ΚΟΣΜΟΣ

ΚΟΣΜΟΣ

Ναγκόρνο Καραμπάχ: Εκεχειρία από τα μεσάνυχτα

Σε κατάπαυση του πυρός στο Ναγκόρνο Καραμπάχ από τα μεσάνυχτα συμφώνησαν να προχωρήσουν η Αρμενία και το Αζερμπαϊτζάν, όπως ανακοίνωσαν αργά το βράδυ του Σαββάτου.

 

Νωρίτερα, οι δύο χώρες αλληλοκατηγορούνταν για παραβίαση της εκεχειρίας που είχε συμφωνηθεί με τη μεσολάβηση της Ρωσίας πριν από μία εβδομάδα. Το Μπακού ανέφερε ότι 13 άμαχοι έχασαν τη ζωή τους και περισσότεροι από 50 τραυματίστηκαν στην πόλη Γκάντζα σε πυραυλική επίθεση που εξαπέλυσε η Αρμενία, ενώ το Γερεβάν υποστήριζε ότι το Αζερμπαϊτζάν συνέχιζε τους βομβαρδισμούς.

 

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ, που μεσολάβησε την περασμένη εβδομάδα για να επιτευχθεί η εκεχειρία, μίλησε τηλεφωνικά με τους ομολόγους του των δύο χωρών και τους επισήμανε ότι πρέπει να τηρηθεί η κατάπαυση του πυρός.

 

Το υπουργείο Εξωτερικών του Ναγκόρνο Καραμπάχ, μετά την ανακοίνωση αυτή, τόνισε ότι «χαιρετίζει τις προσπάθειες των Συμπροέδρων της Ομάδας του Μινσκ του ΟΑΣΕ (ΗΠΑ, Γαλλία, Ρωσία) καθώς και της Αρμενίας» για την επίτευξη εκεχειρίας. Πρόσθεσε ότι το Ναγκόρνο Καραμπάχ είναι έτοιμο «να τηρήσει τους όρους» όπως συμφωνήθηκαν «στην ανακοίνωση της Μόσχας της 10ης Οκτωβρίου και των συμφωνιών της 17ης Οκτωβρίου».

 

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν χαιρέτισε αυτή την εξέλιξη. Υπογράμμισε ότι η κατάπαυση του πυρός πρέπει να τηρηθεί αυστηρά και από τις δύο πλευρές.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με την εξέταση της Δήμητρας Πισπιρίγκου η οποία ξέσπασε σε λυγμούς όταν η εισαγγελέας της έδειξε φωτογραφία της μόλις έξι μηνών νεκρής ανιψιάς της, συνεχίστηκε η δίκη της Ρούλας Πι . . .
LIFE STYLE

Το ενδεχόμενο του γάμου με τη σύντροφό του, Ιωάννα Τούνη, ρώτησε ένας δημοσιογράφος τον Δημήτρη Αλεξάνδρου, κατά τη διάρκεια δημόσιας εξόδου το βράδυ της Πέμπτης 18 Απριλίου. Την . . .
ΕΛΛΑΔΑ

Τον τρόμο βιώνουν μία 38χρονη κι τα δύο παιδιά τους σε περιοχή της Δράμας, καθώς σύμφωνα με μήνυση που κατέθεσε, της έκοψαν τα φρένα του αυτοκινήτου της, το οποίο ήταν σταθμευμένο . . .
LIFE STYLE

Η Ελεονώρα Μελέτη βρέθηκε καλεσμένη του Αντώνη Σρόιτερ στην εκπομπή “Πρώτη Λέξη”. Η δημοσιογράφος, παρουσιάστρια και υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία περιέγραψε, μεταξύ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με την εξέταση της Δήμητρας Πισπιρίγκου η οποία ξέσπασε σε λυγμούς όταν η εισαγγελέας της έδειξε φωτογραφία της μόλις έξι μηνών νεκρής ανιψιάς της, συνεχίστηκε η δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου για τους θ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με σημαντική ανταπόκριση πολιτών, ανθρώπων της αυτοδιοίκησης, καθώς επίσηςεκπροσώπων φορέων και συλλόγων πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 17 Απριλίου ηημερίδα με θέμα «Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Συνεδριάζει η Δημοτική Επιτροπή του Δήμου Πατρέων, την Τρίτη 23 Απριλίου 2024, ώρα 09:00, στο κτίριο ΛΑΔΟΠΟΥΛΟΥ, με τα παρακάτω θέματα: Έγκριση 1ης Τροποποίησης της από 01.08.2023 (ΑΔΑ 6ΨΝΝΟΚΩΞ-ΡΣΘ)
Image
Image

Search