ΚΟΣΜΟΣ

ΚΟΣΜΟΣ

Εντυπωσιακή πορεία 600 δημάρχων στο Μιλάνο κατά του μίσους

Πλαισιωμένη από 600 δημάρχους, όλων των πολιτικών αποχρώσεων, αποθεώθηκε χθες το βράδυ στο Μιλάνο η ισόβια γερουσιαστής και επιζήσασα του Ολοκαυτώματος Λιλιάνα Σέγκρε, στην εντυπωσιακή σε θέαμα και παλμό εκδήλωση που διοργάνωσαν οι πρώτοι πολίτες των ιταλικών πόλεων ενάντια στο μίσος στην κοινωνία και τις απειλές, των οποίων αυτή η εμβληματική γυναίκα έχει αποτελέσει στόχο τον τελευταίο καιρό.

Η εντυπωσιακή «πορεία των δημάρχων», που κατά τους ίδιους αποτελούσε «την πολιτειακή φρουρά» της Σέγκρε και διατράνωνε πως «το μίσος δεν έχει μέλλον» στη χώρα, διέσχισε τη διάσημη Γκαλερία Βιτόριο Εμμανουέλε στην πλατεία του Ντουόμο και κατέληξε στην πλατεία της Σκάλας του Μιλάνου. Το πλήθος που συνόδευσε τους δημάρχους στην αξιομνημόνευτη πορεία τους αποθέωσε τη Σέγκρε και με μία φωνή έψαλλε πολλές φορές το γνωστό παρτιζάνικο εμψυχωτικό τραγούδι «Μπέλα Τσάο».

 

«Θέλουμε να διαμηνύσουμε με ένταση σε όλους πως δεν πρόκειται να αποδεχθούμε κανενός είδους φανατισμό. Ο μοναδικός φανατισμός που εμείς οι δήμαρχοι της χώρας αποδεχόμαστε είναι εκείνος υπέρ της ελευθερίας, της δημοκρατίας και του σεβασμού προς τον άλλο», τόνισε από του βήματος, εκπροσωπώντας τους δημάρχους, ο πρώτος πολίτης του Μπάρι, Αντόνιο Ντεκάρο. Ο ίδιος πρόσθεσε πως, φορώντας τις τελετουργικές τους τρίχρωμες κορδέλες, οι δήμαρχοι σχημάτισαν μία «πολιτειακή φρουρά» για τη Σέγκρε και πως ήλθαν από όλη την Ιταλία, αρχικά δηλώνοντας συμμετοχή 1.000, αλλά τελικά μετέβησαν στο Μιλάνο 600.

Μάλιστα, αρκετοί δήμαρχοι προέρχονταν από τις παρατάξεις Λέγκα, Forza Italia, Αδέλφια της Ιταλίας, οι οποίες στο Κοινοβούλιο καταψήφισαν την πρόταση να συσταθεί μία επιτροπή, με επικεφαλής τη Σέγκρε, με αντικείμενο την καταπολέμηση του μίσους και του αντισημιτισμού, σύμφωνα με ιταλικά ΜΜΕ και το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο δήμαρχος του Μιλάνου, Μπέπε Σάλα, έστειλε κι εκείνος από την πλευρά του ένα ηχηρό μήνυμα στους «σπορείς του μίσους: Είμαστε έτοιμοι να επιστρέψουμε στις πλατείες εάν το κλίμα δεν αλλάξει», δηλώνοντας πως στην Ιταλία υπάρχει απτός «κίνδυνος για επιστροφή του ρατσισμού, γι' αυτό εμείς βρισκόμαστε στον δρόμο».

Από την πλευρά της η Σέγκρε, απευθυνόμενη στο πλήθος, επισήμανε: «Ακούγεται μία μεγάλη μουσική από αυτήν την πλατεία (της Σκάλας), ο ναός της μουσικής σήμερα βρίσκεται εδώ έξω. Βρισκόμαστε εδώ για να μιλήσουμε για αγάπη κι όχι για μίσος. Ας αφήσουμε το μίσος στους ανώνυμους του πληκτρολογίου. Αρκεί τόσο μίσος, απόψε δεν υπάρχει αδιαφορία, αλλά είναι μία γιορτινή ατμόσφαιρα».

Μετά την ομιλία της Σάγκρε, το πλήθος τήρησε ενός λεπτού σιγής και κατόπιν ο πρόεδρος της Ιταλικής Ένωσης Δημάρχων και Κοινοταρχών (ANCI) πέρασε στη γερουσιαστή μία τρίχρωμη κορδέλα, χρίζοντάς την επίτιμο μέλος όλων των οργανώσεων δημάρχων, περιφερειαρχών (UPI) και Αυτόνομων Περιοχών (ALI), που διοργάνωσαν την εκδήλωση, ενώ στη συνέχεια όλοι έψαλλαν τον Εθνικό Ύμνο.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Διευρυμένη συνάντηση εργασίας, ενόψει της επικείμενης έναρξης της τουριστικής περιόδου στη Δυτική Αχαΐα, είχε ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας Γρηγόρης Αλεξόπουλος, ο οποίος υποδέχθηκε στ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Εφυγε από τη ζωή σε ηλικία 67 ετών ο Νικόλαος Κεραμιδάς, μετά από πολύμηνη μάχη με ασθένεια. Γεννημένος το 1957, ξεκίνησε να εργάζεται σε εκτελωνιστικό γραφείο από το 1969 σε ηλικί . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Αποπνικτική παραμένει η ατμόσφαιρα στην Πάτρα, με την σκόνη να έχει απομονώσει την πόλη, αφού ο ορίζοντας είναι τελείως κλειστός και χάθηκαν στην κυριολεξία, η Ναύπακτος, η Παλιοβο . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Συνελήφθη, προχθές το πρωί, στον Πύργο , από τους αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου, ένας ημεδαπός άνδρας, σε βάρος του οποίου σχηματ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Εφυγε από τη ζωή σε ηλικία 67 ετών ο Νικόλαος Κεραμιδάς, μετά από πολύμηνη μάχη με ασθένεια. Γεννημένος το 1957, ξεκίνησε να εργάζεται σε εκτελωνιστικό γραφείο από το 1969 σε ηλικία 13 ετών. Διετέλεσ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Συνελήφθη, προχθές το πρωί, στον Πύργο , από τους αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου, ένας ημεδαπός άνδρας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε, κακουργηματι
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Μία τεράστια τρύπα, έχει ανοίξει στο οδόστρωμα στην συμβολή των οδών Καποδιστρίου και Κουμανιώτη στην Πάτρα. Μάλιστα ένα σήμα στην τεράστια λακούβα, προειδοποιεί τους οδηγούς και τους πεζούς για τον κ
Image
Image

Search