ΚΟΣΜΟΣ

ΚΟΣΜΟΣ

Συμφωνία Ιταλίας – Γαλλίας για το μεταναστευτικό

Κοινή γραμμή στο μεταναστευτικό και τις χώρες που δεν δέχονται να γίνει σωστά ο καταμερισμός των μεταναστών, ακολουθούν πλέον Γαλλία και Ιταλία. Ο Πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν και ο Ιταλός πρωθυπουργός, Τζουζέπε Κόντε, συμφώνησαν ότι θα πρέπει να υπάρξει ένας «αυτόματος μηχανισμός» καταμερισμού των μεταναστών, στον οποίο να συμμετέχουν «με τον έναν ή τον άλλον τρόπο», όλες οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης, υπό την απειλή οικονομικών κυρώσεων αν δεν το πράξουν.

Οι δύο χώρες μετά από δύο χρόνια κόντρας στο συγκεκριμένο ζήτημα, κυρίως λόγω του ακροδεξιού πρώην υπουργού Εσωτερικών Ματέο Σαλβίνι που απαγόρευε την έλευση μεταναστών στα λιμάνια της χώρας, ακολουθούν την ίδια πορεία στο συγκεκριμένο ζήτημα. Στην επίσκεψη του Μακρόν στην Ιταλία, τονίστηκε από τον Γάλλο Πρόεδρο πως με κάθε τρόπο πρέπει να γίνει δίκαιη η κατανομή των μεταναστών στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Ο Κόντε από την μεριά του, υπογράμμισε ότι η Ιταλία «δεν θα επιτρέψει στους διακινητές να αποφασίζουν ποιος θα μπει στη χώρα», αλλά επίσης έκρινε ότι θα πρέπει «να γίνει διαχείριση αυτού του φαινομένου».

Εκφράζοντας από την πλευρά του τη λύπη του για την «αδικία» που βιώνουν οι Ιταλοί, ο Μακρόν επανέλαβε ότι η ΕΕ δεν στάθηκε αλληλέγγυα στην Ιταλία. «Δεν υποτιμώ όσα έζησε ο ιταλικός λαός, όμως η απάντηση στο μεταναστευτικό ζήτημα δεν βρίσκεται στην εσωστρέφεια αλλά σε μια αποτελεσματική λύση ευρωπαϊκής συνεργασίας», τόνισε.

 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Επίσκεψη στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Ημέρας Υπηρεσίες Βραχείας Φιλοξενίας του ΟΚΑΝΑ στην Πάτρα πραγματοποίησε την Μ. Τρίτη, 30 Απριλίου 2024, ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης Περιφέ . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ο Φραν Ναβάρο θα γίνει πατέρας και πλέει σε πελάγη ευτυχίας. Η σύντροφός του, Ναταλί Αλφάρο, είναι έγκυος στο πρώτο τους παιδάκι. Το ζευγάρι, από ό,τι βλέπουμε από τις κοινές τους . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Η πιο επιτυχημένη επιχείρηση του Λουίς Σουάρες θα προσγειωθεί σύντομα στη Μαδρίτη. Η αλυσίδα εστιατορίων "Chalito" θα επεκταθεί στην ισπανική πρωτεύουσα με το άνοιγμα έως και δέκα . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Η Μπάγερν Μονάχου είναι σε αναζήτηση προπονητή για τη νέα σεζόν, έχοντας ανακοινώσει εδώ και αρκετό καιρό ότι ο Τόμας Τούχελ θα αποτελέσει παρελθόν στο τέλος της σεζόν. Μια από τι . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Η Δημοτική Αρχή θα συμμετάσχει αύριο Μ. Παρασκευή, στην Περιφορά Επιταφίων του Δήμου Πατρέων: -Στο Β’  Δημοτικό Κοιμητήριο στις 4.30 μ.μ., θα παραστεί ο Αντιδήμαρχος Έργων, Παναγιώτης Μελάς.   -Στο
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΕΊ Η ΠΑΣΧΑΛΙΝΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΠΑΤΡΩΝ κ.κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ Πρός τό Χριστεπώνυμον Πλήρωμα τῆς Ἱερᾶς καί Ἀποστολικῆς Μητροπόλεως Πατρῶν Παιδιά μου εὐλογημέν
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Μετά τον πανελλήνιο σάλο που προκάλεσε η είδηση για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών μέσα σε σχολικό συγκρότημα της Πάτρας με «ντίλερς» ακόμα και ανήλικους μαθητές, παρενέβη η αρμόδια Εισαγγελική Αρχή διατ
Image
Image

Search