ΚΟΣΜΟΣ

ΚΟΣΜΟΣ

Αποχωρεί από το Δημοκρατικό Κόμμα ο Ματέο Ρέντσι

Την αποχώρησή του από το κυβερνών Δημοκρατικό Κόμμα (PD) της Ιταλίας ανακοίνωσε ο πρώην πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι, εξηγώντας πως θέλει να ιδρύσει μια νέα κεντρώα δύναμη στη χώρα. Υποστήριξε ωστόσο πως η κίνησή του δεν θα εξασθενήσει τη νέα κυβέρνηση με επικεφαλής τον Τζουζέπε Κόντε.

Η κοινοβουλευτική ομάδα της νέας δύναμης θα δημιουργηθεί αυτή την εβδομάδα, όπως δήλωσε ο Ρέντσι σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα από την εφημερίδα la Repubblica.

«Αυτό θα είναι καλό για όλους» τόνισε προσθέτοντας, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, ότι θα επιτρέψει στην κυβέρνηση «να επεκτείνει πιθανόν την κοινοβουλευτική στήριξή της».

Ο Ρέντσι, ο οποίος ηγήθηκε από το 2014 έως το 2016 μιας κεντροαριστερής κυβέρνησης, είναι τώρα γερουσιαστής και μέλος του PD.

Είχε οργανικό ρόλο στη δημιουργία νέου κυβερνητικού συνασπισμού νωρίτερα αυτόν τον μήνα, αφού η ακροδεξιά Λέγκα αποχώρησε από την προηγούμενη συμμαχία της με το Κίνημα 5 Αστέρων με την ελπίδα να προκαλέσει πρόωρες εκλογές.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Tο Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων & Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Αχαΐας Καλλίπολις και η εθελοντική ομάδα πρόληψης ΑΝΑΒΑΘΜΟΣ που δραστηριοποιείται στην Δημοτική Ενό . . .
ΕΛΛΑΔΑ

Ένας ύποπτος για τη δολοφονία του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη στα επεισόδια στου Ρέντη στις 7 Δεκεμβρίου, παραδόθηκε το πρωί της Παρασκευής στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττική . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Αναστάτωση επικράτησε σε χωριό της Δυτικής Αχαΐας χθες βράδυ όταν ανήλικη μέσω διαδικτύου εκδήλωσε την πρόθεση να θέσει τέρμα στη ζωή της. 'Εγινε κινητοποίηση και απετράπησαν τα χε . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Οι ιδιώτες Εργαστηριακοί Ιατροί, σε όλη την Ελλάδα, για λόγους ανωτέρας βίας αδυνατούν να κρατήσουν ανοικτά τα ιατρεία τους. Η υποχρηματοδότηση της ΠΦΥ, ο κλειστός προϋπολογισμός . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Οι ιδιώτες Εργαστηριακοί Ιατροί, σε όλη την Ελλάδα, για λόγους ανωτέρας βίας αδυνατούν να κρατήσουν ανοικτά τα ιατρεία τους. Η υποχρηματοδότηση της ΠΦΥ, ο κλειστός προϋπολογισμός του ΕΟΠΥΥ, η υποκοσ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Εργασίες επείγουσας αντικατάστασης δικτύου ύδρευσης, θα πραγματοποιηθούν την Δευτέρα 13 Μαΐου στην οδό Ευνάρδου.  Λόγω των εργασιών, τη συγκεκριμένη μέρα (Δευτέρα) από τις 8 π.μ. έως 2 μ.μ., θα υπάρξ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Στην Πάτρα θα βρεθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης λίγες ημέρες πριν από τις ευρωεκλογές.   Ο Πρωθυπουργός προγραμματίζει να βρίσκεται στην αχαϊκή πρωτεύουσα μεταξύ 27 & 29 Μαΐου, σύμφωνα με δηλώσεις το
Image
Image

Search