Πάτρα - Δυτ. Ελλάδα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Γρ. Αλεξόπουλος: Σύγκληση  Δημοτικού Συμβουλίου για το Φυσικό Αέριο

 

 

 

Ο επικεφαλής της παράταξης  «Πρωτεύουσα ξανά!» κ. Γρηγόρης Αλεξόπουλος ζητάει από το Δήμαρχο Πατρέων κ. Κώστα Πελετίδη να συγκαλέσει άμεσα και δια ζώσης συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με μοναδικό θέμα το Φυσικό Αέριο παρουσία του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας του τέως Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος και του Προέδρου του ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας. 

 

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε για το θέμα αναφέρει συγκεκριμένα:

«Η πρόσκληση του Δημάρχου Πατρέων κ. Κώστα Πελετίδη προς τους επικεφαλής των παρατάξεων για ενημέρωση σχετικά με το θέμα που έχει ανακύψει και αφορά  το μεγάλο αναπτυξιακό ζήτημα  της έλευσης του Φυσικού Αερίου στην Πάτρα και τη Δυτική Ελλάδα, είναι στη σωστή κατεύθυνση και βεβαίως συμμετέχουμε σε αυτήν καταθέτοντας τις απόψεις μας, πάντα στην κατεύθυνση της εξεύρεσης λύσης με την ευρύτερη δυνατή συναίνεση που επιβάλλεται για την επίλυση των ζητημάτων της πόλης και της περιοχής μας.

Ωστόσο εκτιμώ ότι το Φυσικό Αέριο, είναι  ένα πολύ σημαντικό θέμα που πέρα από την αναπτυξιακή του διάσταση σημαίνει και δραστική μείωση του κόστους ενέργειας για τα νοικοκυριά  της περιοχής μας και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, κάτι που είναι ζωτικής σημασίας στις μέρες μας ιδίως μετά και το νέο οικονομικό πλήγμα της πανδημίας που επιβάρυνε ακόμη περισσότερο τους συμπολίτες μας.

Πιστεύω λοιπόν  ότι  το θέμα υπερβαίνει και  τις θέσεις του Δημάρχου και τις θέσεις των  επικεφαλής των παρατάξεων και απαιτείται  μια ευρύτερη ενημέρωση ώστε να μπορέσουμε να έχουμε όλα τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου πλήρη άποψη για τις ενέργειες που έχουν γίνει και το διακύβευμα των όποιων από εδώ και πέρα εξελίξεων γύρω από το ζήτημα.

Επίσης πιστεύω  ότι ένα τόσο μεγάλο θέμα, δεν μπορεί να εξαντλείται ούτε σε ανταλλαγή επιστολών και ανακοινώσεων, ούτε σε μονολόγους-τοποθετήσεις, χωρίς τη δυνατότητα περαιτέρω διευκρινήσεων και εξηγήσεων.

Για αυτό το λόγο, ζητώ από το Δήμαρχο της Πάτρας την άμεση σύγκληση συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου δια ζώσης και όχι μέσω τηλεδιάσκεψης, στην οποία θα κληθούν να συμμετέχουν και να τοποθετηθούν, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας κ. Νεκτάριος Φαρμάκης ο οποίος και ανέλαβε πρωτοβουλία σχετικά με το θέμα, ο τέως Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας κ. Απόστολος Κατσιφάρας, ο οποίος και χειρίστηκε το θέμα τα προηγούμενα χρόνια σε συνεννόηση με το Δήμαρχο Πατρέων και ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας κ. Βασίλης Αϊβαλής, εκ μέρους  του φορέα που έχει αναλάβει πρωτοβουλίες υποστήριξης του όλου εγχειρήματος.

Η ανάπτυξη της Δυτικής Ελλάδας, αλλά και η δυνατότητα να εξοικονομούν οι πολίτες χρήματα από τη χρήση πολύ φθηνότερης ενέργειας, επιβάλλει την  απολύτως σοβαρή και σε βάθος αντιμετώπιση του ζητήματος. Πρέπει να σταθούμε όλοι στο ύψος των περιστάσεων».

 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ιστορική βραδιά για τον Ολυμπιακό. Οι ερυθρόλευκοι για πρώτη φορά βρίσκονται στα ημιτελικά ευρωπαϊκής διοργάνωσης, καθώς επικράτησαν 3-2 στα πέναλτι της Φενέρμπαχτσε με ήρωα τον Τζ . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Σε περισσότερες από 2.165 κλήσεις στο τηλεφωνικό κέντρο της Άμεσης Δράσης ανταποκρίθηκαν αστυνομικοί σε όλη τη χώρα που αφορούσαν περιπτώσεις ενδοοικογενειακής βίας το πρώτο 15νθήμ . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας ενόψει των Ευρωεκλογών διαπιστώνει η δημοσκόπηση της Metron Analysis, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να θεωρείται καταλληλότερος ως πρωθυπουργός. Στην εκ . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Η Μπριζ ήταν καλύτερη και στην Τούμπα, μετά το ματς στο Βέλγιο, κέρδισε τον ΠΑΟΚ με 2-0 με δύο γκολ από τον Τζούτγκλα στο πρώτο 45λεπτο και πέρασε στα ημιτελικά όπου θα βρει απέναν . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Συνολικά (1230) μαθητές Γυμνασίων της Δυτικής Ελλάδας συμμετείχαν στο Θεματικό Πάρκο «Χτίζουμε τοίχο στη νεανική παραβατικότητα», πουλειτούργησε από από τις 27 Μαρτίου στην Πάτρα, στον Πύργο, στο Αγρί
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού (9/2024) που εκδόθηκε από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, σήμερα Πέμπτη 18 Απριλίου 2024, πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού προβλέπεται στο μεγαλύτερο
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Κηδεύεται τηνΠαρασκευή ο 47χρονος Φίλιππος Δημητρακόπουλος, ο οποίος έφυγε από τη ζωή μετά από γενναία μάχη με τον καρκίνο Ηταν παντρεμένος με την πρώην παρουσιάστρια εκπομπών Ματίνα Μιχάλη με την οπ
Image
Image

Search