στο άλλο παγκάκι.

Ο κόσμος περνάει από δίπλα και τον κοιτάζει με λύπηση και αποστροφή. Τα παιδιά κοιτάζουν με περιέργεια και ρωτούν τους γονείς τους τι συμβαίνει. Ώσπου σε ένα από τα παγκάκια, ο νεαρός καταρρέει και πέφτει κάτω στο γκαζόν, έτοιμος να χάσει τις αισθήσεις του. Επικρατεί αναστάτωση και κάποιος από τους θαμώνες της πλατείας καλεί το ΕΚΑΒ, άνδρες του οποίου φτάνουν μετά από λίγο. Αυτός σηκώνεται, τον καθίζουν στο παγκάκι και μετά από λίγο το ΕΚΑΒ αναχωρεί χωρίς φυσικά να τον πάρει μαζί του.

Σκηνές τρέλας στο κέντρο της Πάτρας. «Σκηνές σχεδόν καθημερινές πλέον» λένε στον «Κόσμο» κάτοικοι της περιοχής των Υψηλών Αλωνίων, η οποία έχει μετατραπεί και σε στέκι χρηστών μέχρι και την Τριών Ναυάρχων, όπου μπορεί κανείς επίσης να δει σχεδόν καθημερινά χρήστες να περνούν και να ζητούν χρήματα από τους θαμώνες των καταστημάτων, προχωρώντας τρεκλίζοντας σε ημιλιπόθυμη κατάσταση.«Πολλοί από αυτούς είναι Ρομά» λένε στον «Κόσμο» κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής οι οποίοι τονίζουν ότι το φαινόμενο αυτό έχει ενταθεί στο τελευταίο χρονικό διάστημα και θα πρέπει να ληφθούν μέτρα καθώς τα πράγματα συνεχώς αγριεύουν.

 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ιστορική βραδιά για τον Ολυμπιακό. Οι ερυθρόλευκοι για πρώτη φορά βρίσκονται στα ημιτελικά ευρωπαϊκής διοργάνωσης, καθώς επικράτησαν 3-2 στα πέναλτι της Φενέρμπαχτσε με ήρωα τον Τζ . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Σε περισσότερες από 2.165 κλήσεις στο τηλεφωνικό κέντρο της Άμεσης Δράσης ανταποκρίθηκαν αστυνομικοί σε όλη τη χώρα που αφορούσαν περιπτώσεις ενδοοικογενειακής βίας το πρώτο 15νθήμ . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας ενόψει των Ευρωεκλογών διαπιστώνει η δημοσκόπηση της Metron Analysis, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να θεωρείται καταλληλότερος ως πρωθυπουργός. Στην εκ . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Η Μπριζ ήταν καλύτερη και στην Τούμπα, μετά το ματς στο Βέλγιο, κέρδισε τον ΠΑΟΚ με 2-0 με δύο γκολ από τον Τζούτγκλα στο πρώτο 45λεπτο και πέρασε στα ημιτελικά όπου θα βρει απέναν . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Συνολικά (1230) μαθητές Γυμνασίων της Δυτικής Ελλάδας συμμετείχαν στο Θεματικό Πάρκο «Χτίζουμε τοίχο στη νεανική παραβατικότητα», πουλειτούργησε από από τις 27 Μαρτίου στην Πάτρα, στον Πύργο, στο Αγρί
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού (9/2024) που εκδόθηκε από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, σήμερα Πέμπτη 18 Απριλίου 2024, πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού προβλέπεται στο μεγαλύτερο
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Κηδεύεται τηνΠαρασκευή ο 47χρονος Φίλιππος Δημητρακόπουλος, ο οποίος έφυγε από τη ζωή μετά από γενναία μάχη με τον καρκίνο Ηταν παντρεμένος με την πρώην παρουσιάστρια εκπομπών Ματίνα Μιχάλη με την οπ
Image
Image

Search