ΚΟΣΜΟΣ

ΚΟΣΜΟΣ

Μαίνονται οι φωτιές στην Αυστραλία, τέσσερις οι νεκροί

 Σε τέσσερις ανεβάζει νεότερος απολογισμός τους νεκρούς από τις καταστροφικές φωτιές που μαίνονται στο ανατολικό τμήμα της Αυστραλίας, σαρώνοντας τα πάντα στο πέρασμά τους.

 

Ένα πτώμα βρέθηκε κοντά στην πόλη Κέμπσι, στην επαρχία της Νέας Νότιας Ουαλίας, σε μια από τις πολλές περιοχές που πλήττονται από τις πυρκαγιές σε εκτάσεις με θάμνους ή χαμηλή βλάστηση. Σύμφωνα με την αστυνομία, το θύμα εκτιμάται πως είναι ένας 58χρονος, ο οποίος ζούσε σε ένα προχειροφτιαγμένο κτίσμα στην περιοχή και αγνοείτο από την Παρασκευή.

 

Άλλοι τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη Νέα Νότια Ουαλία, την περιοχή η οποία επλήγη σκληρότερα από τις πυρκαγιές που μαίνονται από την περασμένη εβδομάδα, ενισχυμένες από τους ισχυρούς ανέμους, τις ασυνήθιστα υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες και την ξηρότητα της βλάστησης, όπως υπενθυμίζει το ΑΜΠΕ.

 

Εκατοντάδες σπίτια έχουν υποστεί ζημιές ή καταστραφεί και πάνω από δέκα εκατομμύρια στρέμματα βλάστησης έχουν μετατραπεί σε αποκαΐδια.

 

Τέτοιες πυρκαγιές καταγράφονται σχεδόν κάθε χρόνο στην Αυστραλία από την άνοιξη ως τα τέλη του καλοκαιριού στο θερινό ημισφαίριο, όμως φέτος, η περίοδος των πυρκαγιών άρχισε πάρα πολύ πρόωρα και με τρομακτική σφοδρότητα. Αυτή ενδέχεται να εξελιχθεί σε μια από τις χειρότερες περιόδους πυρκαγιών που έχει βιώσει ποτέ η Αυστραλία.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Στο Γενικό Νοσοκομείο του Πύργου, τραυματισμένος, κατέληξε ένας 19χρονος μετά από άγρια συμπλοκή που σημειώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής στα Χαλικιάτικα. Σύμφωνα με τις πληροφορ . . .
ΕΛΛΑΔΑ

Το κλίμα νευρικότητας και ανησυχίας που πυροδοτήθηκε από τις τελευταίες εξελίξεις στη Μ. Ανατολή και ειδικότερα με την επίθεση του Ιράν κατά του Ισραήλ εξακολουθεί να αποτυπώνεται . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με την εξέταση της Δήμητρας Πισπιρίγκου η οποία ξέσπασε σε λυγμούς όταν η εισαγγελέας της έδειξε φωτογραφία της μόλις έξι μηνών νεκρής ανιψιάς της, συνεχίστηκε η δίκη της Ρούλας Πι . . .
LIFE STYLE

Το ενδεχόμενο του γάμου με τη σύντροφό του, Ιωάννα Τούνη, ρώτησε ένας δημοσιογράφος τον Δημήτρη Αλεξάνδρου, κατά τη διάρκεια δημόσιας εξόδου το βράδυ της Πέμπτης 18 Απριλίου. Την . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Στο Γενικό Νοσοκομείο του Πύργου, τραυματισμένος, κατέληξε ένας 19χρονος μετά από άγρια συμπλοκή που σημειώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής στα Χαλικιάτικα. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του patrisnews.c
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με την εξέταση της Δήμητρας Πισπιρίγκου η οποία ξέσπασε σε λυγμούς όταν η εισαγγελέας της έδειξε φωτογραφία της μόλις έξι μηνών νεκρής ανιψιάς της, συνεχίστηκε η δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου για τους θ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με σημαντική ανταπόκριση πολιτών, ανθρώπων της αυτοδιοίκησης, καθώς επίσηςεκπροσώπων φορέων και συλλόγων πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 17 Απριλίου ηημερίδα με θέμα «Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-
Image
Image

Search