Πάτρα - Δυτ. Ελλάδα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Δυτική Ελλάδα: Υδροπλάνα από την... Άνοιξη του 2021

Το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών δρομολογεί τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να ξεκινήσει η κατασκευή των υδατοδρομίων και στην Κρήτη ενώ την άνοιξη του 2021, αναμένονται τα πρώτα υδροπλάνα στην Κέρκυρα, την Πάτρα και τους Παξούς. Ειδικότερα, όπως, αναφέρει, ο πρόεδρος της εταιρείας «Ελληνικά Υδατοδρόμια», κ. Αναστάσιος Γκόβας, «ενώ είχε γίνει προγραμματισμός για πτήσεις στο Ιόνιο – με βάση την Κέρκυρα – το καλοκαίρι, σε συνεργασία και με τον κλάδο της κρουαζιέρας, όλα πάγωσαν».

 

Έτσι, η έναρξη των πτήσεων μεταφέρεται για την άνοιξη του ερχόμενου έτους. Ωστόσο, για να μη χαθεί το 2020, στόχος είναι, σύμφωνα με τον κ. Γκόβα, να κινηθούν οι απαραίτητες διαδικασίες και να αδειοδοτηθούν όσα περισσότερα υδατοδρόμια γίνεται.

 

Αυτή τη στιγμή κατασκευασμένα και αδειοδοτημένα είναι τα υδατοδρόμια στην Κέρκυρα, την Πάτρα και τους Παξούς. «Για να είναι βιώσιμο ένα δίκτυο υδροπλάνων, αναγκαία συνθήκη είναι να υπάρχουν αρκετά υδατοδρόμια» επισημαίνει ο κ. Γκόβας. Προς αυτήν την κατεύθυνση δρομολογούνται οι απαιτούμενες ενέργειες για την ανάπτυξη υδατοδρομίων στο υπόλοιπο Ιόνιο (Κεφαλονιά, Ζάκυνθος, Λευκάδα, Μεγανήσι και Ιθάκη), αλλά και σε Κυκλάδες, Δωδεκάνησα, Κρήτη και Αργοσαρωνικό.

 

Σημειώνεται ότι υπό την εποπτεία του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, προχωρά μέσα στο καλοκαίρι, η αδειοδότηση των 20 υδατοδρομίων του διαγωνισμού της περιφέρειας του Νοτίου Αιγαίου στις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα.

 

Η επίσπευση της λειτουργίας των υδατοδρομίων είναι μία από τις βασικές προτεραιότητες της κυβέρνησης, καθώς συμπεριλαμβάνεται στο Εθνικό Πρόγραμμα Μεταρρυθμίσεων που εστάλη στις Βρυξέλλες. Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, τα υδατοδρόμια – μαζί με άλλα σημαντικά επενδυτικά έργα – εκτιμάται ότι θα «συμβάλουν στην περαιτέρω προσέλκυση, με καινοτόμες μεθόδους, επενδύσεων αλλά και την διεύρυνση των διαθέσιμων θέσεων εργασίας για τη μόνιμη βελτίωση των εθνικών δεικτών απασχόλησης».

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Επίσκεψη  στο Κέντρο Ενημέρωσης και Προσέλκυσης Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών του Πανεπιστημίου Πατρών  (ΚΕΔΜΟΠ -Χάρισε Ζωή) πραγματοποίησαν σήμερα Τετάρτη 24 Απριλίου 2024 ο Αν . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Η μεγάλη αγάπη του Αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας Φωκίωνα Ζαΐμη είναι τα βιβλία. Δεν είναι τυχαίο που ασχολείται επαγγελματικά, εδώ και αρκετά χρόνια, με τις εκδόσεις συγγραμμάτων. Έτσι . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, στην ομιλία του, κατά τη σημερινή (Τετάρτη 24 Απρίλη) συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, μεταξύ άλλων είπε τα εξής: Τις προηγούμενες ημέρες . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Χθες (Τρίτη 23 Απριλίου) το πρωί, συνεδρίασε το Τοπικό Επιχειρησιακό Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας (Τ.Ε.Σ.Ο.Π.Π.) του Δήμου Πατρέων, υπό τον Αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστα . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Επίσκεψη  στο Κέντρο Ενημέρωσης και Προσέλκυσης Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών του Πανεπιστημίου Πατρών  (ΚΕΔΜΟΠ -Χάρισε Ζωή) πραγματοποίησαν σήμερα Τετάρτη 24 Απριλίου 2024 ο Αναπληρωτής Περιφερειά
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Η μεγάλη αγάπη του Αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας Φωκίωνα Ζαΐμη είναι τα βιβλία. Δεν είναι τυχαίο που ασχολείται επαγγελματικά, εδώ και αρκετά χρόνια, με τις εκδόσεις συγγραμμάτων. Έτσι, ανταποκρίθηκε θετι
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, στην ομιλία του, κατά τη σημερινή (Τετάρτη 24 Απρίλη) συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, μεταξύ άλλων είπε τα εξής: Τις προηγούμενες ημέρες ήρθε στην επιφάνεια
Image
Image

Search