ΚΟΣΜΟΣ

ΚΟΣΜΟΣ

Koρωνοϊός: Θρίλερ με το κρουαζιερόπλοιο στον Παναμά

Σε θρίλερ για γερά νεύρα εξελίσσεται ο αποκλεισμός 1243 επιβατών και 586 μελών πληρώματος που είναι αποκλεισμένοι ανοικτά του Παναμά στο κρουαζιερόπλοιο Zaandam, το οποίο έχει γίνει εστία του κοροναϊόυ.
Τέσσερα άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους από τον κοροναϊό, ενώ δύο ακόμα έχουν βρεθεί θετικά. Παράλληλα, εκατοντάδες είναι οι επιβάτες που παρουσιάζουν ύποπτα συμπτώματα.

Οι αρχές του Παναμά δεν έχουν επιτρέψει στο κρουαζιερόπλοιο να περάσει από τη διώρυγα ώστε να ελλιμενιστεί στη Φλόριντα των ΗΠΑ.
Παράλληλα, η Χιλή – από όπου ξεκίνησε το κρουαζιερόπλοιο στις 14 Μαρτίου – και η Αργεντινή αρνήθηκαν να επιτρέψουν τον ελλιμενισμό του πλοίου.
Για βοήθεια έχει έρθει μόνο το κρουαζιερόπλοιο Rotterdam της ίδιας εταιρείας, μεταφέροντας προμήθειες και τεστ για τον κοροναϊό. Αυτό το Σαββατοκύριακο γίνεται επιχείρηση για τη μεταφορά κάποιων υγειών επιβατών από το ένα κρουαζιερόπλοιο στο άλλο.
Ωστόσο, τα μέτρα ασφαλείας είναι υπερβολικά αυστηρά: δεν επιτρέπεται η είσοδος στο «υγιές» πλοίο στους επιβάτες που έχουν αναπτύξει έστω και το παραμικρό σύμπτωμα, ακόμα και αν πρόκειται για έναν ελαφρύ βήχα!
Συγκλονιστικές μαρτυρίες επιβατών
Οι ταξιδιώτες στο πλοίο είναι κατά κύριο λόγο Αμερικανοί, Αυστραλοί και Βρετανοί, οι οποίοι δεν έχουν πατήσει στη στεριά εδώ και δύο εβδομάδες.
Ένας εξ αυτών, ο οποίος ταξιδεύει με τη σύζυγό του, επικοινώνησε με τον Guardian και σκιαγράφησε την κατάσταση που επικρατεί εντός του κρουαζιερόπλοιου.
«Ο καπετάνιος μας ζήτησε να παραμείνουμε στις καμπίνες μας στις 22 Μαρτίου. Στην αρχή μας φέρναν ζεστά γεύματα τρεις φορές την ημέρα, αλλά πλέον αυτό έχει σταματήσει».
Ανά διαστήματα τριών ημερών, επιτρέπεται στους υγιείς επιβάτες να βγουν στο κατάστρωμα για καθαρό αέρα για μόλις 30 λεπτά.
Μόλις μαθεύτηκε η είδηση για τους τέσσερις θανάτους, επικράτησε απόλυτος πανικός στο πλοίο.
Μία άλλη επιβάτης είπε: «Δεν μας έχουν πει τίποτα, δεν ξέρουμε πού θα πάμε! Ελπίζουμε ότι θα γίνει κάτι επιτέλους και για τους υγιείς και για τους αρρώστους».
Φρικτές οι συνθήκες για το πλήρωμα που είναι σε καραντίνα
Ακόμα πιο ζοφερή είναι η κατάσταση για τα μέλη του πληρώματος που είτε είναι άρρωστα είτε εμφανίζουν ύποπτα συμπτώματα.
Τα άτομα αυτά τοποθετούνται ανά δύο σε καραντίνα σε καμπίνες των 5 τετραγωνικών μέτρων.
Τους δίνουν να φάνε μόνο τρία κομμάτια ψωμί και λίγα δημητριακά κάθε μέρα.
Τέλος, σύμφωνα με καταγγελίες, υποφέρουν από έλλειψη νερού και καθαρού αέρα.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Θεόδωρος Κανελλόπουλος σχολίασε επί της ουσίας την μη αξιοποίηση του λιμανιού της Πάτρας. Η ανάρτησή του«Είναι γνωστό ότι η βιομηχα . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο θα ανακοινώσει σήμερα την απόφαση του για μία από τις πιο αποκρουστικές υποθέσεις, με θύμα ένα ανήλικο παιδί, που έχουν απασχολήσει την Δικαιοσύνη. Την υ . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ένα σοβαρό ατύχημα είχε ένας αγρότης χθες (28/03) το πρωί, στην Στιμάγκα Κορινθίας, κατά την διάρκεια εργασιών σε χωράφι. Σύμφωνα με πληροφορίες του korinthostv.gr, ο άτυχος ά . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εκτός λειτουργίας την θα είναι την Κυριακή 31 Μαρτίου 2024, όλες οι υπηρεσίες της ΗΔΙΚΑ ΑΕ από τις 8:00 π.μ. έως τις 20:00 μ.μ., λόγω προγραμματισμένης αναβάθμισης του Πληροφοριακο . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Θεόδωρος Κανελλόπουλος σχολίασε επί της ουσίας την μη αξιοποίηση του λιμανιού της Πάτρας. Η ανάρτησή του«Είναι γνωστό ότι η βιομηχανία της κρουαζιέρας
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σήμερα η οικογένειά της, συγγενέις και φίλοι θα αποχαιρετήσουν την Ντιάνα Καράμπελα - Μαγνησαλή, που έφυγε σε ηλικία 60 ετών. Η εξόδιος ακολουθία θα τελεσθεί στον Ιερό Ναό Αγίου Ανδρέα (νέο) Πατρών σ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Πάτρας, πραγματοποίησαν φοιτητές καθώς και μικρή ομάδα αντιεξουσιαστών για την τραγωδία των Τεμπών. Οι φοιτητές διήλθαν από τον σταθμό του ΟΣΕ στην Όθωνος Αμαλίας
Image
Image

Search