Πάτρα - Δυτ. Ελλάδα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα: «Τρέχουν» οι διαδικασίες για την αξιοποίηση αθλητικών εγκαταστάσεων

Τον υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη υποδέχτηκε σήμερα Σάββατο 4 Ιουλίου 2020 στην περιοχή της Αγυιάς, στην Πάτρα, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης και τον ενημέρωσε για την πορεία των εργασιών που αφορούν τη διαμόρφωση της αθλητικής εγκατάστασης της Αγυιάς έως την πλήρη αξιοποίησή της.

Ο κ. Αυγενάκης κατέθεσε την ικανοποίησή του για τα αποτελέσματα από τον ευπρεπισμό της έκτασης που έγινε έπειτα από συνεννόηση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας με το ΠΕΑΚ.

«Σήμερα είμαι ακόμη πιο αισιόδοξος για το αποτέλεσμα της συνεργασίας μας. Σε όσους δεν μας πίστευαν και μας λοιδορούσαν θα απαντήσουμε με το έργο μας» σχολίασε ο υφυπουργός Αθλητισμού.

«Θα νικήσουμε τις βραδείες διαδικασίες του δημοσίου και θα σπάσουμε το ρεκόρ του χρόνου. Θέλουμε το συντομότερο δυνατό να προχωρήσουμε στην ανάπλαση, ώστε – όπως έχουμε πει-  να διαμορφωθεί ένας χώρος αθλητισμού, ένας χώρος ζωής» αποκρίθηκε ο Περιφερειάρχης.

Σημειώνεται πως η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, στα τέλη του περασμένου Μαΐου, ανέλαβε την πρωτοβουλία να ξεκινήσει εργασίες καθαρισμού στο παλαιό Κολυμβητήριο της Αγυιάς και στον περιβάλλοντα χώρο. Οι παρεμβάσεις θεωρήθηκαν επιβεβλημένες στο πλαίσιο των μέτρων Πολιτικής Προστασίας, για λόγους ασφαλείας, αλλά και απαραίτητες ώστε να καταστεί προσβάσιμη η έκταση και να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την εκπόνηση μελέτης αξιοποίησης των εγκαταστάσεων, στα πλαίσια του μνημονίου συνεργασίας που έχει υπογραφεί από τον Περιφερειάρχη και τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού. Βάσει αυτού, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας παρέχει τεχνική συνδρομή προκειμένου να υλοποιηθούν και να ολοκληρωθούν σε σύντομο χρονικό διάστημα οι μελέτες που αφορούν στην ανάπλαση και αξιοποίηση των αθλητικών εγκαταστάσεων Αγυιάς, δηλαδή του παλαιού κολυμβητηρίου και του περιβάλλοντος χώρου, ιδιοκτησίας της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.

Το ίδιο μνημόνιο συνεργασίας περιλαμβάνει την εκπόνηση των απαιτούμενων μελετών για την πλήρη και εύρυθμη λειτουργία του Κλειστού Γυμναστηρίου «Δ. Τόφαλος», συμπεριλαμβανόμενου του βοηθητικού γυμναστηρίου, με αντίστοιχη πρόβλεψη και για το Παπαχαραλάμπειο Εθνικό Στάδιο Ναυπάκτου.

Στην επίσκεψη στις εγκαταστάσεις της Αγυιάς συμμετείχαν ακόμη ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Τάκης Παπαδόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Αχαΐας Χαράλαμπος Μπονάνος, ο Διευθυντής του Γραφείου Περιφερειάρχη Γιάννης Μάκκας, η Διοίκηση του ΠΕΑΚ, βουλευτές κ.α.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με την ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην ολομέλεια της Βουλής, ολοκληρώνεται η τριήμερη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας που κατέθεσαν ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, Νέα Αριστερά και . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Πάτρας, πραγματοποίησαν φοιτητές καθώς και μικρή ομάδα αντιεξουσιαστών για την τραγωδία των Τεμπών. Οι φοιτητές διήλθαν από τον σταθμό του ΟΣΕ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Άλλο ένα κρούσμα βίας μεταξύ ανηλίκων σημειώθηκε σε Γυμνάσιο του Πύργου, όπως έγινε γνωστό σήμερα Πέμπτη (23.03.24). Δύο μαθήτριες Γυμνασίου ήταν οι πρωταγωνίστριες αυτού του νέου . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ενημερωτικά e-mail σε 136.673 επαγγελματίες και επιχειρήσεις που δεν έχουν ακόμα προχωρήσει στη διασύνδεση ταμειακής μηχανής με POS, απέστειλε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.  . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Πάτρας, πραγματοποίησαν φοιτητές καθώς και μικρή ομάδα αντιεξουσιαστών για την τραγωδία των Τεμπών. Οι φοιτητές διήλθαν από τον σταθμό του ΟΣΕ στην Όθωνος Αμαλίας
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Άλλο ένα κρούσμα βίας μεταξύ ανηλίκων σημειώθηκε σε Γυμνάσιο του Πύργου, όπως έγινε γνωστό σήμερα Πέμπτη (23.03.24). Δύο μαθήτριες Γυμνασίου ήταν οι πρωταγωνίστριες αυτού του νέου επεισοδίου. Σε βίν
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με σταθερούς ρυθμούς συνεχίζεται η διενέργεια δειγματοληπτικών ελέγχων προς το ευρύ κοινό  εκ μέρους της 6η ΥΠΕ, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ. Για αύριο Παρασκευή 29 Μαρτίου προγραμματίζονται δειγματολη
Image
Image

Search