Πάτρα - Δυτ. Ελλάδα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Αχαΐα: Απεργούν οι νοσοκομειακοί γιατροί στις 16 Ιουνίου

Απεργούν και οι νοσοκομειακοί γιατροί της Αχαΐας στις 16 Ιουνίου, συμμετέχοντας στην κινητοποίηση της ΟΕΝΓΕ. Η ανακοίνωση της ΕΙΝΑ έχει ως εξής: "Τις τελευταίες εβδομάδες τα ΜΜΕ συστηματικά πλέκουν το εγκώμιο της κυβέρνησης για τον τρόπο διαχείρισης της επιδημίας, φτάνοντας σε σημείο αντιστροφής της πραγματικότητας.

Αποκρύπτουν συνειδητά τη συμμόρφωση και πειθαρχία του λαού στα περιοριστικά μέτρα. Ξεχνούν την προσπάθεια που κατέβαλαν κάτω από αντίξοες συνθήκες οι υγειονομικοί για να καταστήσουν αξιόμαχο το δημόσιο σύστημα υγείας που αποδείχτηκε το μοναδικό αποκούμπι της κοινωνίας την ώρα της κρίσης.

Καμιά αναφορά για το τι (δεν) έκανε η κυβέρνηση για να θωρακίσει ουσιαστικά το ΕΣΥ.  Τελευταίοι στην πρόσθετη κρατική χρηματοδότηση για τις ανάγκες της επιδημίας και στη διενέργεια τεστ. Απροκάλυπτη ενίσχυση του ιδιωτικού τομέα. Ελάχιστες, σε σχέση με τα τεράστια κενά, προσλήψεις συμβασιούχων. Απαξίωση της δημόσιας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας που θα μπορούσε να παίξει καθοριστικό και ενισχυτικό ρόλο. Αύξηση των ΜΕΘ στα χαρτιά, μόνο από δωρεές, χωρίς στελέχωση με το απαιτούμενο εξειδικευμένο προσωπικό. Φιλικά χτυπήματα στην πλάτη για τους «ήρωες», χωρίς καμιά ουσιαστική αναγνώριση και ενίσχυση του έργου μας.

Καμιά αναφορά για το τι (δεν) κάνει για να αξιοποιήσει τον πολύτιμο χρόνο που κέρδισε ενόψει του νέου αναμενόμενου επιδημικού κύματος από φθινόπωρο.

Η ¨επανεκκίνηση¨ της οικονομίας και του τουρισμού γίνεται με καθαρά οικονομικά κριτήρια και με δεδομένο το ρίσκο μιας υγειονομικής κρίσης, τη στιγμή που τα περισσότερα νησιά δεν έχουν ούτε ένα κρεβάτι ΜΕΘ και τα νοσοκομεία λειτουργούν ως Κέντρα Υγείας λόγω της χρόνιας απαξίωσης. Όπως είπε ο κος Κοντοζαμάνης «κενά υπήρχαν και θα υπάρχουν «. Πρέπει να προσαρμοστούμε δηλαδή στις χαμηλές απαιτήσεις και να μην αναζητήσουμε ούτε ευθύνες ούτε ενόχους .

Η επανέναρξη της τακτικής λειτουργίας των νοσοκομείων αναδεικνύει με εκκωφαντικό τρόπο την απουσία στοιχειώδους σχεδίου για τη διαχείριση και αντιμετώπιση ασθενών με χρόνια νοσήματα, που αφέθηκαν κυριολεκτικά στην τύχη τους εν μέσω της επιδημίας. Τώρα είτε συνειδητά ωθούνται προς τον ιδιωτικό τομέα με το απαραίτητο αντίτιμο είτε περιμένουν για μήνες σε λίστες αναμονής.

Το κλίμα θριαμβολογίας και επανάπαυσης που συνειδητά καλλιεργείται δεν δικαιολογείται σε καμία περίπτωση. Μπορεί να αποβεί επικίνδυνο. Ο ίδιος ο ΠΟΥ συστήνει «καμία χαλάρωση και προετοιμασία για ένα μεγαλύτερο κύμα από φθινόπωρο«. Σ’ αυτή την κατεύθυνση θεωρούμε ότι θα έπρεπε να κινείται η κυβέρνηση και το Υπουργείο. Πρέπει επιτέλους να υλοποιήσει τα αιτήματα των μαχόμενων υγειονομικών και να εγκαταλείψει τα καταστροφικά σχέδια για ΣΔΙΤ.

Διενέργεια υποχρεωτικών τεστ σε όλους  τους εισερχόμενους ταξιδιώτες με ευθύνη του κράτους – Έκτακτη ενίσχυση των δημόσιων δομών υγείας στις νησιωτικές περιοχές(νοσοκομεία-ΚΥ-ΕΚΑΒ)

Εξασφάλιση επαρκών Μέσων Ατομικής Προστασίας για όλους τους υγειονομικούς – Ένταξη στα ΒΑΕ και επαναφορά του ιατρικού μισθολογίου στα προμνημονιακά επίπεδα

Μαζικές μόνιμες προσλήψεις ιατρικού, νοσηλευτικού και βοηθητικού προσωπικού για κάλυψη των λειτουργικών και οργανικών κενών – Κατάργηση του απαράδεκτου θεσμού των συμβασιούχων με ταυτόχρονη μαζική προκήρυξη μόνιμων θέσεων

Αύξηση των κλινών ΜΕΘ πάνω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο και στελέχωση με το απαραίτητο μόνιμο προσωπικό –  Ενίσχυση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας (Κ.Υ-ΤΟΜΥ) ώστε να εξασφαλιστεί πλήρης κάλυψη του πληθυσμού

Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για τη Δημόσια Υγεία

Συμμετέχουμε μαζικά στην απεργία της ΟΕΝΓΕ 16/06

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Γεμάτοι με ξερά χόρτα και κλαδιά που δημότες κλαδεύουν από τις αυλές και τους κήπους τους τα περιβόλια τους, έχουν γεμίσει τα σημεία περιμετρικά των κάδων, ακόμα και δίπλα από παιδ . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος ο 45χρονος που κατηγορείται για το θάνατο του 65χρονου Γερμανού στα Φέρμα Ιεράπετρας. Με τη διαδικασία τ . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη απέστειλε στη διευθύνουσα την Εισαγγελία Εφετών Λάρισας παραγγελία προκειμένου να διενεργηθεί πειθαρχική ευθύνη της Εισαγγελέως Πρωτ . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τον δρόμο προς τη φυλακή έδειξε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης σε 48χρονο που καταδικάστηκε τελεσίδικα επειδή παρενόχλησε σεξουαλικά και εξύβρισε μία νεαρή γυναίκα, μέ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σήμερα Παρασκευή, 19 Απριλίου, στις 11 το πρωί, θα τελεστεί το ετήσιο μνημόσυνο για τους έξι Πατρινούς που βρήκαν πριν από 33 χρόνια, τραγικό θάνατο από τη φονική έκρηξη βόμβας στην οδό Βότση.   Το
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

 Η Επιτροπή Ειρήνης Πάτρας – Δυτικής Αχαΐας σε ανακοίνωσή της αναφέρει: Η Επιτροπή Ειρήνης Πάτρας και Δυτικής Αχαΐας της Ε.Ε.Δ.Υ.Ε στο πλαίσιο της κλιμάκωσης της πολύμορφης δράσης της, που βρίσκε
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με σταθερούς ρυθμούς συνεχίζεται η διενέργεια δειγματοληπτικών ελέγχων προς το ευρύ κοινό  εκ μέρους της 6η ΥΠΕ, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ.   Για σήμερα Παρασκευή 19 Απριλίου προγραμματίζονται δειγμ
Image
Image

Search