ΚΟΣΜΟΣ

ΚΟΣΜΟΣ

Bloomberg: Η Ελλάδα ένας από τους πιο περιζήτητους δανειολήπτες στην Ευρώπη

Ως έναν από τους πιο περιζήτητους δανειολήπτες χαρακτηρίζει την Ελλάδα το Bloomberg, με αφορμή την έκδοση του 10ετούς ομολόγου.

«Η χώρα συγκέντρωσε προσφορές ύψους 30 δισ. ευρώ για την πώληση ομολόγων 2,5 δισ. ευρώ, λήξης 2031, μία ημέρα πριν από την επικείμενη απόφαση της ΕΚΤ. Οι προσφορές, που υπερβαίνουν κατά 11 φορές το ποσό της έκδοσης, ξεπέρασαν το προηγούμενο ρεκόρ του Ιανουαρίου του τρέχοντος έτους κατά 1 δισ. ευρώ», σημειώνει χαρακτηριστικά το Bloomberg.

Οι αποδόσεις των 10ετών ελληνικών ομολόγων μειώθηκαν τέσσερις μονάδες βάσης, σε 0,81% την Τετάρτη, ενώ την περασμένη εβδομάδα το spread των 10ετών ελληνικών ομολόγων έναντι ισοδύναμων γερμανικών τίτλων μειώθηκε για λίγο κάτω από 100 μονάδες βάσης, για πρώτη φορά από το 2008.

Υψηλή προσφορά 26 δισ. ευρώ για το 10ετές ομόλογο

Οι αγορές έδωσαν νέα ψήφο εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία, καθώς υψηλή προσφορά -που έφθασε τα 26 δισ. ευρώ- εκδηλώθηκε στο πλαίσιο της επανέκδοσης του 10ετούς ομολόγου, ωρίμανσης Ιουνίου 2031, που είχε εκδοθεί στις αρχές στους έτους (27/1/2021).

Το αρχικό επιτόκιο διαμορφώθηκε στο Mid Swap +90 μονάδες βάσης, δηλαδή περί το 1%, για να υποχωρήσει τελικά στο Mid Swap +82 μονάδες βάσης, δηλαδή περί το 0,92%, λόγω της μεγάλης ζήτησης.

Ανάδοχοι της έκδοσης ήταν η BNP Paribas, η Deutsche Bank, η Goldman Sachs, η ΗSBC, η JP Morgan και η Nomura.

Μέχρι στιγμής, από την αρχή του έτους το Ελληνικό Δημόσιο έχει αντλήσει από τις αγορές 8,5 δισ. ευρώ (3,5 δισ. με 10ετή ομόλογα, άλλα 2,5 δισ. με 5ετή και 2,5 δισ. ευρώ με 30ετή).

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Ένα αδιανόητο περιστατικό σημειώθηκε χθες το βράδυ σε κεντρικό σημείο του Πύργου που είχε σαν αποτέλεσμα ένας νεαρός να μεταφερθεί με τραύματα στο κεφάλι στο γενικό νοσοκομείο του . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΪΑΣΣύλληψη αλλοδαπού για παράνομη οπλοκατοχή Συνελήφθη, χθες το βράδυ, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ τηςΥποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, ένας αλλοδ . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες του Δήμου Πατρέων σχετικά με το περιστατικό ηλεκτροπληξίας μαθητή Λυκείου χθες το μεσημέρι, σε σχολικό συγκρότημα σε προάστιο της Πάτρας. Αμέσως με . . .
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η πόλη της Πάτρας μεταμορφώνεται σε έναν ζωντανό κινηματογραφικό προορισμό από τις 28 έως τις 31 Μαρτίου, φιλοξενώντας το Urban Film LUX. Αυτή η μοναδική εκδήλωση προσκαλεί τους κ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΪΑΣΣύλληψη αλλοδαπού για παράνομη οπλοκατοχή Συνελήφθη, χθες το βράδυ, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ τηςΥποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, ένας αλλοδαπός άνδρας, διότι σ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Εφυγε από τη ζωή σε ηλικία 67 ετών ο Νικόλαος Κεραμιδάς, μετά από πολύμηνη μάχη με ασθένεια. Γεννημένος το 1957, ξεκίνησε να εργάζεται σε εκτελωνιστικό γραφείο από το 1969 σε ηλικία 13 ετών. Διετέλεσ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Συνελήφθη, προχθές το πρωί, στον Πύργο , από τους αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου, ένας ημεδαπός άνδρας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε, κακουργηματι
Image
Image

Search