ΚΟΣΜΟΣ

ΚΟΣΜΟΣ

Ιταλία: Νέα πειραματική στρατηγική για την καταπολέμηση του CoViD-19 στην Lombardia

Μέχρι πρότινος, η γενική εντολή αντιμετώπισης σχεδόν παγκοσμίως για την πανδημία ήταν το καθολικό κλείσιμο για μερικές μέρες μέχρι να μειωθεί ο αριθμός των κρουσμάτων, κάτι που όμως έπληξε βαθύτατα την οικονομία αλλά κυρίως και την ψυχολογία των ανθρώπων. Με την εμφάνιση των εμβολίων, θεςεωρήθηκαν ως το ιδανικό όπλο για την καταπολέμηση του CoViD-19. 

Η νέα αύξηση των κρουσμάτων στην ευρύτερη περιοχή της επαρχίας της Brescia παρουσιάζεται από πολλούς ειδικούς ως τρίτο κύμα της πανδημίας και γι αυτό οι αρχές έσπευσαν σε τοπικά ήμι-lockdown. Την Τετάρτη ο Υπεύθυνος της Εμβολιαστικής Καμπάνιας για την Περιφέρεια της Lombardia κ. Guido Bertolaso ανακοίνωσε μια νέα στρατηγική στην αντιμετώπιση της πανδημίας σε τοπικό επίπεδο. Το σχέδιο προβλέπει τον εμβολιασμό 24.000 ανθρώπων μέχρι το τέλος της εβδομάδας μόνο στην ευρύτερη γεωγραφική ζώνη. Ένα φιλόδοξο σχέδιο το οποίο θα επικεντρωθεί κυρίως σε χωριά στα σύνορα μεταξύ των επαρχιών της Brescia και του Bergamo. Συγκεκριμένα, απόλυτη προτεραιότητα θα έχουν οι κάτοικοι ηλικίας 60 εως 79 χρονών σε 14 δήμους του Bergamo και 8 της Brescia. 

 

Σκοπός είναι η δημιουργία μιας ‘υγειονομικής ζώνης’ μεταξύ των δύο επαρχιών για την αποτροπή της διάδοσης του ιού. 

 

Για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος, τα περιφερειακά αποθέματα εμβολίων θα διοχετευτούν στις προαναφερόμενες περιοχές της Lombardia. Σύμφωνα με τις δηλώσεις του κ. Bertolaso, αυτή η στρατηγική άμεσης επέμβασης θα μειώσει σημαντικά την διαθεσιμότητα του ελάχιστου stock εμβολίων που ορίζει το Υπουργείο Υγείας, το οποίο και ανέρχεται στο 30% του χορηγούμενου συνόλου, αλλά η υγειονομική κρίση απαιτεί άμεση δράση.    

 

Να υπενθυμίσουμε πως η περιοχή μεταξύ Brescia και Bergamo δεν είναι η μόνη κόκκινη περιοχή στην περιφέρεια της Lombardia στις οποίες έχει επιταχυνθεί η εμβολιακή εκστρατεία. Στον δήμο του Bollate, βόρεια του Milano, ήδη ξεκίνησε ο εμβολιασμός των άνω των 80 ετών, αλλά και εκπαιδευτικού προσωπικού, αφού φαίνεται τα σχολεία να αποτελούν hot spot στην προκειμένη περίπτωση. Προβλέπεται επίσης και ο εμβολιασμός στον ‘κόκκινο’ δήμο του Viggiù, το οποίο και συνορεύει με την Ελβετία, και γι αυτό θα εμβολιαστούν όσοι εργάζονται εκτός συνόρων.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ισχυρό μπουρίνι το απόγευμα της Παρασκευής στην περιοχή της Μεσσάτιδας Πατρών, με τα φαινόμενα να είναι έντονα σε Πετρωτό, Σαραβάλι, Κεφαλόβρυσο και Κρήνη. Το σκηνικό του καιρού συ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Λίγα λεπτά μετά το τροχαίο με τραυματισμό δικυκλιστή στους Πέντε Δρόμους της Πάτρας, είχαμε δύο ακόμη με τραυματισμούς. Αρχικά, κοντά στην πλατεία Βουδ, συγκρούστηκαν δύο ΙΧ με απο . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Η Μίλαν σώθηκε στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων ισοφαρίζοντας σε 2-2 την Πόρτο, οδήγησε το ζευγάρι στα πέναλτι κι εκεί εμφανίστηκε καλύτερη, παίρνοντας τη νίκη με 4-3 και μαζί την πρ . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Απόλυτα ευχαριστημένος με τον τρόπο που αγωνίστηκε το Περιστέρι bwin κόντρα στον Παναθηναϊκό AKTOR το βράδυ της Παρασκευής (19/4) δήλωσε ο Βασίλης Σπανούλης, που τόνισε πως η ομάδα . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ισχυρό μπουρίνι το απόγευμα της Παρασκευής στην περιοχή της Μεσσάτιδας Πατρών, με τα φαινόμενα να είναι έντονα σε Πετρωτό, Σαραβάλι, Κεφαλόβρυσο και Κρήνη. Το σκηνικό του καιρού συνέθεταν σφοδροί άνεμ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Λίγα λεπτά μετά το τροχαίο με τραυματισμό δικυκλιστή στους Πέντε Δρόμους της Πάτρας, είχαμε δύο ακόμη με τραυματισμούς. Αρχικά, κοντά στην πλατεία Βουδ, συγκρούστηκαν δύο ΙΧ με αποτέλεσμα τον τραυματι
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Στο Γενικό Νοσοκομείο του Πύργου, τραυματισμένος, κατέληξε ένας 19χρονος μετά από άγρια συμπλοκή που σημειώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής στα Χαλικιάτικα. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του patrisnews.c
Image
Image

Search