ΚΟΣΜΟΣ

ΚΟΣΜΟΣ

Mαργαριτάρι 8.000 ετών θα κοσμεί την έκθεση του Αμπού Ντάμπι

  Ένα μαργαριτάρι 8.000 ετών, που παρουσιάζεται ως το αρχαιότερο στον κόσμο, θα εκτεθεί για πρώτη φορά στο κοινό στις 30 Οκτωβρίου στο Λούβρο του Αμπού Ντάμπι, ανακοίνωσε το υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού του εμιράτου.

Το "μαργαριτάρι του Αμπού Ντάμπι" όπως αποκαλείται, που ανακαλύφθηκε από αρχαιολόγους στο νησί Μαραουάχ, στ΄ανοιχτά της πρωτεύουσας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, ανήκει στο Εθνικό Μουσείο Ζάγιεντ.

Το κόσμημα αυτό θα παρουσιαστεί στο κοινό κατά τη διάρκεια έκθεσης με τίτλο "10.000 years of Luxury" (10.000 χρόνια πολυτέλειας) από τις 30 Οκτωβρίου έως τις 18 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού.

Αναλύσεις με άνθρακα 14 επέτρεψαν να αποκαλυφθεί ότι τα στρώματα των βράχων απ' όπου προέρχεται το μαργαριτάρι χρονολογούνται 5.600 έως 5.800 χρόνια πριν από την εποχή μας, κατά τη διάρκεια της νεολιθικής εποχής.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Μέσα από την ψηφιακή εφαρμογή «MyCoast» θα μπορούν οι πολίτες να υποβάλουν άμεσα καταγγελίες για υπέρβαση των παραχωρήσεων ή για αυθαίρετη κατάληψη παραλίας. Συγκεκριμένα, δ . . .
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τα αποκαλυπτήρια του ψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ για τις ευρωκλογές έκανε ο Στέφανος Κασσελάκης καθώς παρουσίασε στο Κέντρο Πολιτισμού – Ελληνικός Κόσμος και τα πέντε τελευταία ονόματ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ισχυρό μπουρίνι το απόγευμα της Παρασκευής στην περιοχή της Μεσσάτιδας Πατρών, με τα φαινόμενα να είναι έντονα σε Πετρωτό, Σαραβάλι, Κεφαλόβρυσο και Κρήνη. Το σκηνικό του καιρού συ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Λίγα λεπτά μετά το τροχαίο με τραυματισμό δικυκλιστή στους Πέντε Δρόμους της Πάτρας, είχαμε δύο ακόμη με τραυματισμούς. Αρχικά, κοντά στην πλατεία Βουδ, συγκρούστηκαν δύο ΙΧ με απο . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ισχυρό μπουρίνι το απόγευμα της Παρασκευής στην περιοχή της Μεσσάτιδας Πατρών, με τα φαινόμενα να είναι έντονα σε Πετρωτό, Σαραβάλι, Κεφαλόβρυσο και Κρήνη. Το σκηνικό του καιρού συνέθεταν σφοδροί άνεμ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Λίγα λεπτά μετά το τροχαίο με τραυματισμό δικυκλιστή στους Πέντε Δρόμους της Πάτρας, είχαμε δύο ακόμη με τραυματισμούς. Αρχικά, κοντά στην πλατεία Βουδ, συγκρούστηκαν δύο ΙΧ με αποτέλεσμα τον τραυματι
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Στο Γενικό Νοσοκομείο του Πύργου, τραυματισμένος, κατέληξε ένας 19χρονος μετά από άγρια συμπλοκή που σημειώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής στα Χαλικιάτικα. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του patrisnews.c
Image
Image

Search