ΚΟΣΜΟΣ

ΚΟΣΜΟΣ

Μακρόν : Υπόθεση ισλαμικής τρομοκρατίας ο αποκεφαλισμός του καθηγητή

 

Στο σημείο της φρικιαστικής επίθεσης, όπου ο 18χρονος δράστης αποκεφάλισε έναν καθηγητή, ο οποίος κατά τη διάρκεια του μαθήματός του έδειξε σκίτσα καρικατούρες του Μωάμεθ, βρέθηκε ο γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, το βράδυ της Παρασκευής.

 

«Ένας από τους συμπολίτες μας δολοφονήθηκε σήμερα γιατί δίδασκε, γιατί μάθαινε σε μαθητές την ελευθερία της έκφρασης, της ελευθερίας της πίστης και της μη πίστης» είπε ο Εμανουέλ Μακρόν αργά το βράδυ στους δημοσιογράφους.

 

«Ο συμπατριώτης μας έπεσε θύμα άνανδρης επίθεσης, έπεσε θύμα μιας ισλαμικής τρομοκρατικής επίθεσης» πρόσθεσε ο πρόεδρος της Γαλλίας.

 

Μάλιστα, χαρακτήρισε τον δράστη ως τρομοκράτη που ήθελε να επιτεθεί στη Δημοκρατία της Γαλλίας, προσθέτοντας ότι οι τρομοκράτες δεν θα χωρίσουν τη Γαλλία και ο σκοταδισμός δεν θα κερδίσει στη χώρα.

 

 

«Ο σκοταδισμός δεν θα νικήσει»

«Θέλω να πω απόψε σε όλους τους καθηγητές της Γαλλίας πως η χώρα θα είναι στο πλευρό τους σήμερα και αύριο για να τους προστατεύσει και να τους υπερασπιστεί» είπε επίσης ο Εμανουέλ Μακρόν. «Θα πω σήμερα με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο. Δεν θα περάσουν. Θα τους μπλοκάρουμε, δεν θα περάσουν! Το σκοτάδι και η βία που το ακολουθεί δεν θα κερδίσουν» συνέχισε.

 

«Δεν θα μας χωρίσουν, αυτό είναι που ψάχνουν και πρέπει να μείνουμε ενωμένοι, πολίτης προς πολίτη. Καλώ όλους τους συμπατριώτες μας να ενωθούν χωρίς καμιά διάκριση γιατί πάνω απ’ όλα μας ενώνουν οι κοινές αξίες, η ιστορία και το ίδιο πεπρωμένο» πρόσθεσε ο Εμανουέλ Μακρόν τονίζοντας πως δεν χρειάζονται περισσότερα λόγια, αλλά πράξεις. «Μπορείτε να υπολογίζετε στην αποφασιστικότητά μου και εκείνη της κυβέρνησής μου».

 

 

Λίγη ώρα αργότερα, με νέα ανάρτησή του στο Twitter έγραψε «δεν θα περάσουν», αναφερόμενος στις τρομοκρατικές επιθέσεις.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Περιοχή Ζαρουχλεϊκων, Σάββατο 13 Απριλίου, απόγευμα. Μία παρέα μικρών παιδιών παίζουν στο δρόμο της γειτονιάς. Πρόκειται για τρία αδελφάκια που φαίνεται πως έχουν βάλει στόχο ένα . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση της Ασφάλειας Πειραιά μια συμμορία, τα μέλη της οποίας διέπρατταν κλοπές από κοσμηματοπωλεία σε όλη τη χώρα. Οι Αστυνομικοί του Πειραιά πραγματοπο . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θύμα απίστευτης απάτης έπεσε μια 50χρονη γυναίκα στην Πρέβεζα, η οποία πείστηκε να δώσει χρήματα και κοσμήματα συνολική αξίας 190.000 ευρώ για να της «λύσουν τα μάγια». Για το περ . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τον δρόμο για τη φυλακή πήρε ένας 63χρονος που κατηγορείται για γενετήσιες πράξεις σε βάρος της 7χρονης ανιψιάς του, την οποία φέρεται επιπλέον να φωτογράφιζε. Ο κατηγορούμενος απ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ο Αντιδήμαρχος Διοίκησης και Οικονομικών και αναπληρωτής Δημάρχου, Διονύσης Πλέσσας, υποδέχτηκε, την Τετάρτη 10 Απρίλη, στο νέο Δημαρχείο της Πάτρας, μαθητές του Πειραματικού Λυκείου του Πανεπιστημίου
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με το σύνθημα "Γίνε η αλλαγή που περιμένεις" και όχημα τη συνεργασία η Εθελοντική δράση Let's do it Greece απηύθυνε πανελλαδικά κάλεσμα σε Συλλόγους, Φορείς, Σχολεία και πολίτες για τον καθαρισμό τω
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ο Δήμος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου θα πραγματοποιήσει συμβολική διαμαρτυρία με Φιλαρμονικές και συμμετοχή μεγάλου πλήθους δημοτών για τον νέο δικαστικό χάρτη και την υποβάθμιση του Πρωτοδικείου Μεσολ
Image
Image

Search