ΚΟΣΜΟΣ

ΚΟΣΜΟΣ

Ο Ζάεφ ανακοίνωσε πρόωρες εκλογές

Τη διεξαγωγή πρόωρων βουλευτικών εκλογών το συντομότερο δυνατό στη Βόρεια Μακεδονία, μετά το «όχι» της ΕΕ στην έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων, πρότεινε ο πρωθυπουργός της χώρας Ζόραν Ζάεφ.

Ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας, σε διάγγελμά του πριν από λίγο ανέφερε ότι μετά την «απογοητευτική», όπως τη χαρακτήρισε απόφαση της ΕΕ, πρέπει οι πολίτες της χώρας να αποφανθούν και να επιλέξουν ποιο δρόμο πρέπει να ακολουθήσει η χώρα.

Ο Ζόραν Ζάεφ συμπλήρωσε ότι την πρότασή του για πρόωρες βουλευτικές εκλογές το συντομότερο δυνατό, θα υποβάλει στην έκτακτη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών της χώρας, που θα διεξαχθεί αύριο το απόγευμα στα Σκόπια.

Ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας υποστήριξε ότι η χώρα του εκπλήρωσε τις  υποχρεώσεις της, προκειμένου να ξεκινήσει τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις, όμως η ΕΕ.λόγω «προβλημάτων», όπως είπε, στο εσωτερικό της δεν κατόρθωσε να εκπληρώσει τις δικές της υποσχέσεις απέναντι στη Βόρεια Μακεδονία και έκανε λόγο για «ιστορικό λάθος» της Ένωσης.

Μόλις χθες, το μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης, το VMRO–DPMNE κατηγόρησε την κυβέρνηση του Ζόραν Ζάεφ ότι φέρει ακέραια την ευθύνη για το γεγονός ότι η χώρα δεν έλαβε ημερομηνία έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την ΕΕ και ζήτησε τη διεξαγωγή πρόωρων βουλευτικών εκλογών.

Πηγή: ert.gr

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, εκφράζει την θλίψη του για τον θάνατο του Ηρακλή Σίψα, πρώην εκδότη της εβδομαδιαίας τοπικής εφημερίδας «Πατρινές Ώρες», και απευθύνει συλλυπη . . .
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

“Οι δηλώσεις του Τούρκου προέδρου σχετικά με την παράνομη εισβολή στην Κύπρο το 1974 συνιστούν πρόδηλη στρέβλωση της ιστορικής αλήθειας και προσβολή στην μνήμη των θυμάτων” αναφέρο . . .
ΑΠΟΨΕΙΣ

Δεν πέρασαν λίγα 24ωρα από την κιτς φιέστα του κ. Γεωργιάδη με τα απογευματινά χειρουργεία και η πολιτική της κυβέρνησης που υπονομεύει τη λειτουργία του δημόσιου συστήματος υγείας . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Καταστημάτων Εστίασης και Αναψυχής επιτίθεται με σφοδρότητα προς τους υπευθύνους για την παράνομη δράση πλανοδίων. Συγκεκριμένα αναφέρει: Το τριήμερ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, εκφράζει την θλίψη του για τον θάνατο του Ηρακλή Σίψα, πρώην εκδότη της εβδομαδιαίας τοπικής εφημερίδας «Πατρινές Ώρες», και απευθύνει συλλυπητήρια από καρδιάς, σ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Καταστημάτων Εστίασης και Αναψυχής επιτίθεται με σφοδρότητα προς τους υπευθύνους για την παράνομη δράση πλανοδίων. Συγκεκριμένα αναφέρει: Το τριήμερο της κορύφωσης των
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Παράσταση διαμαρτυρίας προγραμματίζει για αύριο Τετάρτη 20 Μαρτίου, στις 11το πρωί στον ΕΛΓΑ Πάτρας και στις 12 το μεσημέρι στην Αποκεντρωμένη Περιφέρεια, ο Αγροτικός Σύλλογος Αιγίου «Μπακόπουλος Ντρί
Image
Image

Search