Πάτρα - Δυτ. Ελλάδα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα: Η αγορά του γιότινγκ με σοβαρά προβλήματα - Υπό το βλέμμα της Ευρώπης

Το Ιόνιο και η Δυτική Ελλάδα (μέχρι και τις ακτές της Ηπείρου) βρίσκονται στο ενδιαφέρον της ευρωπαϊκής τουριστικής αγοράς μετά από τη χθεσινή άρση των περιοριστικών μέτρων στον τουρισμό.

Αντιδρά η Ιταλία για την απόφαση της Ελλάδας να μην «ανοίξει» τα σύνορα στους Ιταλούς τουρίστες. Ελπίδες τρέφουν το γιότινγκ και οι ιδιοκτήτες αυτόνομων τουριστικών καταλυμάτων για την περίοδο μετά από τον Ιούλιο.

Το Ιόνιο βρέθηκε και χθες στο επίκεντρο του αυστριακού Τύπου. Η εφημερίδα Wiener Zeitung, αναφερόμενη στην Ελλάδα, παράπεμψε στο άνοιγμα των ταβερνών, των μπαρ και των καφέ, υπογραμμίζοντας το γεγονός, πως για πρώτη φορά εδώ και πάνω από δύο μήνες, μπορούν πλέον να ταξιδέψουν όλοι στα νησιά του Ιονίου (και του Αιγαίου), είτε με πλοίο, είτε με αεροπλάνο. Ενδεικτική ήταν η αναφορά που έγινε στο Ιόνιο και από την ιστοσελίδα της δημόσιας Αυστριακής Ραδιοτηλεόρασης με αφορμή την επανεκκίνηση του τουρισμού στην Ελλάδα.

Το γιότινγκ

Μιλώντας με Πατρινούς που παρακολουθούν την αγορά του γιότινγκ μας εξήγησαν ότι ο κλάδος είχε να αντιμετωπίσει δύο σοβαρά προβλήματα: Την απαγόρευση του απόπλου και την αναστολή των αεροπορικών πτήσεων που μεταφέρουν περίπου το 90% των τουριστών που ναυλώνουν γιοτ.

Βρίσκεται όμως απέναντι και σε μία πρόκληση, καθώς η περίοδος λόγω της πανδημίας ευνοεί τις προσωποποιημένες διακοπές που μπορεί να περάσει π.χ. μια οικογένεια τουριστών από το εξωτερικό αντί για διακοπές μαζικού χαρακτήρα.

Η περίοδος αυτή θεωρείται μεταβατική και επιτρέπει να υπάρχει αισιοδοξία, παρά το γεγονός ότι δεν έχει αφήσει τέτοια σημάδια την τρέχουσα περίοδο. Αυτό τεκμαίρεται από τη διαπίστωση που κάνουν άνθρωποι του χώρου επισκεπτόμενοι περιοχές ελλιμενισμού σκαφών (Πάλαιρος, Μύτικας, Αστακός κ.ά.) το προηγούμενο σαββατοκύριακο. Οι περιοχές αυτές ήταν σχεδόν γεμάτες από ιστιοπλοϊκά τέτοια εποχή πέρυσι ενώ είναι γνωστό ότι τα τελευταία χρόνια το Ιόνιο κατέρριπτε το ένα ρεκόρ μετά το άλλο. Οι ίδιοι άνθρωποι μας επισήμαναν ότι αν θέλει το κράτος να βοηθήσει τον κλάδο θα πρέπει να φροντίσει ώστε να περιοριστεί η γραφειοκρατία.

Ενα σοβαρό ζήτημα είναι η αυξημένη παρουσία των Ιταλών τουριστών που υπολογίζεται σε ποσοστό 40%-50% για τη Δυτική Ελλάδα ενώ τα νησιά του Ιονίου αποτελούν παραδοσιακό τόπο διακοπών τους. Αλλά πότε θα έρθουν;

pelop.gr

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΕΛΛΑΔΑ

Η αύξηση του κατώτατου μισθού κατά 6,4%, στα 830 ευρώ μεικτά από την 1η Απριλίου αναμένεται να συμπαρασύρει 16 επιδόματα της ΔΥΠΑ. Η αύξηση του κατώτατου μισθού θα συμπαρασύρει, α . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Πολύ χαρούμενη που επιτέλους θα επιστρέψει στο σπίτι της, δίπλα στα παιδιά της, είναι η μητέρα της 12χρονης από τον Κολωνό μετά τη απόφαση του δικαστηρίου για την αθώωσή της. Το α . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Ζημιές σε υποδομές προκλήθηκαν στην Ζαχάρω, από τον σεισμό 5,7 Ρίχτερ που σημειώθηκε στις Στροφάδες, το πρωί της Παρασκευής. Σύμφωνα με πληροφορίες του ilialive.gr, από την ισχυρή . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η εκδήλωση που πραγματοποίησε η Πανελλήνια Εταιρεία Γηριατρικής & Γεροντολογίας και η ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α Ν. Αχαΐας την Τετάρτη 27 Μαρτίου στην Αίθουσα της Γηρια . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η εκδήλωση που πραγματοποίησε η Πανελλήνια Εταιρεία Γηριατρικής & Γεροντολογίας και η ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α Ν. Αχαΐας την Τετάρτη 27 Μαρτίου στην Αίθουσα της Γηριατρικής (Ν.Ε.Ο Πατρών
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Μετά την πρωινή σεισμική ακολουθία που αναστάτωσε το νομό Ηλείας, και με εντολή του αντιπεριφερειάρχη Ηλείας Νίκου Κοροβέση, όλα τα σχολεία του νομού εκκενώνονται, ενώ τα παιδιά που δεν μπορούν να α
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

29.3.24 | 4ο Αγροτικό Συνέδριο – Έκθεση «Επί Γης»Το 4ο Αγροτικό Συνέδριο – Έκθεση «Επί Γης», διοργανώνεται από το «Olympia Forum», υπό την αιγίδα του Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης με συνδιοργανώτρια την Περ
Image
Image

Search