ΚΟΣΜΟΣ

ΚΟΣΜΟΣ

Κονιάκ 100 ετών βρέθηκε σε ναυάγιο

Το 1917, κατά τον Ά Παγκόσμιο πόλεμο, το σουηδικό ατμόπλοιο S/S Kyros, που μετέφερε 50 κιβώτια κονιάκ και λικέρ στη Ρωσία, βυθίστηκε από γερμανικό υποβρύχιο γιατί το φορτίο θεωρήθηκε από τον καπετάνιο λαθραίο. Το πλήρωμα σώθηκε, ωστόσο όλο το φορτίο βυθίστηκε μαζί με το πλοίο κοντά στις νήσους Άλαντ στη Βαλτική, όπου παρέμεινε μέχρι τον προηγούμενο μήνα. Μετά από αρκετά χρόνια προετοιμασιών, η ομάδα κυνηγών διασωθέντων αντικειμένων Ocean X συνεργάστηκε με το σκάφος Deepsea Worker και την ομάδα iXplorer για να ανασύρουν τα κιβώτια από το ναυάγιο τα οποία θα μπορούσαν να πουληθούν σε δημοπρασία έναντι υψηλού χρηματικού αντιτίμου. Το ναυάγιο ανακαλύφθηκε το 1999 αλλά θεωρήθηκε ότι η άμεση απόσυρση του φορτίου ίσως να ήταν πολύ επικίνδυνη. Χρησιμοποιώντας λοιπόν ρομποτική τεχνολογία η Ocean X κατάφερε να περισυλλέξει 600 φιάλες κονιάκ De Haartman & Co και 300 φιάλες λικέρ Benedictine. Το συγκεκριμένο κονιάκ δεν παράγεται πλέον ενώ το Benedictine (βενεδικτίνη) , το μοναδικό αυτό ποτό που δημιουργήθηκε τουλάχιστον 500 χρόνια πριν από μοναχούς, έχει περάσει πλέον στα χέρια του ομίλου Bacardi-Martini. Δεν είναι ακόμα γνωστό το αν τα προϊόντα είναι πόσιμα αλλά έχουν σταλεί δείγματα για ανάλυση σε εργαστήρια στη Σουηδία και τη Μόσχα.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Μια ιστορική βραδιά έζησαν όσοι βρέθηκαν στο ΟΑΚΑ, αφού ο Παναθηναϊκός υπέταξε τη Μακάμπι Τελ Αβίβ στην καυτή έδρα του και προκρίθηκε στο Final Four της EuroLeague μετά από 12 χρόν . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Η Ντόρτμουντ προκρίθηκε για τρίτη φορά στον τελικό του Champions League, ψάχνοντας το δεύτερο τρόπαιο εκεί όπου ηττήθηκε την προηγούμενη φορά, στο "Γουέμπλεϊ". Το 1-0 επί της Παρί . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ο Παναθηναϊκός AKTOR έκανε το καθήκον του στο Game 5 στο ΟΑΚΑ, καθώς επικράτησε 81-72 της Μακάμπι και προκρίθηκε στο Final Four της EuroLeague. Ο Εργκίν Αταμάν ήταν ευτυχισμένος πο . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Η αναμονή έλαβε τέλος. Οριστικά. Μετά από δώδεκα (12) χρόνια, που έμοιαζαν να μην έχουν τέλος, ο Παναθηναϊκός AKTOR είναι ξανά στο Final Four. Σε ένα παιχνίδι που οι άμυνες τσάκιζα . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Η σιέστα των πασχαλινών διακοπών ολοκληρώνεται και τα κόμματα αρχίζουν να ζεσταίνουν τις μηχανές τους ενόψει ευρωεκλογών. Ετσι και στην Πάτρα οι κομματικοί μηχανισμοί ετοιμάζουν τις εξορμήσεις τους,
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Η ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ Αχαΐας διοργανώνει  ανοιχτή πολιτική εκδήλωση την Πέμπτη 9η Μάϊου 2024 και ώρα 7:30 μμ το απόγευμα στο Θέατρο Επίκεντρο, Νόρμαν 16 και Αγίου Διονυσίου 36, στην Πάτρα με θέμα:  «ΕΥΡΩΠΗ:
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Αναβίωσε για άλλη μια χρονιά το έθιμο των ιπποδρομιών στον Άγιο Γεώργιο Μεσολογγίου. Με έξι κούρσες παρουσία εκατοντάδων θεατών οι οποίοι καταχειροκρότησαν τους συμμετέχοντες. Νωρίτερα στην  εκκλησία
Image
Image

Search