ΚΟΣΜΟΣ

ΚΟΣΜΟΣ

Σε lockdown για ένα μήνα η Αγγλία

Νέο lockdown στην Αγγλία από την ερχόμενη εβδομάδα ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον σε συνέντευξη Τύπου από την Ντάουνινγκ Στριτ, με θέμα την εξέλιξη της πανδημίας.

Μέχρι τις 2 Δεκεμβρίου, οι πολίτες στην Αγγλία θα επιτρέπεται να εγκαταλείπουν τα σπίτια τους μόνο για συγκεκριμένους λόγους, όπως για εκπαίδευση, εργασία ή αγορές τροφίμων.

Από την Πέμπτη και μέχρι τις αρχές του Δεκέμβρη, πρέπει να μένετε σπίτι και μπορείτε να βγαίνετε έξω μόνο εάν υπάρχει ειδικός λόγος, είπε ο Τζόνσον.

Ο Τζόνσον συζήτησε την κατάσταση με τους υπουργούς του, μέσω τηλεδιάσκεψης και κατόπιν προχώρησε σε συνέντευξη Τύπου, μαζί με τους επιστημονικούς συμβούλους του ανακοινώνοντας τα νέα μέτρα.

Τα σχολεία, τα κολέγια και τα πανεπιστήμια θα παραμείνουν ανοιχτά, ενώ όσοι δεν μπορούν να εργαστούν από το σπίτι, όπως οι εργάτες στις κατασκευές ή στη βιομηχανία, θα ενθαρρυνθούν να συνεχίσουν να πηγαίνουν στους χώρους εργασίας τους.

Παμπ, μπαρ και εστιατόρια θα κλείσουν σε όλη τη χώρα, αν και θα μπορούν να προσφέρουν υπηρεσίες μεταφοράς και παράδοσης.

Θα κλείσουν επίσης τα μη απαραίτητα καταστήματα, κομμωτήρια και χώροι αναψυχής και ψυχαγωγίας.

Τα γυμναστήρια θα είναι κλειστά, αλλά οι άνθρωποι θα μπορούν να συνεχίσουν να ασκούνται σε εξωτερικούς χώρους

Οι πολίτες στην Αγγλια θα μπορούν να ταξιδεύουν διεθνώς για επαγγελματικούς λόγους , αλλά δεν θα τους επιτρέπεται να πάνε στο εξωτερικό για διακοπές.

Το ποδόσφαιρο της Πρέμιερ Λιγκ και άλλα ελίτ αθλήματα θα συνεχιστούν όχι όμως τα ερασιτεχνικά αθλήματα .

Οι βουλευτές να αναμένεται να ψηφίσουν τα νέα μέτρα την Τετάρτη.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός τόνισε πως “δεν έχει αυταπάτες” για το πόσο δύσκολο θα είναι αυτό για τις επιχειρήσεις, σημειώνοντας πως “λυπάται πολύ”. Σημείωσε δε ότι τα Χριστούγεννα φέτος “θα είναι πιθανόν πολύ διαφορετικά αλλά ελπίζω ειλικρινά και πιστεύω ότι αν πάρουμε άμεσα μέτρα τώρα, μπορούμε να επιτρέψουμε στις οικογένειες σε όλη τη χώρα να είναι μαζί”.
 

Αντίθετα με το πρώτο lockdown, τα σχολεία, τα κολέγια και τα πανεπιστήμια θα παραμείνουν ανοιχτά. “Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε στον κορονοϊό να καταστρέψει το μέλλον των παιδιών μας, περισσότερο απ’ όσο έχει κάνει ήδη” είπε ο Μπόρις Τζόνσον και κάλεσε τους γονείς να συνεχίσουν να στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο.

Η Βρετανία πέρασε το 1 εκατομμύριο κρούσματα κορονοϊού.

Η απόφαση αυτή έρχεται μετά και τις πληροφορίες ότι η θνησιμότητα από τον κορονοϊό θα είναι μεγαλύτερη από ότι στο πρώτο κύμα.

Η Βρετανία ανακοίνωσε 21.915 κρούσματα κορονοϊού σήμερα με το σύνολο των κρουσμάτων να φτάνει τα 1.011.660. Άλλοι 326 άνθρωποι πέθαναν.

Οι πληροφορίες για ολικό lockdown είχαν δει το φως της δημοσιότητας από νωρίς και προκάλεσαν πανικό στους καταναλωτές οι οποίοι γέμισαν σήμερα τα σούπερ μάρκετ σε όλη την Βρετανία και στην κυριολεξία άδειασαν τα ράφια από τα προϊόντα.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Σε τρεις συλλήψεις προχώρησε η αστυνομία του Σάντα Φε για τις απειλές κατά του Άνχελ ντι Μαρία και της οικογένειάς του. Τα τρία άτομα απειλούσαν τον Αργεντινό σούπερ σταρ, επειδή . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Εξαιρετικά απογοητευμένος με την κατάρρευση της Παρτίζαν στην τελευταία περίοδο του αγώνα με τον Ολυμπιακό εμφανίστηκε ο Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς. Αναλυτικά όσα ανέφερε ο Σέρβος τεχνι . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Εντυπωσιασμένος από την ατμόσφαιρα στην Stark Arena, αλλά και από την άμυνα που έπαιξαν στην τελευταία περίοδο οι Τόμας Γουόκαπ, Κώστας Παπανικολάου και Νάιτζελ Γουίλιαμς-Γκος δήλω . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Το εκτός έδρας ματς με την Παρτίζαν για την 32η αγωνιστική της EuroLeague ήταν εκ των πραγμάτων δύσκολο, όμως το βράδυ της Πέμπτης (28/3) ο Ολυμπιακός έδειξε για ακόμα μία φορά πως . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Πάτρας, πραγματοποίησαν φοιτητές καθώς και μικρή ομάδα αντιεξουσιαστών για την τραγωδία των Τεμπών. Οι φοιτητές διήλθαν από τον σταθμό του ΟΣΕ στην Όθωνος Αμαλίας
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Άλλο ένα κρούσμα βίας μεταξύ ανηλίκων σημειώθηκε σε Γυμνάσιο του Πύργου, όπως έγινε γνωστό σήμερα Πέμπτη (23.03.24). Δύο μαθήτριες Γυμνασίου ήταν οι πρωταγωνίστριες αυτού του νέου επεισοδίου. Σε βίν
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με σταθερούς ρυθμούς συνεχίζεται η διενέργεια δειγματοληπτικών ελέγχων προς το ευρύ κοινό  εκ μέρους της 6η ΥΠΕ, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ. Για αύριο Παρασκευή 29 Μαρτίου προγραμματίζονται δειγματολη
Image
Image

Search