Πάτρα - Δυτ. Ελλάδα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Οι φοιτητές της Πάτρας και οι συλλόγοι τους στο πλευρό του Βασίλη Δημάκη

Φοιτητικοί σύλλογοι πραγματοποίησαν συγκέντρωση και πορεία αλληλεγγύης στο Βασίλη Δημάκη σήμερα το απόγευμα στην την Πλατεία Γεωργίου.

"Ο εμπαιγμός του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και της Γενικής Γραμματείας Αντεγκληματικής Πολιτικής προς τον φοιτητή του τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του ΕΚΠΑ, Βασίλη Δημάκη, όχι μόνο συνεχίζεται, αλλά έχει πλέον ξεπεράσει κάθε όριο. Μέχρι και σήμερα, ο συνάδελφος μας δεν έχει πρόσβαση στα βιβλία του, ούτε σε κάποιον υπολογιστή με σύνδεση στο ίντερνετ ώστε να μπορέσει να παρακολουθήσει τις ηλεκτρονικές διαλέξεις.

Δεν έχει υλοποιηθεί καμία από τις δεσμεύσεις που του δόθηκαν. Το Σάββατο 23/5 ήταν η ημερομηνία λήξης της υποτιθέμενης καραντίνας στην οποία βρίσκονταν λόγω της μεταγωγής του. Όλο αυτό το διάστημα δεν πληρούνταν κανένας από τους προβλεπόμενους υγειονομικούς κανόνες, δείχνοντας με τον πιο άμεσο τρόπο πως η «καραντίνα» ήταν στην πραγματικότητα ένα πρόσχημα ώστε ο συνάδελφος μας να μην επιστρέψει στο γενικό πληθυσμό, μαζί με τους υπόλοιπους συγκρατούμενους του.

Το Σάββατο 23/5 λοιπόν, δεν υπήρξε απολύτως καμία κίνηση επιστροφής του Δημάκη στο κελί του, ούτε φυσικά του δόθηκε ο κατάλληλος υλικοτεχνικός εξοπλισμός για να ξεκινήσει -έστω καθυστερημένα- να παρακολουθεί τις διαλέξεις. Έτσι, ο Βασίλης Δημάκης κατέφυγε ξανά στο μόνο όπλο που έχει απέναντι στην εκδικητικότητα -σε σημείο βασανισμού πλέον- του λεγόμενου σωφρονιστικού συστήματος: ανακοίνωσε εκ νέου απεργία πείνας και δίψας, με την υγεία του να βρίσκεται σε πολύ εύθραυστη κατάσταση και τη ζωή του να κινδυνεύει.

Η επίσημη απάντηση από τη Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής ήταν «να περιμένει να συνεδριάσει η κεντρική επιτροπή μεταγωγών στο τέλος της εβδομάδας»(!) όταν, δηλαδή, θα έχουν τελειώσει και οι τελευταίες ηλεκτρονικές παραδόσεις πριν την εξεταστική. Φυσικά η γ.γ Αντεγκληματικής Πολιτικής απέφυγε να αναφέρει πως η Κεντρική Επιτροπή Μεταγωγών παρακάμφθηκε πλήρως όταν αποφασίστηκε η παράνομη μεταγωγή του Βασίλη Δημάκη στα Γρεβενά. Απέφυγε επίσης κάθε αναφορά στο γεγονός πως δεν έχει δοθεί πρόσβαση στις διαλέξεις στον Δημάκη. Απέναντι στη περιφρόνηση και τον εμπαιγμό που δείχνουν οι αρχές προς τον συνάδελφο μας, εμείς οφείλουμε να συνεχίσουμε τον αγώνα για τα αυτονόητα.

- Ο Βασίλης Δημάκης ανήκει στο Πολιτικό

- Όχι στην εκδικητική μεταχείριση του Βασίλη Δημάκη

-Να ικανοποιηθούν άμεσα τα δίκαια αιτήματα του. Άμεση επιστροφή στο γενικό πληθυσμό και παροχή του κατάλληλου εξοπλισμού ώστε να παρακολουθήσει τις ηλεκτρονικές διαλέξεις.

Φοιτητικοί Σύλλογοι και κοινωνικοί φορείς στηρίζουμε τον αγώνα του Βασίλη Δημάκη.  ΓΙΑ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΝ Η ΖΩΗ ΚΑΙ Η ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ !"αναφέρει η ανακοίνωση των φοιτητικών συλλόγων Ηλεκτρολόγων Μηχανικών, Βιολογικού, Φιλολογίας

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ιστορική βραδιά για τον Ολυμπιακό. Οι ερυθρόλευκοι για πρώτη φορά βρίσκονται στα ημιτελικά ευρωπαϊκής διοργάνωσης, καθώς επικράτησαν 3-2 στα πέναλτι της Φενέρμπαχτσε με ήρωα τον Τζ . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Σε περισσότερες από 2.165 κλήσεις στο τηλεφωνικό κέντρο της Άμεσης Δράσης ανταποκρίθηκαν αστυνομικοί σε όλη τη χώρα που αφορούσαν περιπτώσεις ενδοοικογενειακής βίας το πρώτο 15νθήμ . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας ενόψει των Ευρωεκλογών διαπιστώνει η δημοσκόπηση της Metron Analysis, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να θεωρείται καταλληλότερος ως πρωθυπουργός. Στην εκ . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Η Μπριζ ήταν καλύτερη και στην Τούμπα, μετά το ματς στο Βέλγιο, κέρδισε τον ΠΑΟΚ με 2-0 με δύο γκολ από τον Τζούτγκλα στο πρώτο 45λεπτο και πέρασε στα ημιτελικά όπου θα βρει απέναν . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Συνολικά (1230) μαθητές Γυμνασίων της Δυτικής Ελλάδας συμμετείχαν στο Θεματικό Πάρκο «Χτίζουμε τοίχο στη νεανική παραβατικότητα», πουλειτούργησε από από τις 27 Μαρτίου στην Πάτρα, στον Πύργο, στο Αγρί
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού (9/2024) που εκδόθηκε από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, σήμερα Πέμπτη 18 Απριλίου 2024, πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού προβλέπεται στο μεγαλύτερο
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Κηδεύεται τηνΠαρασκευή ο 47χρονος Φίλιππος Δημητρακόπουλος, ο οποίος έφυγε από τη ζωή μετά από γενναία μάχη με τον καρκίνο Ηταν παντρεμένος με την πρώην παρουσιάστρια εκπομπών Ματίνα Μιχάλη με την οπ
Image
Image

Search